Volg ons

Logitech Squeezebox Duet

Geen prijzen
 • Streaming: Ja
 • Video-uitgang: Nee
 • Interface: lan , wifi
Bekijk de specificaties
Voordelen
 • Duidelijke, functionele afstandsbediening
 • Enorm uitbreidbaar dankzij pluginsysteem
 • Eenvoudig aan te sluiten
 • Goede audioperformance
 • Bouwkwaliteit is prima
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Opstarten neemt tijd in beslag
 • Niet geschikt voor koopbestanden
 • Afstandsbediening reageert soms traag

Reviews van de Logitech Squeezebox Duet

Gemiddelde score gebruikers

7,3
Inmiddels hebben 47 gebruikers hun mening gedeeld over de Squeezebox Duet van Logitech en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Squeezebox Duet vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
7,2
Logitech heeft helaas een aantal maanden geleden ...
Door meerten op 25-2-2013

Logitech heeft helaas een aantal maanden geleden de Squeezebox Duet en alle andere Squeezebox producten van de markt gehaald. Logitech heeft echter toegezegd dat het Squeezenetwork in stand wordt gehouden – je Squeezebox legt contact met het Squeezenetwork, waar de duizenden internet-radiozenders zijn opgeslagen die je kunt beluisteren. Maar ik zou dus geen grof geld neerleggen voor het laatste show-model dat hier en daar nog voor een woekerprijs wordt aangeboden. Als je een mooi multiroomsysteem wilt opbouwen zou ik nu eerder voor de SONOS gaan, maar er zijn ook andere merken, met internet/audio componenten van HiFi kwaliteit. In geval van nood kun je wel altijd de Squeeze-server software op je PC of op een NAS-server installeren, maar de toegang tot duizenden zenders tegelijk ben je wel kwijt op het moment dat het Squeezenetwork verdwijnt.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb de Squeezebox Duet nu twee ...
Door Faartje op 18-1-2012

Ik heb de Squeezebox Duet nu twee weken in bezit en ben er erg blij mee. Voorheen streamde ik mijn muziek met mijn dvico m6500a mediaplayer. Dit ging ook prima, echter moest mijn tv dan altijd aan. Dat is nu verleden tijd!
De installatie van de Squeezbox verliep soepel; stekker in het stopcontact, aansluiten op de receiver, lan-kabel erin. De bijgeleverde afstandbediening werkt erg intuïtief; het menu begeleidt je door alle stappen die je moet nemen. Voorwaarde is wel dat je beschikt over wifi; de afstandbediening werkt alleen hier mee.

Op de pc, laptop of nas (geen ervaring mee) installeer je de logitech media server waarna je heel gemakkelijk kunt aangeven in welke map jij je muziekcollectie hebt staan.
Na de installatie kwam ik wel voor een probleem te staan: mijn firewall (Nod32) stond de verbinding niet toe. Dit wist ik niet meteen waardoor ik in eerste instantie de squeezebox (ten onrechte) vervloekt heb. Na het aanpassen van de firewall was er geen enkel probleem met de verbinding.
Groot nadeel van de afstandbediening is de opstarttijd; dit is zeker een minuut! Wanneer je de afstandbediening enige tijd niet gebruikt, gaat hij in stand-by modus. Door een sensor in de a.b. gaat hij bij oppakken weer aan; het duurt echter weer erg lang voordat hij aan is... Hier hebben wij echter een oplossing voor gevonden: voor de smartphone en de tablet is een gratig app te downloaden waardoor je ook met deze toestellen de Squeezebox kunt bedienen! Wij bedienen de Squeezebox nu met de HTC Desire en de Sony Tablet S. Dit werkt perfect!

Voor mensen die op zoek zijn naar een apparaat waarmee zij hun muziekcollectie op een gemakkelijk manier kunnen afspelen is de Squeezebox Duet een absolute aanrader!

Internetradio is overigens ook een leuke optie; hier maken wij echter niet veel gebruik van..

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,2
Enkele weken geleden aangeschaft nadat ik mijn ...
Door RonMCMLXIII op 21-12-2011

Enkele weken geleden aangeschaft nadat ik mijn bestaande internetradio meer dan beu was. In eerste instantie heb ik meer dan een jaar gewacht met aanschaf omdat ik ervan uit ging dat de Duet, die al een paar jaar op de markt is, inmiddels wel verouderd zou zijn en er misschien wel snel een opvolger zou komen.
Groot was de verrassing dan ook hoe fantastisch het apparaat werkt. Ik ben er zo blij mee dat ik het aan iedereen die op bezoek komt laat weten
Ten eerste is de interface heel intuitief; je hebt werkelijk geen handleiding nodig. Iedereen in huis kan er zo mee overweg. Dat de afstandsbediening via wifi maakt dat je niet eens in de buurt van de squeezebox hoeft te zijn om ermee te werken, die heeft overigens een goed en informatief display waarop je precies ziet wat er afgespeeld wordt etc, inclusief Cd-hoes die de squeezebox vanzelf van internet haalt!. Zelfs zonder de afstandbediening werkt het, via iPod, iPhone, PC of iPad. Dat maakt het nog overzichtelijker als je playlists maakt.
En zoals anderen al schreven; het geluid is erg goed, de afstandsbediening degelijk. Enige nadeel tot nog toe: niet alle radiozenders (zoals Radio 1, 2 en 3) werken meteen: je moet dan ff technisch doen door zelf de juiste streams te koppelen. Maar ja, dat doe je 1 keer.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,8
Hallo. <br/> <br/>Ik heb de duet nu een half ...
Door Qnubbus op 20-8-2011

Hallo.

Ik heb de duet nu een half jaar in bezit en staat elke dag aan. Radio, MP3 of wav geven geen problemen. Het apparaat wordt door het hele gezin gebruikt. Het geluid is gewoon fantastisch.
De installatie was niet moeilijk, maar wat meer info in de doos had makkelijker geweest. Bij mij hang hij aan een NAS en dat werkt gewoon goed.
Ik moet wel zeggen dat ik hem bedraad heb aangesloten en dat totaal geen problemen geeft.

Op het schermpje heb ik voor de zekerheid een screenprotector geplakt.

Kortom.. zeer tevreden.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

8,0
Hallo Muziekliefhebbers <br/> <br/>Ik heb deze week (na lang ...
Door Jos-1966 op 5-8-2011

Hallo Muziekliefhebbers

Ik heb deze week (na lang zoeken op het internet, reviews lezen, én luisteren naar o.a. LINN en NAIM) een sqeezebox duet gekocht.

Dit doosje speelt, voor een schijntje van zo'n bedrag prachtig geluid door mijn boxen.
Ik hoor geen noemenswaardig verschil tussen MP3 en WAV. De ingebouwde DAC is van heel goede kwaliteit, echter via de optische uitgang en de veel duurdere DAC van mijn installatie is er iets meer ruimelijkheid te bespeuren.

Ben supergelukkig ermee. Value for money? een 10!

Heb jij ook al een leuke verzameling muziek op jouw harde schijf, maar doe je er eigenlijk niets mee?
Met deze squeezebox zet je geen CD'tje meer op...
Bij staat die op een Synology 211+ NAS, en was eenvoudig te verbinden ermee.

Veel luisterplezier.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,8
Heb de Duet aangeschaft na een bezoek ...
Door Pieter356235 op 10-7-2011

Heb de Duet aangeschaft na een bezoek aan vrienden in Engeland die 'm ook hebben. Lichte teleurstelling als je 'm koopt in Nederland. Last.fm (waar je geniaal mee random muziek kunt afspelen op genre of eindeloze playlist met de functie "klinkt als deze artiest") wordt om een of andere reden niet ondersteund. Alleen in UK en Duitsland. Wel stond Spotify tussen de te installeren Apps. Weer een teleurstelling: De Duet ondersteunt wel Spotify installatie, maar de liefde is niet wederzijds! Ook hier in de kleine lettertjes erbij geschreven. Op de Spotify site staat een vaag verhaal over streaming wetgeving - als leek snap je werkelijk niet waarom een streaming service wel op de Squeezebox Radio en Touch zou kunnen aanbieden, maar niet op de Duet?

Installatie is niet vlekkeloos. (zorg dat als je je squeezebox account hebt aangemaakt, dat je 'm ook activeert door het mailtje dat je ontvangt - anders loopt de installatie vast, de installatieprogrammatuur wijst je daar niet op)
Maar de helpdesk (ook in weekend open!) heeft me prima geholpen.

Internet Radio gaat prima, maar dat kon mijn TEAC stereo ook al. Streamen vanaf eigen PC gaat, maar lijkt na dag 1 nog niet 100% stabiel. Toch maar ns kijken naar een NAS, of een mp3 locker op internet.

Persoonlijk ben ik wel weer heel tevreden met de controller. Veel prettiger om alles in je hand te houden, Alle info overzichtelijk. Ik heb daarom ook niet voor de Touch gekozen, dat tablet wat erbij zit is niet de afstandbediening, dat is weer zo'n traditioneel ding met alleen maar knoppen.

Samengevat: Ik hoop snel op betere Apps en kanalen van Logitech, nu heb ik feitelijk alleen een hele dure afstandbediening voor internetradio en eigen collectie.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
een droom kwam uit en ging aan ...
Door Erik7477 op 29-6-2011

een droom kwam uit en ging aan diggelen. Eindelijk mp3's streamen naar mijn audio. Het mocht niet zo zijn. Tegenover 20 uur luisterplezier staan 40 uur ergernis omdat het apparaat het zonder aanwijsbare reden gewoon domweg niet doet.
Meer dan de helft van de keren dat ik wil luisteren: - mijn PC is nieuw, mijn netwerk up and running, alles doet het, bereik is goed, ALLEEN DE SQUEEZEBOX KAN GEEN VERBINDING MAKEN, en dan soms opeens wel. Dat is dodelijk, dan wil je de hele troep slopen.
Conclusie: dit is een slecht produkt, niet kopen!

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

6,5
----------Update review, 26-3-2011--------- <br/>Tijd voor een update van ...
Door alex0703 op 26-3-2011

----------Update review, 26-3-2011---------
Tijd voor een update van mijn eerdere reviews.

De internetradio werkt al een paar maanden prima, zonder onderbrekingen.
Ik vermoed dat het verplaatsen van de receiver de problemen heeft opgelost.

Sinds een paar weken heb ik een NAS en daarop Squeezebox Server en een deel van mijn cd-verzameling gezet. Het afspelen van mijn muziek gaat nu goed. Ook het overschakelen van internetradio naar Mijn muziek geeft geen problemen. Via mijn pc ging het allemaal veel te traag.
De NAS is een QNAP TS-119.

Ondanks de goede werking nu blijft het m.i. spul voor hobbyisten. Verwacht je een apparaat waar je geen of nauwelijks omkijken naar hebt, zoek dan wat anders.----------3e review, 26-9-2010---------
Ik gebruik de SB Duet alleen nog als radio, omdat het afspelen van muziek op mijn computer / externe HD veel te gecompliceerd is en veel te langzaam gaat. Bovendien: als je daarna weer internetradio wil luisteren moet je maar hopen dat dat kan.
Internetradio luisteren geeft ook regelmatig problemen. Radiozenders die wegvallen, radiozenders die er ineens niet meer zijn, SB wil niet meer uit, SB wil niet meer aan... een en al ellende.
Gisteren heeft mijn echtgenote het apparaat uit de huiskamer verbannen, voor de tweede keer... Zij wil gewoon radio luisteren, niet Logitech's problemen oplossen.
Helaas, Logitech kan de problemen niet oplossen; zie de fora hierover. Ze communiceren sowieso slecht.
Wilt u zorgeloos naar muziek luisteren, koop dit apparaat dan niet. Jammer, want als het zou werken is het prachtig...

----------2e review, 17-2-2010-----------
Na een zeer moeizame installatie - mede veroorzaakt door het op dat moment niet beschikbaar zijn van de squeezebox server - en na terugzetten naar de fabrieksinstellingen op advies van de helpdesk blijkt de SB Duet in de praktijk goed te voldoen.
Ik gebruik vooral internetradio en af en toe speel ik muziek af van mijn computer of externe harde schijf.
Alles draadloos via de Fritz!Box Fon WLAN 7170.

-----------1e review, 6-12-2009-----------
Ik heb de Squeezebox Duet gekocht bij Wifimedia op de HCC-dagen. De combinatie van internetradio en eigen muziek vanaf mijn pc afspelen via mijn muziekinstallatie in de huiskamer sprak me wel aan.

Als het systeem werkt is het prachtig; precies wat ik zocht. Maar wat een ellende om het aan de praat te krijgen en vervolgens om het aan de praat te houden. Elke dag is het weer spannend of het werkt. Zoals een ander hier al opmerkte: zonder technische kennis en doorzettingsvermogen kun je er beter maar niet aan beginnen. Het spijt me om dat te moeten zeggen want nogmaals: als het werkt is het een geweldig systeem.

Nu had ik de pech dat de server mysqueezebox.com er een paar dagen uit lag, net nadat ik de installatie had voltooid. Daar kom je dan pas een dag later achter, na er heel veel tijd in gestopt te hebben door opnieuw te installeren, alle instellingen na te lopen, computer tig keer op te starten enz. En toen zag ik op het internationale forum talloze berichten van SB Duet gebruikers dat zij geen internetradio hadden en dat de server er mogelijk uit lag... Op de nederlandse fora en op de support site van Logitech was hier niets over te vinden. Zou handig zijn als de storing direct wordt gemeld en nog beter: de storing direct wordt verholpen.

Toen de storing was verholpen werkte het nog niet direct. Geen idee wat ik allemaal heb gedaan, maar uiteindelijk ging het dan weer werken, ik meen na het af- en opnieuw aanmelden bij mysqueezebox.com.

Oh ja, McAfee lag ook nog dwars. Dit anti-virus programma vraagt wel of Sqeeuzebox naar het internet mag, maar geeft vervolgens onvoldoende rechten om van internet gebruik te kunnen maken. Dat moet je dan weer handmatig instellen bij McAfee.

Toen draaide het systeem een dag of twee en toen had ik de pech dat McAfee begon te zeuren dat mijn abonnement afliep. Dit heb ik gratis via xs4all. Tegen het verlengen ervan zag ik al op, want vorig jaar was het een drama om dat voor elkaar te krijgen. Heeft me uren gekost en dat kwam o.a. omdat xs4all niet het juiste bestand op de server had gezet. Dat wordt dan pas dagen later gemeld. En ja hoor... dit jaar precies hetzelfde. Weer uren aan moeten besteden en weer dezelfde fout bij xs4all. Via een heel ingewikkelde procedure is het dan eindelijk gelukt om de nieuwe software te installeren en het abonnement te verlengen.

Maar... je voelt hem al aankomen: geen Squeezebox meer! Weer de instelling van McAfee gewijzigd, maar nog steeds geen Squeezebox. Het lijkt erop dat de Squeezebox enige tijd nodig heeft om erachter te komen dat de weg vrij is want na enige tijd gaat het ding weer werken.

En vandaag? Internetradio doet het, via mysqueezebox.com, maar ik kan niet bij mijn muziek op mijn computer!! De SB server wil niet automatisch starten en dat is toch wel handig en voorheen deed-ie dat wel. Daar moet ik dus weer in duiken...

Conclusie: heb je dit er niet voor over en/of heb je geen technische kennis, laat hem dan liggen. Het is op zich een mooi product, maar het is (nog) niet stabiel en veel te ingewikkeld voor de doorsnee gebruiker. En hoe vaak ligt die server mysqueezebox.com, die de internetradio verzorgt als je computer niet aan staat, eruit? Wat ik zo lees op fora is dat geen incident geweest, maar komt het vaker voor.

NB: voor het bedieningsgemak geef ik een 3 vanwege alle ellende die ik hierboven beschreven heb. Als het goed werkt en goed blijft werken zou het een 7 worden.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

7,2
Apparaat gekocht met ietwat bezwaard gemoed - ...
Door salebtuber op 11-3-2011

Apparaat gekocht met ietwat bezwaard gemoed - gezien de ervaringen van anderen (zie onder), maar omdat het concept een schot in de roos is. Fraaie verpakking en goed uitgevoerd product. Kunststof van de remote had harder moeten zijn, accuklepje krakerig - jammer. Het duimwiel loopt niet zo mooi als bij een Ipod, maar is voldoende comfortabel. Aansluiting verder probleemloos (draadloze optie gekozen).
Geluid is uitstekend (helder en vrij strak), maar het apparaat is niet 100% stil (brom, ligt verm. aan de zwakke voeding).
Internet radio werkte binnen een paar minuten. Muziek van de laptop NIET, ligt vermoedelijk aan Windows 7 en firewall, hoewel firewall uitschakelen niet hielp, dit opgegeven. Ik heb toen een Synology DS111 gekocht (een zgn NAS), want als je een muziekverzameling wilt aanleggen moet je dat degelijk doen. Op deze NAS de squeezeserver geïnstalleerd. Toen liep het even helemaal niet goed, maar er werd meteen spontaan een keer of drie (!) nieuwe firmware op de Squeezebox/remote gedownload - en toen liep het als een zonnetje :-))

Gebruik hem al dagen met veel genoegen.
Heb alles een week uitgehad (vakantie) en alles startte probleemloos weer op.
De NAS heb ik nu zo ingesteld dat hij op werkdagen overdag uitgaat en 's avonds aan. Geen probleem :-)
Album-art wordt in het venster weergegeven (als de plaatjes correct gekoppeld zijn).

Kortom: fanatastisch ding.

Krtische puntjes:
* In gebruik stellen beslist niet voor iedereen eenvoudig
* Hoofdmenu mocht wat overzichtelijker (er is wel wat instelbaar overigens)
* Afspeellijsten moesten meer mogelijkheden bieden
* Remote voelt wat gammelig
* (zeer zachte) netbrom aanwezig.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,5
Heb het apparaat week in bezit en ...
Door marknijmegen123 op 7-3-2011

Heb het apparaat week in bezit en wat een fantastisch apparaat. De installatie ging niet gemakkelijk (maar lag ook aan mijn netwerk...). Verder kan dit apparaatje bijna alles. Ben echt meer dan tevreden !
ik had overigens een vraag aan logitech, heb de klantenservice gebeld. helemaal te gek ! een gewoon telefoonnummer (dus niet een duur 900-nummer). Hebben mijn gegevens en vraag genoteerd, ik zou worden teruggebeld door iemand die tot het squeezebox-team behoorde. Dat is de volgende dag keurig gebeurd met een keurig antwoord. Echt helemaal TOP ! wil nu ook de radio ervan hebben aangezien ik tot achter in de tuin heerlijk nog steeds op het netwerk zit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Logitech Squeezebox Duet
Gemiddelde score redacteuren
0,6
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Logitech Squeezebox Duet
Aantal testen:
7
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen
9 %
Actuele expertscore
0,6
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Logitech Squeezebox Duet.
Website testen
Logitech Squeezebox Duet Review
7,5
7-7-2010
Digitaltrends.com

Like attempting to install a home Jacuzzi, hooking up the Squeezebox Duet caused us to curse, sweat and throw our hands up in the air out of the box, but very quickly made amends as soon as it started working. To music lovers, reclining on the couch with a never-ending supply of tunes at their fingertips might actually be an even more relaxing than sitting in a stifling hot, over-chlorinated tub anyway. While Sonos technically delivers more access to online music services, Logitech has all the major bases covered, and the price difference more than make up for the few it’s missing. The ZoneBridge, ZonePlayer 90 and Controller 200 needed to get the same functionality would cost you $800 from Sonos, twice the cost of the Duet. Although cheaper solutions like the $230 Streamium NP2500 can be tempting, the ease of use and extra utility of the Squeezebox system are well worth the extra expense.

Digitaltrends.com
Magazine testen
7,9
FWD
1-3-2008
5,0
Stereo
1-7-2008
7,9
Stereoplay
1-10-2008
8,0
SVM
1-3-2009
6,7
Consumentengids
1-10-2009
10,0
WHAT HI*FI? sound and vision
1-2-2010
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Logitech Squeezebox Duet en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Media spelers.
expertscore
0,6
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Specificaties

Algemeen
Streaming
Ja
Video-uitgang
Nee
Interface
LAN, WiFi
Toelichting type
-
Partnumber
930-000034
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2008
EAN
5711045076626
Website
-
Kleuren
zwart
Harde schijf
Nee
Capaciteit
0 GB
Streaming
Ja
Internetradio
Ja
Ingebouwde digitale tuner
Nee
Media
Video formaten
geen
Foto formaten
geen
Audio formaten
MP3, WMA, WAV, OGG, AAC, FLAC
Aansluitingen
Interface
LAN, WiFi
Video-uitgang
Nee
Audio uitgang
optisch, coaxiaal, RCA
Overige
Afstandsbediening
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
0,6
Beoordeling consumenten
7,3
Prijs / kwaliteit
-