Volg ons

Google Chromecast Ultra

Voordelen
  • Eenvoudig te installeren
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Zeer compact
Nadelen
  • Afspelen van lokale mediabestanden niet mogelijk

Onze test
Consumententest | op
7,5

Google Chromecast Ultra: Spotgoedkope streamer met 4K-ondersteuning

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De goedkoopste manier om via een extern apparaat 4K-beelden op je televisie te tonen, is via de Google Chromecast Ultra. Dit apparaatje kost namelijk amper tachtig euro. Vergeleken met de reguliere Chromecast heeft de behuizing een ethernetpoort, waardoor beelden in een hoge resolutie moeiteloos je televisie bereiken. De bediening vanaf een smartphone werkt uiterst soepel, waarbij je vanaf een iOS- of Android-toestel bijvoorbeeld aangeeft naar welke Netflix-film of NPO Start-uitzending je wilt kijken. Voor het afspelen van eigen mediabestanden is de Chromecast Ultra minder geschikt.

Als freelance techredacteur komen er in mijn thuiskantoor apparaten in allerlei gedaantes voorbij. De ene dag test ik een krachtige gaminglaptop, terwijl ik de andere dag alle zeilen bijzet om een Raspberry Pi te programmeren. Erg veelzijdig werk dus, maar mijn hart ligt toch wel bij beeld en geluid. ’s Avonds als mijn drie jonge kinderen op bed liggen, kan het feest pas echt beginnen. Ik geniet dan van heerlijke muziek of van een goede film. Lekker ontspannend, terwijl ik meteen die nieuwe luidspreker, smart-tv, mediaspeler, draaitafel of hoofdtelefoon kan uitproberen!
Maikel Dijkhuizen
Maikel Dijkhuizen
Alkmaar • 9 reviews
Consumententester
vanaf 77,00
9,0
Gebruikservaring
(Weging 20%)
Het aansluiten van deze mediaspeler vereist geen diepgaande studie, want dat kan namelijk alleen met een hdmi-kabel. Bekijk wel even of je het apparaat via een netwerkkabel of wifi op het thuisnetwerk wilt aanmelden. Eenmaal ingeschakeld, doe je voor de configuratie een beroep op de Google Home-app. Deze app is beschikbaar voor toestellen met Android en iOS. Na enkele gebruiksvriendelijke stappen staat het apparaatje klaar om cast-opdrachten van mobiele toestellen te ontvangen. Zodra je op een smartphone bijvoorbeeld aangeeft dat je naar Netflix wilt kijken, haalt de Chromecast Ultra de benodigde stream zelfstandig binnen. Je hoeft binnen de Netflix-app hiervoor alleen maar even op het Cast-pictogram te tikken. Kortom, een kind kan de was doen!
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De behuizing bestaat uit een ronde ‘ijshockeypuck’ met aan de bovenzijde een afwerking van zwart pianolak. De ene zijkant bevat een aansluiting voor het adaptersnoer, terwijl de behuizing aan de andere zijde is uitgerust met een vaste hdmi-kabel. Heb je de Chromecast Ultra eenmaal in handen, dan sta je wellicht versteld van de compacte afmetingen. De ronde mediaspeler heeft een diameter van minder dan zes millimeter en weegt exclusief voedingsadapter slechts 101 gram.
7,0
Video- & geluidskwaliteit
(Weging 50%)
Na tussenkomst van een smartphone of tablet plukt de Chromecast Ultra rechtstreeks de gewenste videobeelden van internet. Dat vereist wel een app met Chromecast-ondersteuning, al mag dat tegenwoordig geen probleem zijn. Voor Netflix, YouTube, RTL XL, NPO Start, KPN Interactieve TV en Ziggo Go werkt dat bijvoorbeeld prima. Verder stream je eventueel eigen videobestanden vanaf mediaservers in het netwerk, al is dat niet voor iedereen weggelegd. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld Plex of VLC. De beeldkwaliteit is dik in orde, want 4K-beelden van Netflix-films verschijnen zonder haperingen op het scherm. Fijn is dat de Ultra ook het hdr-formaat dolby vision ondersteunt, zodat je Netflix-streams in de hoogste kwaliteit kunt weergeven.
5,0
Functies / aansluitingen
(Weging 10%)
De ronde behuizing heeft alleen een hdmi2.0-connector voor aansluiting op een televisie, receiver of soundbar. In tegenstelling tot de reguliere Chromecast is er in de stroomadapter een ethernetpoort verwerkt. Een slimme keuze, want het streamen van 4K-beelden vereist tenslotte een stabiele internetverbinding met voldoende bandbreedte. Toch heeft Google voor de zekerheid ook een wifi-module met ondersteuning voor de frequentiebanden 2,4 en 5 GHz ingebouwd. Op die manier is deze mediaspeler ook op plekken zonder netwerkkabel bruikbaar. De Chromecast Ultra bevat geen usb-poorten of een kaartlezer, dus voor het afspelen van lokale mediabestanden is dit apparaat ongeschikt.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Chromecast Ultra lijkt in eerste instantie aan de prijzige kant, want het product kost twee keer zoveel als de reguliere Chromecast. Toch kunnen we met een adviesprijs van 79 euro prima leven. Waar vind je tenslotte anders zo’n gebruiksvriendelijke methode om 4K-content naar je televisie te streamen? Een ideale oplossing voor het geval de uitgefaseerde apps op je smart-tv niet meer (goed) werken en je evengoed van haarscherpe beelden wilt genieten.

7,5
Eindscore test
Google Chromecast Ultra

Reviews van de Google Chromecast Ultra

Gemiddelde score gebruikers

4,5
Ziet er nog niet zo goed uit voor de Google Chromecast Ultra maar het aantal reviews is beperkt. Op basis van de nadelen hieronder kun je een andere Media speler overwegen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Dit is het meest slechte apparaat wat ...
Door Fred Haccou op 16-9-2018

Dit is het meest slechte apparaat wat ik ooit heb gekocht, werkt absoluut niet. Streamen gaat heel schokkerig. Instellen is niet mogelijk.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Bekijk hoofdzakelijk YouTube erop en dat doet ...
Door bram op 12-7-2017

Bekijk hoofdzakelijk YouTube erop en dat doet hij perfect en snel. Het geluid is zeer goed te noemen en het beeld laat niets te wensen over. Bezit hem nu 6 mnd en het was geen miskoop!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Google Chromecast Ultra
Gemiddelde score redacteuren
5,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Google Chromecast Ultra
Aantal testen:
8
Genormeerde score:
6,8
Actualiteit van de testen
84 %
Actuele expertscore
5,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Google Chromecast Ultra.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Google Chromecast Ultra? Onze eigen test van de Chromecast Ultra staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Google Chromecast Ultra
7,0
12-4-2017
Homecinemamagazine.nl

Heb je een oude Ultra HD-tv met slechte of beperkte streaming opties, dan is dit een uitstekende keuze. Maar anderzijds weten we dat bijna alle goede Ultra HD tv’s, en zeker diegenen die ook HDR ondersteunen, over een degelijk smart tv-systeem beschikken en dus deze streaming opties ingebouwd hebben. De Chromecast Ultra lijkt in dat opzicht meer op een oplossing voor een zeldzaam probleem. Zodra er meer HDR-content breder beschikbaar komt, stijgt het nut van de Ultra, maar tegen die tijd zijn we mogelijk een jaar en een nieuwe Chromecast-versie verder. Heb je een Full HD-tv, dan is de klassieke Chromecast een betere oplossing, zeker als je ook naar het prijskaartje kijkt. De Ultra kost immers twee maal zoveel als de klassieke Chromecast (79 vs 39 euro).

Homecinemamagazine.nl
Google Chromecast Ultra
8,0
27-7-2017
clickx.be

Met zijn prijs is de Chromecast Ultra de goedkoopste 4K-streamer op de markt. Daarbij krijg je het gebruiksgemak dat we gewoon zijn van de Chromecast en de mogelijkheid om internet te voorzien via een powerline. Daar staat tegenover dat je voor net iets meer geld een evenwaardige 4K-oplossing op de kop tikt die geen behoefte heeft aan een toestel in de buurt. Bovendien kost de klassieke Chromecast van Google slechts de helft. Voor wie een iets lagere resolutie dan 4K net zo goed vindt, is de Chromecast Ultra geen goede investering. De goedkopere streamingapparaatjes van Google zijn in dat geval een stuk interessanter.

clickx.be
GOOGLE CHROMECAST ULTRA REVIEW
8,0
11-11-2016
Digitaltrends.com

Google’s Chromecast Ultra is a slick and simple way to serve up 4K Ultra HD content, including the addition of HDR in both major formats. The latter feature is a significant upgrade that could pay dividends over 4K streamers without HDR, such as the Amazon Fire TV. And while virtually all HDR TVs come loaded with major apps like YouTube and Netflix, the Ultra is the only device right now that can take advantage of YouTube’s new HDR feature. Apart from that, Chromecast Ultra will likely most benefit users with older or cheaper 4K TVs that don’t include many streaming apps, especially those without Google’s growing suite of content, including Google Play movies. Though it’s more expensive than the HD Chromecast, the Ultra’s inclusion of 4K support, along with HDR10 and Dolby Vision, should allow it to increase its value as 4K streaming expands. How long will it last? With dual band Wi-Fi, Ethernet connection, and all the latest 4K and HDR formats on board, the Ultra is ready to grow with you and your choice of higher-quality 4K Ultra HD TVs for years. What are the alternatives? The native apps loaded right into your 4K Ultra HD TV may be the Chromecast Ultra’s biggest competition right now. For third-party streaming devices, alternatives include the $100 Roku Premiere+ (it only supports HDR10, but so do most streaming services), as well as the $130 Roku Ultra, which adds features like an Optical digital audio output for outboard audio connection, and a remote control with a finder function. Both Roku devices also feature a more traditional interface, and better cross platform search than the Ultra, albeit for a higher fee. Should you buy it? If you’re looking for a highly affordable streaming add-on to your 4K Ultra HD TV — and you love Google’s casting style — then definitely. You can get a bit more content with a Roku, including Amazon Video, but it will also cost you more. More importantly, for now the Ultra is the only device compatible with HDR videos on YouTube. As more streaming apps come out of the woodwork, the Ultra’s value will only rise.

Digitaltrends.com
Chromecast Ultra
8,0
1-12-2016
TechRadar.com

There’s almost no refuting it: Chromecast Ultra offers one of the best values for streaming video devices for 4K TV owners. There’s not as much benefit for the 1080p crowd, but if you’re looking for powerful, fast streaming in a device the size of a wafer for your brand-new UHD TV, there’s no better place to find it than Chromecast Ultra.

TechRadar.com
Google Chromecast Ultra review
6,0
13-12-2016
Stuff.tv

Judged purely on whether it’s a good gadget or not, the Chromecast Ultra is a success. It streams well, is simple to use, and is supported by most streaming services (other than Amazon’s Instant Video). Right now, if you own a 4K TV with the full selection of on-demand apps, you don’t really need an Ultra. Even if you want to cast Chrome tabs to a TV, you’re just as well off with the cheaper HD Chromecast. Just like the iPod, the Chromecast was a great invention when it came out. Now Google’s moved onto new and exciting inventions in its Pixel phones and Daydream virtual reality platform, and TV makers have made streaming easy without the need for a stick. The Ultra is one iteration too far for a formerly essential gadget.

Stuff.tv
Google Chromecast Ultra
9,0
14-12-2016
Pocket-lint.com

Chromecast Ultra is an easy and predictable upgrade for Google and a device that makes complete sense by supporting the latest formats for video streaming to your TV. However, unlike the previous two Chromecast devices that plugged a gap in your TV's skills, the Chromecast Ultra is likely to step on the toes of features that your TV already offers. And that, for many, will render it unnecessary.

Pocket-lint.com
Google Chromecast Ultra review
6,0
21-12-2016
Whathifi.com

The Google Chromecast Ultra is a puzzling product. At £70, it’s double the price of the standard Chromecast, but its 4K features don’t quite add up to double the experience. When today’s latest 4K TV sets already provide you with the two most popular 4K streaming apps, it’s hard to make a case for the Ultra and its lack of Amazon Video. Its casting abilities, convenience and ease of use are still top notch – but it’s nothing that you can’t already get from the £30 Chromecast. Those who want to stream their own 4K footage from smart devices will find a use for the Chromecast Ultra. But if you’re only after the excellent GoogleCast feature, we’d stick with the standard Chromecast.

Whathifi.com
Google Chromecast Ultra review
9,0
27-1-2017
Techadvisor.co.uk

If you have a 4K TV and a Netflix subscription, the Chromecast Ultra is worth the £69 asking price. The fact it is so easy to use and works best with the Google Home app means you can easily throw it in a bag and use it on different TVs wherever you are, as your phone or tablet carries your streaming subscriptions with you. If you don’t have a 4K TV then go with the £30 Chromecast, but otherwise if you want a no-nonsense media streamer the Chromecast Ultra is one of the best going.

Techadvisor.co.uk
Le streaming se met à la 4K
8,0
29-6-2018
Lesnumeriques.com

Aussi facile à mettre en œuvre que la version précédente, le Chromecast Ultra est toujours aussi bon pour diffuser simplement du contenu depuis les plateformes de streaming vidéo ou musical. Simple à prendre en main, il permet de connecter n'importe quel téléviseur à condition toutefois d'avoir un smartphone ou une tablette à portée de main.

Lesnumeriques.com
Google Chromecast Ultra: Spotgoedkope streamer met 4K-ondersteuning
7,5
9-1-2019
BesteProduct.nl

De goedkoopste manier om via een extern apparaat 4K-beelden op je televisie te tonen, is via de Google Chromecast Ultra. Dit apparaatje kost namelijk amper tachtig euro. Vergeleken met de reguliere Chromecast heeft de behuizing een ethernetpoort, waardoor beelden in een hoge resolutie moeiteloos je televisie bereiken. De bediening vanaf een smartphone werkt uiterst soepel, waarbij je vanaf een iOS- of Android-toestel bijvoorbeeld aangeeft naar welke Netflix-film of NPO Start-uitzending je wilt kijken. Voor het afspelen van eigen mediabestanden is de Chromecast Ultra minder geschikt.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
2,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Media spelers betaal je voor de Google Chromecast Ultra te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Media spelers.
expertscore
5,7
laagste prijs
€ 77,00
prijs/kwaliteit
2,0

Laagste prijzen Google Chromecast UltraSpecificaties

Connectiviteit
Connectiviteit
wifi, HDMI
Apparaat interface
HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
Wi-Fi 5 (802.11ac)
Bluetooth
Nee
Geheugenkaartlezer
Nee
HDMI
Ja
Aantal micro-USB-poorten
1
Bediening
Smartphone bediening
Ja
Media
Ondersteunde formaten
2160p
Videoresolutie
3840 x 2160
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3
Opties
Opties
smart connect , internet radio
Internet radio
Ja
Algemene Kenmerken
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Type/soort
Smart TV-dongle
HD type
4K Ultra HD
Ondersteunde besturingssystemen
Android 4.3, Android 4.4, Android 4.2, Android 4.1, Android 5.1, Android 5.0
Ondersteunde Windows OS
Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium x64, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional x64, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate x64, Windows 7 Starter, Windows 7 Starter x64, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Basic x64, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Enterprise x64, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Enterprise x64, Windows 8 Pro, Windows 8 Pro x64, Windows 8 x64, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1, Windows 8.1 Enterprise x64, Windows 8.1 Pro x64, Windows 8.1 x64, Windows 10 Education, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Education x64, Windows 10 Enterprise x64, Windows 10 Home x64, Windows 10 Pro x64
Mac-compatibiliteit
Ja
Ondersteunde Mac OS
Mac OS X 10.5 Leopard, Mac OS X 10.4 Tijger, Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Mac OS X 10.7 Lion, Mac OS 9.1, Mac OS X 10.0 Cheetah, Mac OS X 10.2 Jaguar, Mac OS X 10.8 Mountain Lion, Mac OS X 10.3 Panther, Mac OS X 10.9 Mavericks, Mac OS X 10.10 Yosemite, Mac OS X 10.1 Puma, Mac OS X 10.11 El Capitan, Mac OS 8.0, Mac OS 8.1, Mac OS 8.5, Mac OS 8.6, Mac OS 9.0, Mac OS 9.2, Mac OS X 10.12 Sierra, Y
Frequentieband
24 - 5 GHz
Full HD
Ja
Ingebouwde opslagmedia
Nee
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
5,82 cm
Breedte
1,37 cm
Diepte
5,82 cm
Gewicht
47 gram, 0,047 kg
Meegeleverd
Adapter meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
AC
Snelstartgids
Ja
Algemeen
EAN
0811571018284, 0811571018314, 5711783900078 , 0811571018338 , 0811571018307
Partnumber
NC2-6A5-D , -
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018 , 2016
Releasedatum
December 2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
5,7
Beoordeling consumenten
4,5
Prijs / kwaliteit
2,0