Volg ons

De beste melkopschuimers vergelijken

Profiel foto Eelko Wester
Eelko Wester
Expert melkopschuimers
De lekkerste schuim maak je met een goede opschuimer én verse volle melk
Nederland begint steeds meer een koffieland te worden. Vooral de cappuccino is erg populair. Met een goede melkopschuimer kun je die thuis ook prima maken. Met moderne melkopschuimers maak je in een handomdraai heerlijke, volle schuim. Je vult de opschuimer met melk, druk op de knop, even wachten en klaar is de schuim. Iedereen kan het. Het formaat van de melkopschuimer is een belangrijke afweging voor de aanschaf. Ben je alleen, neem dan een kleinere opschuimer. Met grote melkopschuimers kun je vaak niet eens melk voor één cappuccino opschuimen. Ik controleer bij het testen van melkopschuimers behalve de kwaliteit van de schuim ook de temperatuur. Te koude schuim is niet lekker, maar dat geldt net zo goed voor schuim die heter wordt dan 70 graden. Gelukkig komt dat laatste nauwelijks voor.
t/m
102 producten
Sorteren op:

Laad meer producten

Best geteste melkopschuimers door BesteProduct.nl


Meest recent geteste melkopschuimers door BesteProduct.nl

8,2
De Bestron AMF8050 is niet de mooiste melkopschuimer, maar dat zegt weinig over de uiteindelijke schuimkwaliteit. De plastic buitenkant voelt minder luxe dan de veelal metalen constructies van de concurrentie, maar voorkomt wel dat de buitenkant heet wordt. Dat is in dit geval overigens een belangrijke eigenschap, want de melkopschuimer moet het doen zonder handvat. Met een enkele knop is de bediening uitermate simpel en functioneel. Als de opschuimer maximaal gevuld is, duurt het 1:50 minuten tot het schuim klaar is. De eindtemperatuur van 69 graden is uitstekend en ook de kwaliteit van het schuim is erg goed. Het gebruik van een vaste as en magnetische aansturing van de garde zorgen er niet alleen voor dat het apparaat redelijk makkelijk schoongemaakt kan worden, het is ook nog eens duurzamer. Er zijn namelijk geen rubbertjes die in de toekomst zouden kunnen gaan lekken.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
7,4
Het is lastig om de Inventum MK351 direct als een aanrader te bestempelen. Het voelt aan als een degelijk product dat een goed melkschuim produceert, maar daar staat tegenover dat het apparaat veel te makkelijk overstroomt. Toch mogen we gezien de prijs eigenlijk niet klagen, want met een winkelprijs van nog geen 31 euro is het de goedkoopste melkopschuimer op BesteProduct.nl. Mocht je regelmatig meerdere kopjes cappuccino tegelijkertijd willen maken, dan adviseren we je om verder te kijken, maar als het meestal blijft bij één of twee kopjes dan is het een prima apparaat.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
8,2
De melkopschuimer van Krups is ongetwijfeld een luxe-apparaat. De prijs van bijna 84 euro is niet mals, maar de solide metalen constructie geeft het gevoel van een kwaliteitsproduct. Er zijn drie knoppen voor drie verschillende funties: melkschuim voor cappuccino, latte en warme melk. Na ongeveer 1:35 minuten is het cappuccino melkschuim klaar met een goede temperatuur van 72 graden. De kwaliteit van het schuim is uitstekend met een prettige verhouding van warme melk en stevig schuim. Door het gebruik van een draaiende as is het iets moeilijker om de kan schoon te maken. De garde is daarentegen wel uitermate makkelijk schoon te maken door het simpele ontwerp zonder zonder lastig te bereiken oppervlakken.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 130 reviews
Lees de hele review
7,3
Hartstikke goede melkopschuimer, deze Cremalatte 869 van Solis. Een stille jongen die lekker luchtig schuim maakt en een prima degelijk design heeft. Doet er met drieënhalve minuut wel iets langer over dan gemiddeld. Daarnaast ligt de prijs met 80 euro een paar tientjes hoger dan wat je doorgaans betaalt voor deze kwaliteit. Hierdoor mist hij net de kooptip, maar dat doet niets af aan de prima prestaties.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review

Melkopschuimer: de populairste merken