Volg ons

Severin SM 9685

Voor- en nadelen van de Severin SM 9685

Voordelen

  • Uitstekende schuim met zowel houdbare als verse (volle) melk
  • Gemakkelijk schoon te maken, kan zelfs in de vaatwasser
  • Chocomelk maken gaat gemakkelijk met extra vulopening
  • Ideaal om in een keer voor de hele familie cappuccino te maken

Nadelen

  • Zo'n groot apparaat staat gewoon niet fraai
  • Maakt meer lawaai dan gewenst

Onze test
Consumententest | op
8,1

Severin SM 9685 melkopschuimer is groot maar verrekte handig

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Met zijn melkopschuimers op inductie blijft Severin zich onderscheiden in de markt. De meeste van die melkopschuimers kenmerken zich door uitstekende schuim, gemakkelijk schoon te maken, maar wel een (te) groot formaat. De Severin SM 9685 vormt daarop geen uitzondering. Met instelbare temperatuur en een apart vuldeksel voor chocolademelk verdient deze verrekte handige melkopschuimer bonuspunten.

Ik drink graag een goede cappuccino. Thuis heb ik een Nespresso-machine, waarmee je goede espresso kunt maken. Als cadeau kreeg ik later de Aeroccino van Nespresso. Ik had hem wel eens zien staan, maar vond € 80,- toch echt te veel geld. Inmiddels heb ik zelf enige tijd geleden een nieuwe, grotere Aeroccino gekocht. Want ondanks de stevige prijs, is een goede opschuimer me elke cent waard (gebleken). Ik maak er vaak betere cappuccino’s mee, dan ik in een willekeurig café krijg. Nespresso heeft met zijn opschuimer de trend gezet, maar sindsdien zijn er meer fabrikanten die goede opschuimers maken. Ik moet als tester heel wat cappuccino’s drinken. Maar dat vind ik absoluut geen straf.
Eelko Wester
Eelko Wester
Arnhem • 13 reviews
Consumententester
vanaf 107,08
Ik drink graag een goede cappuccino. Thuis heb ik een Nespresso-machine, waarmee je goede espresso kunt maken. Als cadeau kreeg ik later de Aeroccino van Nespresso. Ik had hem wel eens zien staan, maar vond € 80,- toch echt te veel geld. Inmiddels heb ik zelf enige tijd geleden een nieuwe, grotere Aeroccino gekocht. Want ondanks de stevige prijs, is een goede opschuimer me elke cent waard (gebleken). Ik maak er vaak betere cappuccino’s mee, dan ik in een willekeurig café krijg. Nespresso heeft met zijn opschuimer de trend gezet, maar sindsdien zijn er meer fabrikanten die goede opschuimers maken. Ik moet als tester heel wat cappuccino’s drinken. Maar dat vind ik absoluut geen straf.
Eelko Wester
Eelko Wester
Arnhem • 13 reviews
Consumententester
7,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
Om deze Severin SM 9685 kun je niet heen. Dat is duidelijk als je hem op het aanrecht zet. De inductietechniek zit verwerkt in de houder. Dat heeft als grote voordeel dat de beker helemaal onder de kraan en zelfs in de vaatwasser kan. Maar het nadeel is dat deze techniek relatief veel ruimte in neemt en je dus een forse houder hebt. Voor veel mensen is dat toch een struikelblok en dat kost hem punten. We hopen dat Severin er een keer een slaagt een inductiemelkopschuimer te maken, die de helft zo groot is. Toch is de Severin SM 9685 verder degelijk gebouwd, zoals je van dit van oorsprong Duitse merk mag verwachten. Er zitten geen tierlantijntjes aan. Het is een rechttoe rechtaan melkopschuimer. Het deksel zit stevig op de beker, maar niet te strak. De plastic draairingen worden opgeborgen aan de achterkant van de opschuimer. Dat is eenvoudig, maar werkt verder prima.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Deze Severin melkopschuimer voldoet op veel gebieden aan onze verwachtingen en we kunnen hem dan ook van harte aanbevelen. Met een prijs van rond de tachtig euro is hij echter niet goedkoop. Voor dat geld krijg je een stevige, all round melkopschuimer, die eenvoudig schoon te maken is en waarmee je cappuccino voor meerdere mensen kunt maken. Ben je vaak de enige die cappuccino drinkt, dan kun je van Severin beter de SM 3580 aanschaffen. Een uitstekende opschuimer voor nog geen vijftig euro.
9,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
Als je melkschuim maakt, wil je gewoon dat het elke keer slaagt. Bij de Severin SM 9685 is dat het geval. In de instructies staat dat je de melk moet schuimen met magere houdbare melk. Die werkt inderdaad prima. Voor wat romigere schuim geven wij de voorkeur aan wat vollere melk. Bij houdbare volle melk is de schuim zelfs wat aan de te stijve kant, dus raad ik je aan die wat eerder te stoppen. Niet te vroeg, want dan is de melk te koud. Een goed alternatief (en eigenlijk het lekkerste) is verse volle melk. Lang niet alle melkopschuimers kunnen daarmee overweg, daarom testen we altijd met de houdbare volle melk. Maar deze Severin maakt met verse melk verbazingwekkend goede schuim. De SM 9685 heeft een regelbare temperatuurinstelling. Voor cappuccino raden we minimaal 60 graden aan, maar het liefst 65 graden. Je cappuccino is dan lekker op temperatuur. Boven de 70 graden stollen de eiwitten te snel en wordt de smaak aangetast. Dat gevaar is bij de Severin niet aanwezig, omdat 65 graden ook echt 65 graden is. Keer op keer hebben we dezelfde temperatuur gemeten.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Een knop om hem aan- en uit te zetten en een om de temperatuur in te stellen. Meer mogelijkheden heeft de Severing SM 9685 niet en dat is ook voldoende. Een duidelijk lampje geeft aan op welke temperatuur de melkopschuimer is ingesteld. Kan niet missen. Een bonuspunt verdient de Severin met de aparte vulopening voor cacao om chocolademelk te maken. (Voor de duidelijkheid: geen cacao over de cappuccino gooien, daardoor stort die prachtige schuim in. Als je je cappuccino wat zoeter wil, gooi er dan een beetje suiker in). Zoals eerder gemeld, heeft de inductietechniek als grote voordeel dat hij gemakkelijk schoon te maken is. Bij de meeste andere fabrikanten zit de draaitechniek in de beker, waardoor je voorzichtig moet zijn met water. Het is daardoor lastig om de opschuimer een keer goed schoon te maken. Met melk bestaat dan de kans dat je daardoor vieze randen krijgen met zure melk. Daar heb je met deze Severin geen last van. Je kunt hem zelfs in de vaatwasser stoppen, waardoor hij er weer blinkend en fris uit komt. Voordeel van de grote beker is tevens dat je gemakkelijk schuim maakt voor twee, drie of zelfs vier personen. Das handig als op een verjaardag plots iedereen zo'n lekkere cappuccino van je wil. Melk voor één persoon maken, is hierdoor wel wat lastig. Het draaimechanisme levert dan niet zo'n goed resultaat.
6,0
Snelheid
(Weging 10%)
De Severin SM 9685 neemt zijn tijd. Met schuim voor twee personen is deze melkopschuimer bijna drie minuten lang bezig om koude melk te verwarmen tot 65 graden. Even snel een cappuccino maken is er dus niet bij.
9,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Cappuccino, café latte, chocolademelk en een instelbare temperatuur van koud tot 65 graden. Met de Severin SM 9685 kun je alle koffievarianten wel produceren. Prima!

8,1
Eindscore test
Severin SM 9685

Reviews van de Severin SM 9685

Gemiddelde score gebruikers

7,7
Inmiddels hebben 13 gebruikers hun mening gedeeld over de SM 9685 van Severin en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de SM 9685 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Gekocht door goede reviews hier en zwaar ...
Door Sandra op 6-12-2019

Gekocht door goede reviews hier en zwaar teleurgesteld. Schuim is slap, niet dik en lobbig. Melk is al diverse keren aangebrand, wieltje was van zijn plek gegaan ondanks dat het magnetisch is. Uren inweken en schrobben tot gevolg. Buitenkant die ook bruin verkleurd is wordt nooit meer schoon. Daarnaast ook groot en lomp. Kan hem niemand aanbevelen, zonde van je geld.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

7,0
Prettige melkopschuimer die eenvoudig schoon te maken ...
Door Severin 9685 op 17-5-2019

Prettige melkopschuimer die eenvoudig schoon te maken is. Heb er een en prive en op mijn werk. Maakt wel lawaai, maar vind het niet storend, is kort. Gebruik hem ongeveer 5x per dag. Als melk niet uit koelkast komt, eerst even op de koude stand, daarna verwarmen. Is melk al koud, dan direct verwarmen. Prima niet te heet schuim, dikte met name afhankelijk van soort melk. Nu na 5 maanden echter van de een op andere dag een probleem. Blijft verwarmen, daarom zelfs bij minimale hoeveelheid kans op overstromen als je niet op let en de damp slaat dan uit het apparaat (dus heet schuim en bang voor oververhitting). Met leverancier gechat en binnen 3 dagen komt er een nieuwe. Omdat ik wel erg tevreden was en ook ben over melkopschuimer thuis, ga ik ervan uit dat het een zondagproduct was en de volgende het weer goed blijft doen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Werkt echt perfect, goed stevig schuim en ...
Door Gerard op 21-10-2018

Werkt echt perfect, goed stevig schuim en heel goed schoon te houden. We hadden de Nespresso maar deze is echt beter.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

5,0
Fijn apparaat, goed schuim, makkelijk in onderhoud. ...
Door Elly op 30-8-2018

Fijn apparaat, goed schuim, makkelijk in onderhoud. Echter, nu voor de 3e!!!! keer hele fijne scheurtjes in het kunstof deel waar de beker in gaat. Dit gemeld bij fabrikant, maar men vind het niet gevaarlijk. Het is een keukenapparaat en je kunt niet 100% voorkomen dat er water bij komt. Fabrikant zegt dat het onder het kunststof is afgedekt en er geen water bij de Electronica kan komen. Ik vind het geen prettig idee en vind het een constructiehout dat er telkens scheurtjes in het kunststof komen. Nu maar op zoek naar een ander merk. Jammer....

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Bij het opschuimen diverse melksoorten geprobeerd, doch ...
Door Henk Rengelink op 4-6-2018

Bij het opschuimen diverse melksoorten geprobeerd, doch altijd alleen bovenste laag wordt schuim daaronder blijft het warme melk. Wat en Hoe????? ik gooi er niet teveel in hoogstens een klein expresso kopje vol

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na meerdere melkopschuimers gehad te hebben ...
Door Carolien op 24-8-2017

Na meerdere melkopschuimers gehad te hebben die steeds snel stuk gingen deze iets duurdere severin gekocht. Geweldige machine. Doet wat ie moet doen en met de rvs afneembare kan makkelijk te reinigen. en door de uitvoering en gewicht niet meer door de kat van het aanrecht te gooien. De kan staat in een soort houder en de de kan wordt niet vreselijk warm. Er is geen roermechanisme die uitstekende delen heeft en dus kunnen afbreken. Erg fijne melkopschuimer, zeer tevreden.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Drink al heel wat jaren cappuccino i.c.m. ...
Door Roel op 21-12-2016

Drink al heel wat jaren cappuccino i.c.m. een Jura F70 machine. Na verloop van tijd vond ik het schuim van de Jura wat veel bubbels bevatten i.p.v. wat dikker te zijn. Na geëxperimenteerd te hebben met volle melk en magere melk (lang houdbaar en gewoon), ben ik overgestapt op een aparte schuimmaker. Wat een goede beslissing deze Severin i.c.m. volle, lang houdbare melk. Ik krijg vaak complimenten over mijn lekkere cappucino's. Ik gebruik de Severin eigenlijk altijd op de hoogste temperatuur en met het wieltje voor schuim. Dus geen chocomel, hoewel dat wel kan. Grootste voordeel tov andere schuimers is dat deze kan in de vaatwasser kan. Dus altijd mooi schoon! Hij is best prijzig, maar geloof me, ook de mercedes onder de schuimers. Niet qua looks, want het is net een baby flessenwarmer.. Maar wat hij moet doen, doet tie goed. Hoewel wat lawaaiig, maar ja, dat geldt ook voor het malen van de bonen... Vers, lekker en kwaliteit is toch belangrijker ;-) Als de schuimer een beetje scheef staat maakt hij meer lawaai, dus goed rechtzetten wil helpen voor minder lawaai. Nog een tip voor de echte cappuccino: 30 ml espresso en dan een niet te grote kop met de schuim/melk van de severin (1/3 espresso + 1/3 melk + 1/3 schuim) voor de perfecte cappuccino. Wel altijd de minimum hoeveelheid volgen, dus bij 1 cappuccino houd je melk over. bij meerdere koppen tegelijk helpt het om een extra kannetje te hebben zodat je de melk kunt overschenken voordat je elk kopje vult. Succes!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,3
Wat een verademing, even omspoelen en klaar! ...
Door YA_exposure op 30-6-2016

Wat een verademing, even omspoelen en klaar! na 4 jaar en twee opschuimers van Nespresso verder (beschadigde binnenlaag, ondanks juiste behandeling) , heb ik op de boordelingen van anderen deze gekozen. GOEDE KEUZE! Inderdaad een beetje groot, maar de mijne maakt helemaal niet veel geluid (zag dat anderen dat schreven) en ik gebruik hem zonder deksel. Wat heerlijk om van die gevoelige binnenlaag af te zijn, ik spoel hem om en klaar. De duurzaamheid kan ik nog niet beoordelen, maar vooralsnog gaat het goed. Ik heb hem nog niet in de vaatwasser hoeven doen, maar dat kan dus wel. Ik heb de kleinste maat, het minimum geeft een melk voor 1 grote cappuccino.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,0
Voor mijn keuze heb ik op het ...
Door mhknl op 8-2-2014

Voor mijn keuze heb ik op het volgende gelet: - Het opschuimen - melk moet romig worden en geen opgeklopte "eiwit" - Temperatuur - Eenvoudig reinigen van het apparaat Ik kan met volledige overtuiging mededelen dat de SM 9685 hier aan voldoet. Het klopt dat de vormgeving niet spannend is en dat het apparaat enigszins lawaaierig is, maar dat heeft allemaal te maken dat de beker zeer eenvoudig te reinigen is en dat is voor mij veel belangrijker.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

5,7
We hebben hem ongeveer een jaar ...
Door Dily Otten op 8-12-2013

We hebben hem ongeveer een jaar gehad. Hij maakt erg veel lawaai. laatste weken loopt de melk over of het schuimt niet. Dus neit duurzaam.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Severin SM 9685
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Severin SM 9685
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Website testen
De Severin SM 9685 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Severin SM 9685 melkopschuimer is groot maar verrekte handig
8,1
18-1-2015
BesteProduct.nl

Met zijn melkopschuimers op inductie blijft Severin zich onderscheiden in de markt. De meeste van die melkopschuimers kenmerken zich door uitstekende schuim, gemakkelijk schoon te maken, maar wel een (te) groot formaat. De Severin SM 9685 vormt daarop geen uitzondering. Met instelbare temperatuur en een apart vuldeksel voor chocolademelk verdient deze verrekte handige melkopschuimer bonuspunten.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Severin SM 9685 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de SM 9685 de € 107,08 waard is.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 107,08
prijs/kwaliteit
7,0

Laagste prijzen Severin SM 9685Specificaties van Severin SM 9685

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
SM9685, SM 9685, 9685
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2012
Releasedatum
July 2011
EAN
4008146968501
Kleuren
wit, zilver
Materiaal
rvs
Vermogen
500 watt
Capaciteit (melkschuim)
350 ml
Melkopwarmfunctie
Ja
Capaciteit (warme melk)
350 ml
Overige bijzonderheden
Produceert ook koud schuim.
Type/soort
Melkschuimers

Extra

Kleur(en)
wit, zilver
Diepte
15,00 cm, 150 mm
Hoogte
23,70 cm, 237 mm
Breedte
19,00 cm, 190 mm
Fabrikant kleur(en)
wit, zilver
Vaatwasserbestendig
Ja
Inhoud
0,7 liter
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
7,7
Prijs / kwaliteit
7,0