Volg ons

Krups XL2000

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Krups XL2000

Voordelen

  • Fraaie, robuuste melkopschuimer
  • Diverse mogelijkheden
  • Handgreep van kunststof

Nadelen

  • Zwaar
  • Prijzig

Onze test
Consumententest | op
8,2

Krups XL2000: Duitse degelijkheid

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De melkopschuimer van Krups is ongetwijfeld een luxe-apparaat. De prijs van bijna 84 euro is niet mals, maar de solide metalen constructie geeft het gevoel van een kwaliteitsproduct. Er zijn drie knoppen voor drie verschillende funties: melkschuim voor cappuccino, latte en warme melk. Na ongeveer 1:35 minuten is het cappuccino melkschuim klaar met een goede temperatuur van 72 graden. De kwaliteit van het schuim is uitstekend met een prettige verhouding van warme melk en stevig schuim. Door het gebruik van een draaiende as is het iets moeilijker om de kan schoon te maken. De garde is daarentegen wel uitermate makkelijk schoon te maken door het simpele ontwerp zonder zonder lastig te bereiken oppervlakken.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 97 reviews
Consumententester
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 97 reviews
Consumententester
9,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
Bij het oppakken van de Krups XL2000 merk je meteen dat je te maken hebt met een oerdegelijk product. De metalen kan is behoorlijk zwaar en heeft een duurzame anti-aanbaklaag. Hoewel de buitenkant warm wordt tijdens de bereiding, blijft de kunststof handgreep koel. Anders dan bij andere melkopschuimers is de garde niet een metalen spiraal, maar een redelijk simpel stukje plastic. Deze variant kan veel makkelijker schoongemaakt worden en geeft, in ieder geval in deze Krups, vergelijkbare resultaten.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Krups XL2000 kost op het moment van schrijven ongeveer 84 euro en is daarmee redelijk aan de prijs. Door de uitstekende bouwkwaliteit, schuimkwaliteit en functies vinden we de prijs toch gerechtvaardigd.
9,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
We hadden het door de plastic garde niet verwacht, maar de kwaliteit van het schuim is uitstekend. Ook de keuze tussen cappuccino, latte en warme melk werkt goed, met een duidelijk verschil in de verhoudingen tussen schuim en melk. Wel adviseren we een lepeltje te gebruiken bij het uitschenken van het schuim, want het is zo mooi dik dat het niet lekker schenkt.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Er zitten maar drie knoppen op de Krups XL2000 die elk bedoeld zijn voor een andere bereiding: cappuccino, latte of warme melk. Dit werkt precies zoals je zou verwachten en is lekker simpel. Helaas wordt de garde aangedreven door een as in de kom, waardoor sommige plekken iets moeilijker zijn om te bereiken tijdens het schoonmaken. De garde zelf is daar in tegen enorm makkelijk schoon te maken.
8,0
Snelheid
(Weging 10%)
Het kost ongeveer 1:34 minuten tot het melkschuim klaar is in de cappuccino stand. Dat is niet de snelste tijd die we ooit hebben gemeten, maar het is ook zeker niet langzaam.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Met drie knoppen voor cappuccino, latte en warme melk doet de XL2000 meer dan de goedkopere concurrentie, maar we missen bijvoorbeeld een aanpasbare melktemperatuur of een losse melkkan. Dat zijn features die andere melkopschuimers in dezelfde prijsklasse soms wel hebben.

8,2
Eindscore test
Krups XL2000
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Krups XL2000

Gemiddelde score gebruikers

4,6
Gebruikers zijn niet enthousiast over de XL2000 van Krups. Een gemiddelde van 4,6 uit 31 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Melkopschuimer.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
7,0
Medio 2015 deze melkopschuimer gekocht omdat hij ...
Door aloys op 11-11-2019

Medio 2015 deze melkopschuimer gekocht omdat hij als beste uit een test was gekomen. Na ruim een half jaar begon hij slecht te schuimen. Gespeurd op het web en iemand schreef dat het probleem was opgelost door het ronde gaatje in de deksel te verkleinen. Dus er een volgplaatje met een kleiner gaatje op gelijmd en ziedaar weer prima schuin. Tot Oktober 2017 want hij maakte voordien al veel geluid en schuimde tenslotte niet meer. Amper 2 jaren uitgehouden. Toch maar weer een nieuwe Krups XL 2000 gekocht en de doos bewaard vanwege opsturen bij eventuele garantie. En de oude Krups in de doos bewaard , je weet maar nooit of je een onderdeeltje kunt gebruiken. Afgelopen Oktober 2019 , precies 1 week na de garantie periode van 2 j. was het gedaan met de 2de Krups. Veel lawaai en geen schuin meer. Wilde een ander merk gaan kopen maar dacht laat ik die eerste aankoop eens weer proberen toen ik de doos tevoorschijn had gehaald. En zie daar : inmiddels al zo'n 50 kopjes perfecte schuim voor de cappuccino. Een zonder hinderlijk geluid. Wie weet hoe dat mogelijk is mag het zeggen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Mvg
25-10-2019
"Waardeloos"

Al vanaf het begin werkt hij slecht of niet. Inmiddels teruggestuurd. Een nieuwe ontvangen. Ook dit apparaat maakt regelmatig geen contact soms doet hij het wel, dan weer niet. Inmiddels functioneert hij überhaupt niet meer. Teflon laat los. Slechte prijs kwaliteit verhouding.

- - -

Sterke punten: Functioneert niet.
Zwakke punten: Functioneert niet.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

1,0
Al vanaf het begin werkt de melkschuimer ...
Door henkdehaan op 11-6-2019

Al vanaf het begin werkt de melkschuimer niet. Maakt wat bubbels en warme melk. DSat is alles. Waardeloos apparaat

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
13 maanden in gebruik voor 2 kopjes ...
Door Bep op 21-5-2019

13 maanden in gebruik voor 2 kopjes per dag. 1x per dag dus schoongemaakt en de teflon laat nu al los. Heel wisselend in schuim. Zelfde merk melk. en zelfde temperatuur. Duurt ook lang . Gevuld tot het laagste streepje.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

3,0
Als deze nieuw is doet hij het ...
Door gctwnl op 23-2-2019

Als deze nieuw is doet hij het perfect. Mooi schuim en koekt niet aan. Maar de aandrijving slijt snel en na anderhalf jaar zeer beperkt gebruik (zeg 500-600 keer) geeft hij het op. De eerste keer denk je nog: dat is pech en koop je hem weer omdat hij het verder zo goed doet. Maar de tweede houdt er ook mee op na anderhalf jaar: geen schuim meer. Dan betaal je dus alleen al aan aanschafprijs van dit apparaat 13ct per kopje voor de melk. Dat is volstrekt belachelijk qua kosten en qua duurzaamheid. Dat is zo slecht dat je bijna gaat denken dat het expres zo is.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Twee dezelfde Krups opschuimers in gebruik. Beiden ...
Door Marcel op 9-12-2018

Twee dezelfde Krups opschuimers in gebruik. Beiden hebben dezelfde problemen. Het is iedere keer maar afwachten wat voor schuim je krijgt. ( Met zelfde melk en zelfde hoeveelheid) Vaak geen reactie van motor en beide opschuimers binnen een jaar kapot. Lijkt op een probleem met de contactjes. Eerste keer na inwendig alle contacten schoongemaakt te hebben deed hij het weer even en zo nu en dan; daarna niets meer. Schuimen kost me meer tijd dan koffie zetten. Ga maar zwarte koffie drinken.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Nr
7-12-2018
"Duurzaam"

Ik heb deze makkelijker al een jaar of 6. Nooit problemen mee gehad. Melk wordt niet heel dik geklopt, maar kan er toch lekker capuciono mee maken. Zijn geld waard dus na 6 jaar.

- - -

Sterke punten: Makkelijk schoon te krijgen.
Zwakke punten: Gevoelsmatig zit het handvat aan de verkeerde kant; melk wordt niet heel dik geklopt.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

1,0
Teflon laat los na twee jaar en ...
Door Anoniem op 22-10-2018

Teflon laat los na twee jaar en zeven dagen , kan ik niet meer gebruiken , met normaal schoonmaken .

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

2,0
Wie schets mijn verbazing toen ik de ...
Door Adjooo op 21-5-2018

Wie schets mijn verbazing toen ik de contact pin en ring wilde drogen en deze in het apparaat wegzakte. En natuurlijk niet meer te herstellen! Dit was al het tweede euvel: de eerste keer was het vastlopen van de as en daardoor het doorbranden van de moter. Dat viel nog binnen de garantie! Nu niet meer en dus niet meer te gebruiken na 2,5 jaar trouwe dienst. Wat een tere constructie voor een van de duurste melkopschuimers. Zo een: nooit meer!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
heeft 1 1/2 jaar perfect gewerkt en ...
Door Ria op 2-5-2018

heeft 1 1/2 jaar perfect gewerkt en toen was het over. vind de prijs in vergelijking met duurzaamheid niet goed

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Krups XL2000
Gemiddelde score redacteuren
7,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Krups XL2000
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Krups XL2000 .
Website testen
Wat vonden andere testers van de Krups XL2000 ? Onze eigen test van de XL2000 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Test melkopschuimers
7,4
31-12-2018
Consumentenbond

We zetten vele cappuccino’s om de melkopschuimers te testen. Daarbij controleerden we de temperatuur van de melk en de toename van het volume. We bekeken hoe lang het schuim stevig blijft en of het apparaat makkelijk schoon te maken is.

Consumentenbond
Krups XL2000: Duitse degelijkheid
8,2
2-9-2019
BesteProduct.nl

De melkopschuimer van Krups is ongetwijfeld een luxe-apparaat. De prijs van bijna 84 euro is niet mals, maar de solide metalen constructie geeft het gevoel van een kwaliteitsproduct. Er zijn drie knoppen voor drie verschillende funties: melkschuim voor cappuccino, latte en warme melk. Na ongeveer 1:35 minuten is het cappuccino melkschuim klaar met een goede temperatuur van 72 graden. De kwaliteit van het schuim is uitstekend met een prettige verhouding van warme melk en stevig schuim. Door het gebruik van een draaiende as is het iets moeilijker om de kan schoon te maken. De garde is daarentegen wel uitermate makkelijk schoon te maken door het simpele ontwerp zonder zonder lastig te bereiken oppervlakken.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Krups XL2000 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Melkopschuimers.
expertscore
7,7
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties van Krups XL2000

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
XL2000, XL 2000, XL200041, 1137320, 000000000000052742, KRXL2000, 1127299 ,
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015 , 2012
Releasedatum
March 2010
Afmetingen (H x B x D)
16,2 x 13 x 19 cm
EAN
0010942207566 , 0010942207979
Kleuren
zwart, roestvrijstaal , rvs
Materiaal
kunststof, rvs
Vermogen
500 watt
Capaciteit (melkschuim)
300 ml, 200 ml
Melkopwarmfunctie
Ja
Antikleeflaag
Ja
Type/soort
Melkschuimers
Soort
kan
Capaciteit (warme melk)
300 ml
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,7
Beoordeling consumenten
4,6
Prijs / kwaliteit
-