Volg ons

Philips Senseo CA6500/60

Voor- en nadelen van de Philips Senseo CA6500/60

Voordelen

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Gemakkelijk schoon te maken.
  • Niet gevoelig voor verschillende melksoorten.
  • Geschikt voor een cappuccino
  • Zeer goede melkschuim en mooi ontwerp

Nadelen

  • Max. aanduiding moeilijk zichtbaar onder bepaalde (licht)omstandigheden
  • Aan-/uitschakelaar moelijk zichtbaar voor mensen met een kleuronderscheidingsbeperking
  • Wat onhandig inschenken als je kleine handen hebt
  • Kop mag niet in de vaatwasser worden geplaatst; Schuimspiraal is enigszins instabiel

Onze test
Consumententest | op
8,1

Philips Senseo CA6500: de kooptip voor eenpersoons huishouden

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Nagenoeg alle melkopschuimers hebben als probleem dat ze ongeschikt zijn om één cappuccino mee te maken. De minimale hoeveelheid melk is dan veel te veel voor één kop, waardoor je elke keer melk moet weggooien. De Philips Senso CA6500/60 heeft dat kunstje wel onder knie. De Senseo maakt niet alleen de juiste hoeveelheid, maar de kwaliteit is uitstekend.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 190 reviews
Consumententester
vanaf 48,99
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
De Philips Senseo is een van de mooiste melkopschuimers van het moment. Met zijn slanke zwarte behuizing kun je hem gerust prominent op het aanrecht zetten. Net als de Saeco is de Senseo van deugdelijk materiaal gemaakt en strak afgewerkt.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Philips Senseo CA6500/60 kun je voor ruim vijftig euro krijgen bij webshops. Dat bedrag is deze opschuimer zeker waard. De vraagprijs bij de lancering (en nog steeds op de site van Philips) is 70 euro. Dat is te fors. Als je hoofdzakelijk voor een persoon een cappuccino maakt, is er voor dit geld geen beter opschuimer te krijgen.
9,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
Philips heeft het geheim ontdekt om met alle melksoorten schuim te kunnen produceren: bevestig de roerkop aan het deksel. Zowel deze Senseo als zijn grotere broer, de Saeco HD7019, kunnen namelijk van halfvolle verse melk een goede cappuccino maken. Veel concurrenten bakken er op dat vlak niet veel van. Omdat je met volle houdbare melk gewoonweg de lekkerste schuim krijgt, heb ik daar het meeste mee getest. En die schuim is simpelweg lekker vol, romig en er zitten amper grote luchtbellen in. Kortom: genieten.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Het maken van lekkere cappuccino is met deze Senseo een eenvoudige klus. De opening van de opschuimer is niet groot, maar niettemin kun je hem gemakkelijk vullen met melk. Om de streepjes min en max goed te zien, is een goede lichtinval wel belangrijk. Als het wat donker is, zijn de streepjes lastiger te onderscheiden. Lastig is ook het verwisselen van het metalen roerwieltje als je van cappuccino naar bijvoorbeeld Latte Macchiato wil switchen. Het blijft een gepriegel. Bij het inschenken, zullen mensen met kleinere handen wat problemen ondervinden. Deze Philips melkopschuimer heeft namelijk geen handvat. Doordat het roerwiel aan het deksel is bevestigd, is het eenvoudig om de opschuimer schoon te maken. Water erin, borstel erdoor en hij is schoon.
7,0
Snelheid
(Weging 10%)
De Senseo opschuimer is niet heel groot, maar ondanks het beperkte volume gaat het opschuimen niet heel rap. Je hebt in ieder geval alle tijd om een espresso te zetten voordat de schuim gereed is.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Het grootste voordeel van de Senseo-opschuimer is het formaat. Als een van de weinig opschuimers kun je met de Senseo prima voor een persoon een cappuccino maken. Bij de andere melkopschuimers heb je op de minimale stand vaak veel te veel schuim. Daarentegen is de schuim voor twee personen wat aan de krappe kant. Het kan, maar houdt niet over. Je kunt warme en koude schuim maken met de Senseo. Het aantal mensen dat koude schuim maakt, is echter beperkt.

8,1
Eindscore test
Philips Senseo CA6500/60

Reviews van de Philips Senseo CA6500/60

Gemiddelde score gebruikers

8,5
Inmiddels hebben 438 gebruikers hun mening gedeeld over de Senseo CA6500/60 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Senseo CA6500/60 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Ik heb er inmiddels twee, omdat er ...
Door Linda op 6-8-2019

Ik heb er inmiddels twee, omdat er met havermelk te weinig schuim wordt geproduceerd voor twee bakkies koffie. Naar gelang het gebruik wordt het opschuimen steeds slechter, echt jammer!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Inmiddels hebben wij deze machine al meer ...
Door Alina&Hans op 13-7-2019

Inmiddels hebben wij deze machine al meer dan een jaar, na veel machines waaronder hele dure te hebben gehad. Het is echt een super apparaat wij zijn er uitermate tevreden over. Heerlijk schuim. Zijn er dan ook minpunten? Ja zeker schenk hem maar eens vol boven het maximum streepje, dat doe je maar een keer. Is dan even lastig schoon te maken. Maar eigenschuld dikke bult.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
Ook deze Melk opschuimer aangeschaft. Ik vind ...
Door diana op 30-5-2019

Ook deze Melk opschuimer aangeschaft. Ik vind het tegen vallen. Bij het opschuimen word de bovenkant schuim en daaronder blijft nog melk over. Voor mij spijt van de aanschaf

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ben heel tevreden met de schuimlaag. Maar ...
Door Hennie Blok op 5-1-2019

Ben heel tevreden met de schuimlaag. Maar mijn vraag is eigenlijk slaat de melkopschuimer automatisch af? Heb tot op heden altijd zelf het apparaat uitgedrukt.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

3,0
Het is tragisch dat het meest bewegende ...
Door Bob Kies op 22-10-2018

Het is tragisch dat het meest bewegende onderdeel, het wieltje, van onderen met een zwak bevestigd ringetje binnen drie maanden kapot gaat. Een nieuw onderdeel kost maar € 8 maar de verzendkosten zijn er € 4. Als je dan niet de zekerheid hebt dat de zwakke schakel niet weer zwak is, besteed je je geld aan een ander merk. Hoe dom kan Philips zijn.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

6,0
Opschuimen is goed, Streepje is slecht te ...
Door Jos op 2-9-2018

Opschuimen is goed, Streepje is slecht te zien bij bepaald licht inval. Redelijke makkelijk schoon te maken. Knop bij minder licht slecht te vinden. Begin werkte alles goed. Na een tijd vaker knop indrukken, werkte toen pas, en binnen 1 jaar werkt hij helaas niet meer.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

6,0
We hebben het apparaat ruim 1,5 jaar ...
Door Boris op 13-2-2018

We hebben het apparaat ruim 1,5 jaar in gebruik gehad. Op zich werkt hij prettig, en het schuim is perfect. Nadelen zijn dat je niet meer koud kunt schuimen als je al warm geschuimd hebt. Dat kon bij onze vorige schuimer wel. Af en toe handig als je niet tevreden bent over het schuim. Grootste nadeel is echter de duurzaamheid. Na 1 jaar deed hij het opeens niet meer. Onder garantie omgeruild voor een nieuw model. Het deksel viel 1x op de grond, waarbij het staafje direct afbrak. Jammer.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Op 17 december 2017 melkopschuimer gekocht bij ...
Door Gaus op 20-12-2017

Op 17 december 2017 melkopschuimer gekocht bij Blokker (digitaal). Op 18 december ontvangen. Apparaat bleek meteen na ingebruikname in het geheel niet te werken. Geen probleem, terug gestuurd. Vandaag nieuw exemplaar ontvangen. En je raadt het al, ook dit exemplaar werkt niet. Van een eindcontrole is dus geen enkele sprake meer. M.i. is duidelijk geworden dat Philips helaas Philips niet meer is. Kwaliteit is zeker niet meer beter dan een willekeurig apparaat van Chinese of Taiwanese makelij. Voor mij dus geen producten van Philips meer.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Geweldig apparaat dat niet veel ruimte inneemt ...
Door Hillie op 16-11-2017

Geweldig apparaat dat niet veel ruimte inneemt en in gebruik met expresso senseopads en Friese vlag cappucino@lattemelk heb ik heerlijke koffie waar ik veel complimenten over krijg. Kan een dure koffiemachine niet tegen op....

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Anoniem
25-10-2017
"Beste melkschuimer tot nu toe"

Zelf gebruikte ik altijd de melkschuimer van Nespresso. Hier was ik niet zo heel enthousiast over. Ik vond dat hij niet zo veel schuim gaf en ik ben een echte cappuccino-/latte drinker. Ondanks gebruik van ijskoude houdbare volle melk. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Deze melkschuimer schuimt heel goed en lekker romig en vol. Ook met andere melksoorten en sojamelk. Super!

- - -

Sterke punten: Schuimt heel goed: vol en romig; mooi ontwerp: weinig geluid: duurt niet te lang.
Zwakke punten: Geen nadelen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips Senseo CA6500/60
Gemiddelde score redacteuren
7,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips Senseo CA6500/60
Aantal testen:
3
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips Senseo CA6500/60.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips Senseo CA6500/60? Onze eigen test van de Senseo CA6500/60 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Der beste Milchaufschäumer
9,0
25-8-2017
Allesbeste.de

Der beste Milchaufschäumer für zu Hause ist der Philips Senseo Milk Twister. Er ist günstig und kompakt, sieht schick aus und macht wunderbaren Milchschaum, wie ihn auch teurere Konkurrenten kaum hinbekommen – und das ist natürlich das Wichtigste. Deshalb hat der Milk Twister trotz kleiner Wermutstropfen, wie seiner geringen Füllmenge, im Test klar die Nase vorn.

Allesbeste.de
Philips Senseo CA6500: de kooptip voor eenpersoons huishouden
8,1
20-11-2018
BesteProduct.nl

Nagenoeg alle melkopschuimers hebben als probleem dat ze ongeschikt zijn om één cappuccino mee te maken. De minimale hoeveelheid melk is dan veel te veel voor één kop, waardoor je elke keer melk moet weggooien. De Philips Senso CA6500/60 heeft dat kunstje wel onder knie. De Senseo maakt niet alleen de juiste hoeveelheid, maar de kwaliteit is uitstekend.

BesteProduct.nl
Test melkopschuimers
8,8
31-12-2018
Consumentenbond

De geteste melkopschuimers zijn vooral goed in het creëren van volume. De apparaten weten de koffie van aardig tot goed melkschuim te voorzien dat prima smaakt. De top 10 scoort boven de 8 en kost tussen de €34 en €80.

Consumentenbond
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
De Philips Senseo CA6500/60 is een prima Melkopschuimer om te kopen. De Senseo CA6500/60 is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 48,99 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,7
laagste prijs
€ 48,99
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Philips Senseo CA6500/60Specificaties van Philips Senseo CA6500/60

Algemeen

Toelichting type
Senseo Milk Twister
Partnumber
CA6500/60, CA 6500/60, PHCA6500/60, CA650060
Toelichting partnumber
Deep Black
Introductie model
2013
Releasedatum
February 2013
Afmetingen (H x B x D)
13 x 13 x 20 cm
EAN
8710103610014
Kleuren
zwart
Soort
kan
Materiaal
kunststof
Vermogen
500 watt
Capaciteit (melkschuim)
120 ml
Melkopwarmfunctie
Ja
Capaciteit (warme melk)
120 ml
Antikleeflaag
Ja
Overige bijzonderheden
Deze Milk Frother is makkelijk schoon te maken en met de 120 ml melkschuimcapacaiteit kan je twee latte macchiato's, cappuccino's of ijskoffies voorzien van melkschuim. De deksel met opschuimgarde zijn geschikt voor de vaatwasser.
Type/soort
Melkschuimers
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
11
Beoordeling experts
7,7
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
8,0