Volg ons

Severin SM 9495

Voor- en nadelen van de Severin SM 9495

Voordelen

  • Veel mogelijkheden
  • De zwarte uitvoering is best fraai
  • Gemakkelijk schoon te maken, zelfs in de vaatwasser

Nadelen

  • Ventilator maakt veel lawaai
  • Buitenkant van opschuimer wordt te heet
  • Melk wordt veel te heet, waardoor eiwitten gaan stollen
  • Melk opschuimen duurt veel te lang

Onze test
Consumententest | op
5,6

Schuim van Severin SM 9495 bijna aan de kook

6 - Score Badge BesteProduct.nl

De schuim voor een cappuccino moet tussen de 60 en 70 graden zijn. De melk in Severin SM 9495 wordt verwarmd tot bijna 85 graden. Dit zorgt ervoor dat de eiwitten gaan stollen en de schuim veel te stijf wordt en bovenop je espresso blijft liggen. Dat hij heet wordt, is ook niet zo gek: want het opschuimen duurt meer dan twee minuten. Voeg daarbij het lawaai en het is duidelijk dat ik niet erg enthousiast word van de SM 9495.

Ik drink graag een goede cappuccino. Thuis heb ik een Nespresso-machine, waarmee je goede espresso kunt maken. Als cadeau kreeg ik later de Aeroccino van Nespresso. Ik had hem wel eens zien staan, maar vond € 80,- toch echt te veel geld. Inmiddels heb ik zelf enige tijd geleden een nieuwe, grotere Aeroccino gekocht. Want ondanks de stevige prijs, is een goede opschuimer me elke cent waard (gebleken). Ik maak er vaak betere cappuccino’s mee, dan ik in een willekeurig café krijg. Nespresso heeft met zijn opschuimer de trend gezet, maar sindsdien zijn er meer fabrikanten die goede opschuimers maken. Ik moet als tester heel wat cappuccino’s drinken. Maar dat vind ik absoluut geen straf.
Eelko Wester
Eelko Wester
Arnhem • 13 reviews
Consumententester
vanaf 49,55
Ik drink graag een goede cappuccino. Thuis heb ik een Nespresso-machine, waarmee je goede espresso kunt maken. Als cadeau kreeg ik later de Aeroccino van Nespresso. Ik had hem wel eens zien staan, maar vond € 80,- toch echt te veel geld. Inmiddels heb ik zelf enige tijd geleden een nieuwe, grotere Aeroccino gekocht. Want ondanks de stevige prijs, is een goede opschuimer me elke cent waard (gebleken). Ik maak er vaak betere cappuccino’s mee, dan ik in een willekeurig café krijg. Nespresso heeft met zijn opschuimer de trend gezet, maar sindsdien zijn er meer fabrikanten die goede opschuimers maken. Ik moet als tester heel wat cappuccino’s drinken. Maar dat vind ik absoluut geen straf.
Eelko Wester
Eelko Wester
Arnhem • 13 reviews
Consumententester
7,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
Severin maakt voor haar opschuimers gebruik van diverse technieken. Inductie is er daar een van. In eerder reviews heb ik die techniek als veel belovend bestempeld, maar bij deze Severin SM 9495 vind ik de nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Een groot voordeel van inductie, is het feit dat je de melkkan goed en zelfs in de vaatwasser kunt schoonmaken. Dat geldt ook bij deze opschuimer. Een groot nadeel is dat de melkkan zelf van metaal is en daardoor ook de buitenkant heet wordt. In het geval van deze melkopschuimer zelfs veel te heet; je kunt gemakkelijk je vingers branden. Deze Severin melkopschuimer zit verder degelijk in elkaar. En hoeveel niet heel klein, is hij zeker niet lelijk. En waar bij andere Severin inductieopschuimers de melkkan heel groot is, is dat bij deze SM 9495 binnen de perken gebleven. Het snoer is wat aan de korte kant, maar daar hebben meer melkopschuimers last van.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Voor deze opschuimer is bijna elke prijs te hoog. Severin maakt echt uitstekende melkopschuimers, maar de techniek met inductie heeft duidelijk te veel nadelen om een succes te worden.
4,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
In Nederland houden we van stevige schuim. Om die reden zijn de melkopschuimers voor de Nederlandse markt zo afgestemd dat ze wat langer doorgaan en iets heter worden, waardoor de schuim aan stevigheid wint. Maar je kunt overdrijven. En dat doet Severin met deze SM 9495. De opschuimer verwarmt zolang door dat de temperatuur van het schuim tot ver boven de 80 graden stijgt. Dat is veel te heet. Los van het feit dat je moet oppassen dat je je lippen niet brandt, stollen boven de 70 graden de eiwitten. Het gevolg: schuim dat veel te stijf is en als het waren bovenop je espresso ligt in plaats van zich ermee te vermengen. Daarnaast zitten er veel te grote bellen in, die je zelfs met een paar stevige tikken van de kan op het aanrecht niet wegkrijgt.
6,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Waar moet de schuimspiraal worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt? Met die vraag worstelen alle fabrikanten van melkopschuimers. Severin maakt diverse opschuimers en wisselt de plek van de ring nog al eens af. Bij deze SM 9495 is de ring aan de bovenkant van het deksel geplaatst, dat is niet zo handig. De ring is er allesbehalve eenvoudig uit te krijgen. Daarentegen gaat de ring weer te gemakkelijk uit de opschuimer zelf. Als je iets te enthousiast de schuim uit de melkkan schenkt, kan het maar zo zijn dat de ring in je koffie belandt. Het gebeurde mij in het begin diverse keren. Dat kan niet de bedoeling zijn. Nog irritanter is echter het geluid dat deze opschuimer produceert. Omdat hij zo heet wordt, moet de ventilator flink aan de slag om de boel te koelen. En terwijl je al van je cappuccino geniet, blaast de opschuimer vrolijk verder.
6,0
Snelheid
(Weging 10%)
Geduld is een schone zaak. Op een mooie schuim voor de cappuccino willen we best even wachten, maar niet meer dan twee minuten. Deze Serverin melkopschuimer verwarmt onnodig lang.
9,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Een cappuccino, latte macchiato, warme chocomelk en koffie verkeerd kun je met deze melkopschuimer allemaal maken. De hete temperatuur is op een koude winterdag alleen interessant bij de chocomelk. Tenminste, als je hem niet meteen aan je kinderen voorschotelt.

5,6
Eindscore test
Severin SM 9495

Reviews van de Severin SM 9495

Gemiddelde score gebruikers

8,1
Inmiddels hebben 7 gebruikers hun mening gedeeld over de SM 9495 van Severin en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de SM 9495 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Ik heb voor de Severin gekozen vanwege ...
Door Leon op 14-10-2018

Ik heb voor de Severin gekozen vanwege het schoonmaakgemak. Ik heb eerder opschuimers gehad van Nespresso en Philips Senseo. Die maakten prima schuim, maar de teflonlaag werkte alleen de eerste maanden naar behoren. Daarna werd het schoonmaken een steeds grotere ergernis. De Severin heeft daarvan totaal geen last. Ik lees dat bij sommigen het schuim te heet wordt. Bij mij wordt het schuim 67 graden. Dat schijnt de ideale temperatuur te zijn, maar ik had die liever wat hoger gehad. Mijn Senseo-opschuimer gaf schuim van ruim 80 graden en schuim en smaak was van uitstekende kwaliteit. De cappuccino die ik m.b.v. de Severin maakt moet je niet even laten staan omdat die anders te lauw wordt. Maar dat zal,ook wel een kwestie van smaak zijn. Qua snelheid doet hij niet onder voor de andere opschuimers die ik gehad heb. Geen enkel probleem om het kloppertje uit de kan te halen. Ik gebruik volle houdbare melk. Conclusie: - Schuim had wat mij betreft iets heter gemogen. - Snelheid is goed. - Schoonmaakgemak is een verademing. - Over duurzaamheid kan ik nog niets zeggen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
In een paar seconden en licht geruis ...
Door sylvie op 9-9-2017

In een paar seconden en licht geruis klaar. Ik druk iets eerder voor het einde op uit. Kan heeft gladde metalen binnenkant. Koekt niet aan, prima schoon te houden. Eindelijk een apparaat voor kleinverbruik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik vergeleek de Severin SM9495 / SM9684 ...
Door zeegroen op 20-3-2016

Ik vergeleek de Severin SM9495 / SM9684 / SM9685 melkopschuimers. Ze lijken veel op elkaar. Er kan met al deze apparaten ook bijv. chocolademelk gemaakt worden. Prijs ca. 50 / 60 / 70 euro. Minimum vulniveau is 60 ml / 120 ml / 120 ml Max voor opschuimen is 120 ml / 260ml / 350ml Max voor opwarmen is 180 ml / 560 ml / 700 ml De melk wordt in de SM9495 72,1C (waarbij het schuim uiteraard een stuk koeler is). In de SM9684 83,9C (brandend heet schuim). De SM9685 heeft verschillende temperatuurinstellingen, de 45C = 46,8C, de 55C = 58,9C, de 60C = 64,3C, en de 65C = 71,8C. (Waar de vier warmtestanden goed voor zijn, wordt niet genoemd.) De SM9495 heeft een magnetisch kloppertje (voor opschuimen) met moeilijk eroverheen passend ringetje (samen gebruiken voor opwarmen), beide zijn op te bergen in het deksel van de kan. De twee grotere hebben naast het magnetische kloppertje ook een (zonder kloppertje te gebruiken) magnetische ring voor opwarmen, en beide zijn handig aan de achterkant van het apparaat op te bergen. De twee grotere kunnen ook koud opschuimen, maar dat geeft niet meer dan wat belletjes op de melk. In het boekje staat als tip voor steviger schuim eerst koud opschuimen en dan warm opschuimen maar hier gaf dat juist slapper schuim. Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser. De kleinste heeft door het opbergvakje in het deksel kiertjes en een kleine holte in het deksel waar sop of spoelwater in achter kan blijven. De grootste heeft een dubbel deksel (zoals ook blenders hebben, voor het toevoegen van cacao) wat meer werk betekent bij de afwas want dat moet allemaal uit elkaar en sluit lastig (is nog overbodig ook, met de andere modellen maak je chocolademelk door het deksel gewoon even op de tillen). Het middelste model is het makkelijkste in de afwas. De deksels zijn overigens van kunststof. Allemaal maken ze wat geluid, de kleinste het minst. De kan net even anders neerzetten scheelt vaak in de herrie. De SM9495 is zwart met een zwart snoer, de twee grotere zijn wit met een wit snoer. Vreemd genoeg is het snoer van de SM9685 maar 55 cm, van de twee kleinere 80 cm. Duurzaamheid: ziet er allemaal sterk uit behalve een klein plekje in 1 van de kannen dat eruit ziet als roest (fabrieksfoutje). De middenmaat zou voor ons perfect zijn geweest maar viel af door het brandend hete schuim. Uiteindelijk werd het de kleinste, de grote is wel OK maar mij niet 20 euro meer waard. Die enkele keer dat er meerdere mensen warme chocolademelk of cappuccino willen, moet dat dan maar om de beurt.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,7
Ik had natuurlijk al een melkopschuimer, maar ...
Door kortm29 op 16-5-2015

Ik had natuurlijk al een melkopschuimer, maar ik ergerde me gek aan het schoonmaken na elk gebruik. De anti-aanbaklaag was al snel versleten waardoor het schoonmaken nog moeizamer ging. Met twee vingers en een schoonmaaksponsje proberen de bodem schoon te krijgen. Dat werk. Dus op zoek naar een ander systeem en toevallig (bij Correct in Rotterdam) tegen deze inductiemelkopschuimer aangelopen. Toegeven hij is wat "bulky", maar dat komt ongetwijfeld door de inductie-elektronica die er in zit en, het moet gezegd, mooi is anders. Die inductie maakt dit apparaat juist zo briljant. Je hoeft de beker niet eens in de afwasser te zetten. Je spoelt hem zo uit! Mocht ik een minpuntje willen aangeven dat heeft dat te maken met het roergereedschapje. Dat is nou niet echt eenvoudig uit de kan te pakken. Met een paar keer de beker ondersteboven op je hand slaan komt het roergereedchapje er uiteindelijk wel uit, maar echt handig is anders. Mochten ze dit oplossen dan zou ik een 10 voor gebruikersgemak geven. Je zou nu wel gek zijn om niet opschuimer te kopen die niet in de afwasser kan. Daar is geen enkele reden meer voor. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Dat laatste is meer een persoonlijke mening natuurlijk. Over de duurzaamheid kan ik nog niet veel vertellen, maar het geheel ziet er robuust uit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,7
Makkelijk schoon maken, want inductie. Perfect lobbig ...
Door Gersie op 23-9-2014

Makkelijk schoon maken, want inductie. Perfect lobbig schuim op de juiste temperatuur. Tip: Gebruik koude volle melk. Na opschuimen niet vergeten te walsen, zo wordt het een mooie romige substantie. Vervolgens van enige hoogte het schuim op de espresso gieten zodat de koffie deels door de melk gaat en het een hele fraaie capuccino wordt.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

6,0
De melkopschuimer geeft slap smakeloos schuim. Het duurt ...
Door happy_family op 29-11-2013

De melkopschuimer geeft slap smakeloos schuim. Het duurt erg lang voordat het schuim gereed is. De melkopschuimer maakt veel lawaai

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Severin SM 9495
Gemiddelde score redacteuren
5,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Severin SM 9495
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
5,2
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
5,2
Website testen
De Severin SM 9495 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Schuim van Severin SM 9495 bijna aan de kook
5,6
20-5-2014
BesteProduct.nl

De schuim voor een cappuccino moet tussen de 60 en 70 graden zijn. De melk in Severin SM 9495 wordt verwarmd tot bijna 85 graden. Dit zorgt ervoor dat de eiwitten gaan stollen en de schuim veel te stijf wordt en bovenop je espresso blijft liggen. Dat hij heet wordt, is ook niet zo gek: want het opschuimen duurt meer dan twee minuten. Voeg daarbij het lawaai en het is duidelijk dat ik niet erg enthousiast word van de SM 9495.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
1,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Melkopschuimers betaal je voor de Severin SM 9495 te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Melkopschuimers.
expertscore
5,2
laagste prijs
€ 49,55
prijs/kwaliteit
1,5

Laagste prijzen Severin SM 9495Specificaties van Severin SM 9495

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
9495 , SM9495 , SM 9495
Toelichting partnumber
- , RVS/zwart
Introductie model
2019 , 2013
Releasedatum
May 2013
EAN
4008146009259 ,
Kleuren
zwart, roestvrijstaal
Vermogen
500 watt
Type/soort
Melkschuimers
Afmetingen (H x B x D)
24,5 x 13,5 x 15,5 cm
Soort
kan
Materiaal
rvs
Capaciteit (melkschuim)
180 ml
Melkopwarmfunctie
Ja
Capaciteit (warme melk)
120 ml
Overige bijzonderheden
Verwarmen van melk tot 65 Gr. - Verwisselbare wieltjes voor verwarmen en opschuimen van melk, met geïntegreerde opbergplaats op de deksel<br> - inductieproces, dus geen aanbranden<br> - Oververhittingsbeveiliging<br> - Aan/uit-schakelaar<br> - Automatische uitschakeling

Extra

Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart
Vaatwasserbestendig
Ja
Inhoud
0,2 liter
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
5,2
Beoordeling consumenten
8,1
Prijs / kwaliteit
1,5