Volg ons

ProfiCook PC-MS 1032

Voordelen
  • Eenvoudig te bedienen
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
  • Erg goed schuim
  • Strak design zonder overbodige versieringen
Nadelen
  • 4 minuten wachten op warm schuim
  • Minder geschikt als je voor veel mensen schuim wil maken

Onze test
Consumententest | op
8,1

ProfiCook PC-MS 1032: Heerlijk schuim waar je wel even op moet wachten

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De ProfiCook PC-MS 1032 is een prima melkopschuimer, zonder toeters en bellen. Het apparaat geeft heel goed schuim en is makkelijk schoon te maken. De duur van 4 minuten moet je dan weliswaar voor lief nemen. Wanneer je dus grote visites hebt neemt deze schuimer teveel tijd in beslag. Voor privé gebruik in het gezin is het een echte aanrader.

Een heerlijk bakje cappuccino gaat er bij mij als koffieliefhebber altijd in! Het is een lekkere variatie als je ook regelmatig ‘gewone koffie’ nuttigt. Met een goede melkopschuimer kan ik ook thuis van cappuccino genieten. Naast de kwaliteit van het schuim vind ik het ook erg belangrijk dat het zonder gedoe gaat. Verder ben ik thuis degene die hoofdzakelijk het huishouden doet, ik heb inmiddels al heel wat stofzuigers versleten. Ik vraag dan ook wel veel van een stofzuiger. Na zo veel jaren poetsen weet ik voor mezelf heel duidelijk wat wél en niet belangrijk is bij huishoudelijke apparatuur
Marjolein Haze
Marjolein Haze
Apeldoorn • 16 reviews
Consumententester
vanaf 62,85
8,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
Deze melkopschuimer ziet er mooi strak uit, zonder overbodige versieringen. De ProfiCook neemt weinig ruimte in beslag in de keuken, dus je kunt ‘m gewoon op het aanrecht laten staan. De roestvrijstalen uitstraling past in ieder interieur, modern en klassiek. De bedieningsknopjes zitten aan de voorzijde, onderaan , het apparaat hoeft dus niet verplaatst te worden om hem te gebruiken. De doorzichtige deksel geeft ook een “luchtige” uitstraling. Het materiaal is heel licht en dit komt het gebruiksgemak ten goede.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De prijs van de ProfiCook PC-MS 1032 ligt op het moment van schrijven rond de 60 euro. Een prima prijs die goed overeenkomt met wat je krijgt. Het is een goede aanvulling op een goed koffiezetapparaat.
9,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
Erg goed schuim! Wanneer je het schuim op een koffielepel doet, kun je de lepel op z’n kop houden en blijft het schuim er mooi aan hangen. Het schuim ligt mooi echt op de koffie. Met een beetje cacao erop is de aankleding compleet. Het schuim is stevig van structuur dus blijft mooi liggen en zakt niet weg in de hete koffie. De structuur van het schuim is lekker in de mond. Het is lekker zacht. Of je het nu maakt van volle of van halfvolle melk; de kwaliteit is bij beide melksoorten goed.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Heel eenvoudig, je kunt je eigenlijk niet vergissen in de knopjes. Makkelijk door iedereen te gebruiken dus. De schoonmaak van het apparaat gaat ook makkelijk en vlot, afspoelen met warm water en klaar ben je. De kan is direct na gebruik wel heet, hier moet je dus op letten wanneer je de kan afspoelt. Je kunt wanneer het schuim klaar is, voelen aan de kan dat de melk heet is. Het bedieningsgemak scoort goed, als je bedenkt dat er ook koffieautomaten zijn met een melkschuimfunctie. Deze mogelijkheid is omslachtiger met schoonmaken en vergt meer handelingen. Deze manier is aan te bevelen.
6,0
Snelheid
(Weging 10%)
Het duurde ongeveer 4 minuten om warm schuim te maken. Dit lijkt de eerste keer lang, maar is nodig voor zowel het opwarmen als het maken van het schuim. Wanneer je veel kopjes met schuim wilt maken, bijvoorbeeld bij visitie, dan is dit een beperkende factor. Het is dan relatief lang om 4 minuten te wachten. Wanneer je echter 2 kopjes zet (wanneer je melk vult tot streepje : maximum) dan is het uiteraard eenmalig 4 minuten. Deze tijdsduur zou een reden kunnen zijn om toch voor een ander apparaat te kiezen.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Het apparaat heeft als enige functie het opschuimen. Wanneer je dit apparaat voor dat doel koopt heb je geen andere mogelijkheden nodig. Het is dus echt een apparaat om schuim te maken voor de koffie en verder niets anders. Daardoor is het ook eenvoudig en eenduidig in gebruik en heb je ook niet te maken met het steeds wisselen van allerlei onderdelen.

8,1
Eindscore test
ProfiCook PC-MS 1032

Reviews van de ProfiCook PC-MS 1032

Gemiddelde score gebruikers

6,0
Gebruikers zijn niet enthousiast over de PC-MS 1032 van ProfiCook. Een gemiddelde van 6,0 uit 6 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Melkopschuimer.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
5,0
Gert
1-1-2018
"Temperatuur - slijtage"

Schuim is goed - bij kleinere hoeveelheden is temperatuur redelijk - mag warmer. We controleren vaak met een thermometer en zetten de opschuimer desnoods nog een keer aan. De eerste rotor onderin is nu versleten - de tweede reserve er in gedaan. Het magneetje gaat op de een of andere manier vastzitten bij slijtage. Als die versleten is kun je het apparaat waarschijnlijk weggooien :-( :-( Ik houd niet van dit soort praktijken van fabrikanten om te zorgen voor een hogere omzet.

- - -

Sterke punten: Schuimkwaliteit.
Zwakke punten: Temperatuur; slijtage; geen onderdelen te krijgen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

5,0
Els
5-6-2014
"Schuim OK, apparaat niet OK"

Het apparaat zélf werkt goed. Maar de antikleeflaag is zeker niet van professionele kwaliteit. Dat moet zeker verbeterd worden. Als dat verbeterd is, is het een topapparaat.

- - -

Sterke punten: Maakt goede stevige schuim en voldoende voor 2 à 3 mokken; makkelijk schoon te maken met zachte borstel.
Zwakke punten: Er komen allemaal kleine zwarte stukjes los vd antikleeflaag, alsook de rubberen rand ervan. Heb nu 2 exemplaren ieder 3 maanden in gebruik en beiden retour gestuurd.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

4,0
Anoniem
9-12-2013
"Tegenvaller"

Dit apparaat nu een week in huis. Drie keer gebruikt. Melk schuimen gaat wel goed. Melk opwarmen slecht: tegen het lauwe aan, geen lekkere warme melk of chocolademelk. Ik doe hem weer weg. Steelpannetje werkt nog het beste.

- - -

Sterke punten: Melk schuimen gaat goed.
Zwakke punten: Melk opwarmen slecht.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

5,0
Rene
6-12-2013
"Schuimt niet"

Inmiddels het schuimertje onderin vervangen door de andere exemplaren, maar het apparaat blijft ALLEEN verwarmen. Voor deze prijs een waardeloos apparaat!

- - -

Sterke punten: Nog niet ontdekt.
Zwakke punten: Zeer beperkte probleemoplosser in de handleiding; geen gegevens van een leverancier in de handleiding; geen email of contactgegevens te vinden in de verpakking.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

7,0
Een fijne opschuimer voor perfect schuim. Makkelijk ...
Door Kiestkeurig81 op 27-10-2013

Een fijne opschuimer voor perfect schuim. Makkelijk schoon te maken in de vaatwasser of met een zacht sponsje. Ook voor het maken van chocolade melk op luchtig geklopt ei en dan in de pan ideaal. Het grote nadeel is dat de rubberen/silicone rand in het kannetje nu voor de 2e keer loslaat waardoor er resten melk er tussen kunnen blijven. Ik breng de opschuimer nu definitief terug naar de winkel.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

10,0
texelaar
11-10-2013
"Top apparaat"

Binnen 30 seconden warm melkschuim voor 4 koppen cappuccino. We gebruiken hem in ons eetcafe en ook onze gasten zeggen nooit een betere cappuccino gehad te hebben.

- - -

Sterke punten: Goed schuim; werkt razendsnel; heel stil; goed warm; voor minimaal 4 koppen cappuccino.
Zwakke punten: Snoer is aan de korte kant.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van ProfiCook PC-MS 1032
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor ProfiCook PC-MS 1032
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Website testen
De ProfiCook PC-MS 1032 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
ProfiCook PC-MS 1032: Heerlijk schuim waar je wel even op moet wachten
8,1
20-9-2016
BesteProduct.nl

De ProfiCook PC-MS 1032 is een prima melkopschuimer, zonder toeters en bellen. Het apparaat geeft heel goed schuim en is makkelijk schoon te maken. De duur van 4 minuten moet je dan weliswaar voor lief nemen. Wanneer je dus grote visites hebt neemt deze schuimer teveel tijd in beslag. Voor privé gebruik in het gezin is het een echte aanrader.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de ProfiCook PC-MS 1032 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de PC-MS 1032 de € 62,85 waard is.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 62,85
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen ProfiCook PC-MS 1032Specificaties

Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
501033, 501 033, P501033
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2013
Releasedatum
January 2013
Afmetingen (H x B x D)
15 x 13 x 17 cm
EAN
4006160678635
Kleuren
roestvrijstaal
Soort
kan
Materiaal
rvs
Vermogen
600 watt
Melkopwarmfunctie
Ja
Capaciteit (warme melk)
500 ml
Type/soort
Melkschuimers
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
6,0
Prijs / kwaliteit
8,0