Volg ons

Inventum MK350

Voor- en nadelen van de Inventum MK350

Voordelen

  • Eenvoudig in gebruik
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Handzaam formaat
  • Prima gladde en volle schuim
  • Schoonmaken is eenvoudig

Nadelen

  • Ziet er wat goedkoop uit
  • Buitenkant wordt heel warm
  • Handvat had wat sterker gekund

Onze test
Consumententest | op
8,4

Inventum MK350, eenvoudig lekkere gladde melkschuim maken

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Inventum MK350 is een melkopschuimer, die simpelweg doet wat hij moet doen: melk opschuimen. Zonder opsmuk en voor een aantrekkelijke prijs. De temperatuur van de schuim zou een tikje hoger kunnen, maar dat doet niets af aan de gladde volle schuim. Deze melkopschuimer is gewoon een uitstekende koop.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 190 reviews
Consumententester
vanaf 31,99
7,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
De Inventum MK350 is een handzaam formaat melkopschuimer. Als je hem op je aanrecht zet, zal hij niet al te veel opvallen. Dat komt ook door zijn weinig opvallende uiterlijk. Andere fabrikanten doen nog al eens hun best een fraaie design melkopschuimer te ontwerpen. Daar doet Inventum bij deze opschuimer niet aan mee. De MK350 is dus niet moeders mooiste, maar is ook allerminst lelijk. Bij de MK350 bestaat het onderste deel uit plastic en de bovenkant uit metaal. Het onderste deel blijft ook koud tijdens het verwarmen, de bovenkant wordt behoorlijk warm, omdat dit enkelwandig metaal is. De kan is rond te draaien op de voet, waardoor je hem zowel met je linker-als met je rechterkant kunt oppakken. Dat is handig. Een minpunt aan het ontwerp is het handvat. Dat is van wat slap plastic gemaakt, waardoor hij aan de onderkant doorbuigt als je hem oppakt. Nadelige gevolgen heeft dit niet echt, maar prettig is anders.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
Een goede melkopschuimer kost vaak tussen de 50 en 80 euro. De MK350 was bij zijn introductie ook rond de vijftig euro. Inmiddels is de prijs van deze melkopschuimer gedaald tot rond de 35 tot 40 euro. Voor dat geld krijg je een uitstekende melkopschuimer die elke euro waard is.
9,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
We testen in eerste instantie de melkopschuimers altijd met houdbare melk, omdat dit bij de meeste opschuimers noodzakelijk is om goede schuim te krijgen. Bij de Inventum MK350 raden we echter verse volle melk aan, daar is hij goed genoeg voor. Bij houdbare volle melk vinden we de schuim zelfs wat te stevig, waardoor hij als het ware bovenop de espresso blijft liggen. We hebben natuurlijk liever dat de eerste schuim zich vermengt met de koffie. Bij verse volle melk is dat het geval. De Inventum MK350 produceert met verse melk heerlijke volle, gladde schuim. Hier en daar is wel een luchtbel te vinden, maar dat stelt niet veel voor. Kortom, prima schuim voor een heerlijke cappuccino. Punt van aandacht is de temperatuur van de schuim. De ideale temperatuur zit tussen de 60 en 70 graden. De schuim van de MK350 is precies 60 graden. Een temperatuur die overigens constant is. Die 60 graden is krap aan. Mijn tip: de melk direct uitschenken als hij is opgewarmd.
8,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
De Inventum melkopschuimer heeft slechts twee knoppen: één voor opwarmen en één voor koude schuim. Het maken van schuim is dus eenvoudig: melk erin, druk op de knop, even wachten en de schuim is gereed. Kind kan de was doen. Het opschuimen gebeurt met een wieltje dat onderin de kan wordt bevestigd. Het andere, ongebruikte wieltje wordt in de houder in het deksel geplaatst. Een meer gebruikte constructie die prima functioneert. Om de kan schoon te kunnen maken, moet je het wiel verwijderen. Door de anti-aanbak laag is de kan met een afwasborstel gemakkelijk schoon te maken. Het is wel belangrijk geen metalen voorwerpen te gebruiken in de opschuimer. Als de anti-aanbaklaag wordt beschadigd, bestaat de kans dat de melk aankoekt.
9,0
Snelheid
(Weging 10%)
In de omschrijving staat dat de schuim tussen de 80 en 100 seconden gereed is. Bij onze metingen met koude melk (dat is het beste om te gebruiken) duurde het gemiddeld 84 seconden voordat de schuim gereed was. Daarmee heeft de MK350 een prima snelheid.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Met de MK350 van Inventum kun je melk warm en koud opschuimen en melk verwarmen voor bijvoorbeeld een Latte. Voor de meeste mensen is dat voldoende. Meer extra's heeft de opschuimer niet. De melkopschuimer is geschikt voor maximaal twee cappuccino's. Opmerkelijk genoeg staat op de handleiding en verpakking dat de MK350 geschikt is voor vijf koppen melkschuim. Geen idee waar Inventum dat vandaan haalt. Misschien voor serviesgoed uit en poppenhuis, anders zou ik het niet weten.

8,4
Eindscore test
Inventum MK350

Reviews van de Inventum MK350

Gemiddelde score gebruikers

8,0
Inmiddels hebben 81 gebruikers hun mening gedeeld over de MK350 van Inventum en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de MK350 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Hele fijne melkopschuimer. Ideaal voor plantaardige melk. ...
Door Miriam op 16-9-2019

Hele fijne melkopschuimer. Ideaal voor plantaardige melk. Geeft een volle en dikke schuimlaag van enkele centimeters. In 90 seconden klaar en makkelijk schoon te maken. Wij spoelen hem na gebruik schoon en dat is genoeg. De prijs is ook aantrekkelijk, daar de meeste melk opschuimers zeker het dubbele zijn. Wij zijn zeer blij met onze aankoop, dit maakt ons kopje koffie net wat luxer ;)

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De melkopschuimer is compact, ziet er goed ...
Door Rien Weststrate op 13-9-2019

De melkopschuimer is compact, ziet er goed uit en was ook de beste koop bij de test van de Consumentenbond. Doet precies waarvoor hij bedoeld is: Schitterend romig melkschui maken in 1,5 minuut. En beter dan veel duurdere melkopschuimers.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Het is een fantastisch apparaat. De melk ...
Door Henk Verbeek op 9-9-2019

Het is een fantastisch apparaat. De melk kookt nooit meer over, verbruikt geen gas, is altijd op de goede temperatuur, verwarmt nog even na als hij 'klaar' is, slechts één maal per dag schoonmaken is genoeg. MAAR na een jaar kan je hem weggooien want de antiaanbaklaag is dan op! Gekocht 11-10-2018, 5-10 keer per dag gebruikt. Zo jammer...

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het melkschuimapparaat voldoet aan onze verwachting. Mooi ...
Door Joke4537 op 30-8-2019

Het melkschuimapparaat voldoet aan onze verwachting. Mooi design, goed resultaat, lekkere schuimlaag op de koffie. Kwaliteit voor minder geld.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De melkopschuimer Schuimt de melk goed op ...
Door A verhoef op 30-8-2019

De melkopschuimer Schuimt de melk goed op maakt het ook goed warm en is makkelijk schoon te maken .ik drink nu heerlijke capuchino

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
deze gekocht omdat hij beste koop was ...
Door chris op 25-8-2019

deze gekocht omdat hij beste koop was bij de consumentenbond en de prijs/ kwaliteit redelijk lijkt en er vrij veel melk gelijktijdig opgeschuimd kan worden

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
Het melk opschuimen gaat prima maar t ...
Door Marjon op 4-8-2019

Het melk opschuimen gaat prima maar t schoonmaken van het apparaat is een drama. Ik hen meer profijt gehad van de handopschuimer in de magnetron..

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

2,0
Eind maart aangekocht, werkte tot 2 weken ...
Door Mdl op 1-8-2019

Eind maart aangekocht, werkte tot 2 weken terug prima. Enige nadeel; iets te weinig inhoud. Hij ging 2 weken terug uit het niets kapot terwijl ik er altijd goed voor zorg. Heel erg zonde! Krijg nu mijn aankoop bedrag terug. Ik snap de goede recensies niet, misschien heb ik gewoon pech gehad?

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ideaal fijn apparaat dat niet te groot ...
Door Doekie op 24-7-2019

Ideaal fijn apparaat dat niet te groot is, maar dat precies doet wat het moet doen en ik lekker kan genieten van de koffie met proteïne schuim ( zodat ik op een lekkere manier aan mijn dagelijkse hoeveelheid kom)

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
A.J Schelling-Vos
9-7-2019
"Melkopschuimer"

Mijn oude opschuimer was kapot en ik kan echt niet meer zonder. Ik heb op internet gelezen dat deze het beste is,ook qua prijs. Dinsdag ontvangen,en al wat er over geschreven is klopt helemaal. Mooi apparaat en een heerlijk schuimlaag op de koffie. Makkelijk schoon te maken, ik ben er erg blij mee. Een echte aanrader.

- - -

Sterke punten: Alleen maar voordelen.
Zwakke punten: Geen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum MK350
Gemiddelde score redacteuren
8,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum MK350
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
8,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,3
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Inventum MK350.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Inventum MK350? Onze eigen test van de MK350 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Inventum MK350, eenvoudig lekkere gladde melkschuim maken
8,4
20-11-2018
BesteProduct.nl

De Inventum MK350 is een melkopschuimer, die simpelweg doet wat hij moet doen: melk opschuimen. Zonder opsmuk en voor een aantrekkelijke prijs. De temperatuur van de schuim zou een tikje hoger kunnen, maar dat doet niets af aan de gladde volle schuim. Deze melkopschuimer is gewoon een uitstekende koop.

BesteProduct.nl
Test melkopschuimers
8,2
31-12-2018
Consumentenbond

Het valt niet mee om thuis de perfecte schuimlaag te creëren. Het beste doe je dat met een espressomachine met stoompijpje. Na enige oefening kun je daarmee koffie met een mooie schuimlaag serveren. Melkschuim dat gemaakt is met een melkopschuimer tipt niet aan het echte werk.

Consumentenbond
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Inventum MK350 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 31,99 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,3
laagste prijs
€ 31,99
prijs/kwaliteit
9,5

Laagste prijzen Inventum MK350

Bekijk
€ 31,99
8,9
Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 31,99
8,9
Op werkdagen voor 20:30 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 33,95
7,3
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 33,95
6,9
Binnen 4 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Inventum MK350

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
MK350
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2013
Releasedatum
August 2013
EAN
8712876104073
Kleuren
zwart, roestvrijstaal
Materiaal
rvs
Vermogen
500 watt
Capaciteit (melkschuim)
240 ml
Melkopwarmfunctie
Ja
Capaciteit (warme melk)
115 ml
Antikleeflaag
Ja
Type/soort
Melkschuimers
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
8
Beoordeling experts
8,3
Beoordeling consumenten
8,0
Prijs / kwaliteit
9,5