Volg ons

Inventum MK650

Voor- en nadelen van de Inventum MK650

Voordelen

  • Relatief goedkoop
  • Ligt fijn in de hand
  • Mooi apparaat voor op het keukenblad naast het koffiezetapparaat

Nadelen

  • Niet makkelijk schoon te maken
  • Grote vormgeving
  • Groot tuutje voor het schenken, latte -art is hierdoor moeilijk
  • Melk brandt aan

Onze test
Consumententest | op
6,7

Inventum MK650: Degelijk apparaat dat doet wat het moet doen

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Inventum MK650 heeft een mooie en betrouwbare vormgeving. De kwaliteit van het schuim is eigenlijk te vast voor een originele cappuccino of latte macchiato. Daarnaast gaat het schenken door het grote tuitje erg moeilijk en valt het reinigen tegen. Dit komt omdat de inham op de bodem, waar het spoeltje in staat, voor extra randjes zorgt. Hier kan melk in gaan aankoeken. Dankzij de niet zo hoge vraagprijs is het toch een 'oké apparaatje', dat doet wat het moet doen.

Ik ben een koffie liefhebbende verloskunde student wiens dag pas echt compleet is met een perfecte cappuccino of latte macchiato. Een gepassioneerde barista in een hippe koffiebar zou een passende bijbaan voor me zijn geweest, maar in plaats daarvan test ik voor BesteProduct.nl de melkopschuimers. Tot groot geluk van mijn vrienden en familie! Ik ben kritisch en rationeel en vind de prijs/kwaliteit verhouding het belangrijkste aspect van een melkopschuimer. Ik laat me niet misleiden door een bekend merk of een hip uiterlijk
Manouk Hiddinga
Manouk Hiddinga
Rotterdam • 5 reviews
Consumententester
vanaf 44,90
Ik ben een koffie liefhebbende verloskunde student wiens dag pas echt compleet is met een perfecte cappuccino of latte macchiato. Een gepassioneerde barista in een hippe koffiebar zou een passende bijbaan voor me zijn geweest, maar in plaats daarvan test ik voor BesteProduct.nl de melkopschuimers. Tot groot geluk van mijn vrienden en familie! Ik ben kritisch en rationeel en vind de prijs/kwaliteit verhouding het belangrijkste aspect van een melkopschuimer. Ik laat me niet misleiden door een bekend merk of een hip uiterlijk
Manouk Hiddinga
Manouk Hiddinga
Rotterdam • 5 reviews
Consumententester
7,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
De vormgeving van het apparaat vind ik mooi, het geeft een ‘solide’ indruk. Het is een brede cilinder met een stevig kunststof handvat en een metalen detail erin verwerkt. De standaard is wederom van kunststof en heeft een gestroomlijnde ovale vorm, met een opbergbakje waar de spoeltjes in kunnen. De matte metalen behuizing wekt de indruk dat het een kwalitatief goed product is. Het deksel van de melkopschuimer is transparant, hierdoor zie je of de melk goed opschuimt. Aan de binnenkant van de melkopschuimer, op de bodem, is het spoeltje schuin geplaatst. Er is een soort inham op de bodem gemaakt. Dit ziet er veelbelovend uit en laat de melk waarschijnlijk anders draaien dan normaal. De aan/uit knop is gemaakt van rubber en zit op het handvat. Het schenktuitje van de kan is wat aan de matige kant, deze is namelijk erg minimaal gespitst. De melkopschuimer zet je op het voetstuk, de richting maakt niet uit: hij kan 360 graden geplaatst worden. Uit het voetstuk loopt een snoer van ca. 90 cm naar het stopcontact. De melkschuimer op het voetstuk is ca. 25 cm hoog. Ondanks zijn solide en betrouwbare uiterlijk, heeft het ook wel iets weg van een kleine waterkoker. Het is dus wel een opvallend apparaat op het aanrecht!
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Ik vind dat je voor een prijs van 49 euro redelijk schuim hebt, mits je geen latte-art wilt maken. Het apparaat doet wat het moet doen, alleen komen er wat ongemakken bij kijken! Nu moet ik zeggen dat ik, als student zijnde, 49 euro veel geld vind voor een melksopschuimer. Echter, gekeken naar vergelijkbare producten op de markt, is dit geen hoge vraagprijs.
7,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
Het schuim dat het apparaat produceert is zeker voldoende. Ik heb schuim gemaakt met halfvolle en volle melk, vanaf het minimaalste streepje. Ik was zeer tevreden over het schuim van de halfvolle melk: heel mooi vast en romig schuim, knettert niet en er waren geen grote overgebleven bellen te vinden. De schuim is redelijk schenkbaar als je alvorens met de kan zwenkt, het is behoorlijk vast! Bij het gebruik van volle melk was dit effect wat minder. Het was romiger en minder vast (dat is logisch voor volle melk). Bij beide soorten melk krijg je bij het schenken (zonder zwenken) eerst de onderste, niet opschuimde melk uit de kan, waarna het schuim volgt. Bij beide schuimen is het niet mogelijk om latte-art te maken, daarvoor is het te vast en is het tuitje niet spits genoeg. Voor échte latte-art zou je de melkopschuimer na 1 minuut stop moeten zetten en de opgeschuimde melk overgieten in een kannetje met een scherper schenktuitje.
6,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Het handvat pakt fijn vast en het apparaat ligt goed in de hand. Een beetje zwaar, maar dat is prima. Het heeft een grote standaard, een brede cilinder, een breed handvat en een minimaal schenktuitje. Hierdoor is het misschien een beetje uit verhouding. Door het formaat vind ik het wat onhandig om het schuim goed gedoseerd in een kopje koffie te schenken. Er is er één knop waarmee je alle functies bedient, dat is een pluspunt. Voor warm schuim druk je de knop éen seconde in en voor koud schuim twee seconden. Voor het enkel verwarmen van de melk zet je het andere spoeltje op het staafje en hoeft de knop ook één seconde ingedrukt te worden. Dit is dus niet ingewikkeld, heel fijn! Wat ik jammer vind is dat dit apparaat aan de onderkant niet waterdicht is, het is dus oppassen geblazen met het reinigen van het product. De knop zit op de bovenkant van het handvat en dit maakt het reinigen er niet gemakkelijker op. Je moet oppassen dat er geen vocht over de rand ontsnapt, dat tussen de randjes van de knop kan kruipen (en uiteindelijk kortsluiting veroorzaakt). Verder is de binnenkant bekleed met een anti-aanbaklaag. Deze bleek aan het begin van de week goed te werken, maar na een week brandt de melk vervolgens alsnog aan. En flink ook moet ik zeggen! Hiervoor moet je na gebruik de melk even losweken met heet water. De mix- en roerstaafjes zijn makkelijk eraf te halen en schoon te maken. Door de inham op de bodem waar het spoeltje in staat, is het reinigen wederom bemoeilijkt. Er komen hierdoor extra randjes bij waarin melk kan aankoeken, dit is zeker een minpunt.
6,0
Snelheid
(Weging 10%)
Bij het testen van de snelheid ben ik van de minimale hoeveelheid uitgegaan. Warm schuim met halfvolle melk was klaar in 2 minuut 5 seconden. Met volle melk en ook met koud schuim werd ongeveer dezelfde tijd behaald. Warm schuim voor latte-art was in 1 minuut klaar, maar dan moet je het zelf timen! Op de verpakking en in de handleiding wordt beweerd al na 90 seconden een gewenst resultaat te hebben, helaas duurt het in werkelijkheid wat langer.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Het apparaat kan koud en warm schuim maken. Ook kan het apparaat melk al roerend opwarmen. Zoals eerder verteld is het moeilijk om met deze melkopschuimer latte-art te maken wegens het minimale schenktuitje en het vaste schuim dat je ermee maakt.

6,7
Eindscore test
Inventum MK650

Reviews van de Inventum MK650

Gemiddelde score gebruikers

8,1
Inmiddels hebben 21 gebruikers hun mening gedeeld over de MK650 van Inventum en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de MK650 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Mooie schuim. Degelijk apparaat en gemakkelijk onderhoud. ...
Door La dolce vita melkopschuimer op 5-5-2020

Mooie schuim. Degelijk apparaat en gemakkelijk onderhoud. Na 1x met een doekje erdoor, spoelen en klaar.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Wij hebben er goede ervaring met Inventum ...
Door JR op 6-1-2020

Wij hebben er goede ervaring met Inventum Melkopschuimer en wilden er een extra voor op vakantie. Mooie degelijke en eenvoudig te bedienen melkopschuimer, die precies doet zoals hij heet. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Al eerder (direct na aankoop) een review ...
Door WT op 24-9-2019

Al eerder (direct na aankoop) een review gegeven. Nu 3 maanden verder en nog altijd 100% tevreden. Schuimt niet met Melkan amandeldrink van Plus. Schuimt niet met huismerk amandeldrink van Jumbo. Schuimt wel (heel goed) met amandeldrink van Appie en Alpro (zowel de gebrande als ongebrande). Schoonmaken is een makkie (direct afspoelen met water en een zacht doekje) wanneer je net als ik altijd amandeldrink gebruikt. Hier en daar lees ik over `aankoeken` maar dat is dan altijd met melk. Ik gebruik nooit melk en heb daar dus geen enkele last van. Afspoelen is voldoende. De kan ziet er na 3 maanden nog als nieuw uit. Ik zou deze zó weer kopen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Absolute aanrader. Ik heb veel producten bekeken ...
Door WT op 4-6-2019

Absolute aanrader. Ik heb veel producten bekeken en de reviews gelezen. Uiteindelijk deze MK650 gekocht. Niet de goedkoopste, wel 100% tevreden. Schuimt niet met Melkan amandeldrink van Plus. Wel (heel goed) met amandeldrink van Appie en Alpro (zowel de gebrande als ongebrande). Warmt voldoende op voor een grote mok latte. Duurt misschien 60 - 90 seconden. Schoonmaken is een makkie (direct afspoelen met water en een zacht doekje. Schenkt zonder lekken. Ik zou deze zó weer kopen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
In korte tijd heerlijke warme melk/schuim voor ...
Door Jo op 18-3-2019

In korte tijd heerlijke warme melk/schuim voor je koffie, een aanrader! Fijn ook dat de kan zelf snoerloos is.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Handig en mooi apparaat, zeer eenvoudig in ...
Door Theo op 13-11-2018

Handig en mooi apparaat, zeer eenvoudig in de bediening en ook goed schoon te maken. Scherp geprijsd zodat de keuze op dit apparaat gemakkelijk was.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,0
Vorig jaar deze opschuimer gekocht en ...
Door Cappuccino drinker op 5-11-2018

Vorig jaar deze opschuimer gekocht en er niet bij nagedacht dat er een antikleeflaag in zat. Dat betekent dus dat je het altijd met de hand moet afwassen en ondanks deze beschermlaag plakt de melk enorm aan. Nu na een jaar is de laag beschadigd en heb ik hem weggegooid. Nu een Severin zonder antikleef laag. Net zulke lekkere schuim en zonder gevaar van vieze stoffen er in

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een melkopschuimer die aan al mijn wensen ...
Door Gerd op 8-9-2018

Een melkopschuimer die aan al mijn wensen voldoet. Het belangrijkste is natuurlijk dat hij de melk goed romig opschuimt mét de juiste temparatuur. Daarnaast heeft de MK650 een mooi design, die in elk huishouden niet misstaat. Hij heeft een beschermlaagje waardoor hij eenvoudig schoon te maken is

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Deze melkschuimer is even super fijn, maar ...
Door Alexandra op 7-3-2018

Deze melkschuimer is even super fijn, maar is binnen no time kapot. Tot 3 keer toe. Een keer na een klein jaar, de nieuwe die ik kocht was al stuk bij ontvangst en de derde was dit in 4 maanden. Hoewel verleidelijk, want zolang hij het doet is ie perfect, ga ik deze niet meer aanschaffen en raad ik dit u ook af.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Waardeloos product. Ben nu aan mijn 3e ...
Door H. op 24-7-2017

Waardeloos product. Ben nu aan mijn 3e exemplaar en weer, na maandje of 3, doet ie niets meer!!! Hij DEED het voortreffelijk, goed lobbig schuim. Jammer, de vreugde was van korte duur. Na 1e en 2e exemplaar voordeel van de twijfel gegeven. Nu weet ik het zeker: nooit meer Inventum!!!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum MK650
Gemiddelde score redacteuren
6,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum MK650
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,3
Website testen
De Inventum MK650 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum MK650: Degelijk apparaat dat doet wat het moet doen
6,7
14-9-2016
BesteProduct.nl

De Inventum MK650 heeft een mooie en betrouwbare vormgeving. De kwaliteit van het schuim is eigenlijk te vast voor een originele cappuccino of latte macchiato. Daarnaast gaat het schenken door het grote tuitje erg moeilijk en valt het reinigen tegen. Dit komt omdat de inham op de bodem, waar het spoeltje in staat, voor extra randjes zorgt. Hier kan melk in gaan aankoeken. Dankzij de niet zo hoge vraagprijs is het toch een 'oké apparaatje', dat doet wat het moet doen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Melkopschuimers betaal je op dit moment voor de Inventum MK650 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de MK650, maar overweeg ook een andere Melkopschuimer te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,3
laagste prijs
€ 44,90
prijs/kwaliteit
3,0

Laagste prijzen Inventum MK650Specificaties van Inventum MK650

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
MK650
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014
Releasedatum
May 2014
Afmetingen (H x B x D)
19,5 x 16 x 12 cm
EAN
8712876104110, 8712876800722
Kleuren
roestvrijstaal
Materiaal
rvs
Vermogen
500 watt
Capaciteit (melkschuim)
250 ml
Melkopwarmfunctie
Ja
Capaciteit (warme melk)
125 ml
Antikleeflaag
Ja
Type/soort
Melkschuimers

Extra

Diepte
12,00 cm, 120 mm
Hoogte
19,50 cm, 195 mm
Breedte
16,00 cm, 160 mm
Vaatwasserbestendig
Nee
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
9
Beoordeling experts
6,3
Beoordeling consumenten
8,1
Prijs / kwaliteit
3,0