Volg ons

Solis Cremalatte

Voor- en nadelen van de Solis Cremalatte

Voordelen

  • Stil in gebruik
  • Zoet, luchtig schuim

Nadelen

  • Icoontjes zijn niet direct duidelijk
  • Met 80 euro ietwat aan de dure kant

Onze test
Consumententest | op
7,3

Solis Cremalatte 869: Stille machine maakt lekker schuim

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Hartstikke goede melkopschuimer, deze Cremalatte 869 van Solis. Een stille jongen die lekker luchtig schuim maakt en een prima degelijk design heeft. Doet er met drieënhalve minuut wel iets langer over dan gemiddeld. Daarnaast ligt de prijs met 80 euro een paar tientjes hoger dan wat je doorgaans betaalt voor deze kwaliteit. Hierdoor mist hij net de kooptip, maar dat doet niets af aan de prima prestaties.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 79,00
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
7,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
De Solis Crema Latte 869 heeft een mooi zwart en aluminum design met een volledig doorzichtige melkkan. Deze heeft een inhoud van maximaal 350 ml en heeft een warmtebestendig handvat. De afmetingen bedragen zo’n 21 x 19 x 14 centimeter. Het geheel lijkt een beetje op een kruising tussen een koffiezetter en een blender. Het Solis logo pronkt vrij groot op de voorzijde van het motorblok dat 600 watt aan vermogen levert. Het apparaat heeft slechts 1 knop waarmee je door alle mogelijkheden heen kan switchen.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen betaal je zo’n 80 euro voor de Solis Cremalatte. Voor dat geld haal je een prima melkopschuimer in huis met voldoende mogelijkheden. Mist nipt een wat hogere notering omdat goedkopere melkopschuimers vergelijkbare resultaten halen. Het gaat dan ‘slechts’ wel om een paar tientjes verschil.
8,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
De kwaliteit van het schuim is goed. We meten een temperatuur van precies 60 graden wat lekker zoet schuim oplevert. Solis belooft in de handleiding voor 60 graden te gaan en dat wordt dus exact gehaald. De structuur is bovendien lekker luchtig. De stand voor chocolademelk gaat, zoals door Solis vermeld, tot 70 graden.
7,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
De Solis is makkelijk te bedienen met slechts één knop die door 5 opties heen scrolt. Wij moesten wel even de handleiding erbij pakken voor een vertaling van de icoontjes. Dat is niet direct duidelijk. Het apparaat is niet de snelste van de klas, maar wel lekker rustig. Zonder overdreven lawaai wordt je melkschuim in drieënhalve minuut gemaakt. De aanduiding voor de minimale en maximale hoeveelheid is duidelijk op de melkkan zichtbaar, onmogelijk je daarin te vergissen.
6,0
Snelheid
(Weging 10%)
Deze Solis maakt je schuim klaar in een tijd van 3 min 30 seconden. Prima, maar we hebben ook snellere apparaten getest. Die doen er zomaar een minuutje minder lang over. Die extra minuut had voor ons geen merkbaar effect op de smaak van het schuim.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Officieel heb je 5 verschillende mogelijkheden met de Cremalatte, maar dat is wel zeer optimistisch afgeschilderd. Je hebt standen voor warm melkschuim, koud melkschuim en melk verwarmen zonder schuim. De andere twee standen zijn voor een bakje warme choco: verwarmen met of zonder schuim. De temperatuur instellen kan niet, dat kunnen alleen de wat duurdere exemplaren (zoals z’n grote broer, de Cremissimo).

7,3
Eindscore test
Solis Cremalatte

Reviews van de Solis Cremalatte

Gemiddelde score gebruikers

4,4
Dat zien we niet zo heel vaak. Een gemiddelde score van 4,4 na 5 reviews. De Solis Cremalatte voldoet kennelijk niet aan de verwachtingen van consumenten. Ons advies: niet kopen en zoek een andere Melkopschuimer.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
4,0
Werkte in het begin prima, veel schuim ...
Door gjmijzen op 27-1-2018

Werkte in het begin prima, veel schuim op stand 2 en een beetje op stand 1 (daar hou ik zelf meer van). Lekker stil apparaat (!) dat er net zo lang over doet als het espressoapparaat om op te warmen. Daarna ging de beker lekken, waardoor het apparaat zelf ook is gaan haperen. Begint ook herrie te maken nu, al met al iets te snel na aanschaf.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Ging 3 weken goed, daarna geen schuim ...
Door Sil op 20-2-2017

Ging 3 weken goed, daarna geen schuim meer. Met Solis gebeld en zij erkennen dar er een probleem is. Niet kopen dus!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Prijs prestatie is oké. Handig in gebruik. ...
Door Joh@n op 24-12-2016

Prijs prestatie is oké. Handig in gebruik. Duurt wat lang voor de melk warm is. Gebruiksaanwijzing is goed leesbaar

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Solis Cremalatte
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Solis Cremalatte
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Website testen
De Solis Cremalatte is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Solis Cremalatte 869: Stille machine maakt lekker schuim
7,3
3-12-2018
BesteProduct.nl

Hartstikke goede melkopschuimer, deze Cremalatte 869 van Solis. Een stille jongen die lekker luchtig schuim maakt en een prima degelijk design heeft. Doet er met drieënhalve minuut wel iets langer over dan gemiddeld. Daarnaast ligt de prijs met 80 euro een paar tientjes hoger dan wat je doorgaans betaalt voor deze kwaliteit. Mist hierdoor hij net de kooptip, maar dat doet niets af aan de prima prestaties.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Melkopschuimers betaal je op dit moment voor de Solis Cremalatte te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de Cremalatte, maar overweeg ook een andere Melkopschuimer te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 79,00
prijs/kwaliteit
3,5

Laagste prijzen Solis Cremalatte


Specificaties van Solis Cremalatte

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2016
Afmetingen (H x B x D)
21,5 x 19 x 13,5 cm
EAN
7611210920243
Kleuren
zilver
Soort
kan
Materiaal
glas
Capaciteit (melkschuim)
350 ml
Melkopwarmfunctie
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
4,4
Prijs / kwaliteit
3,5