Volg ons

Bestron AMF8050

Voor- en nadelen van de Bestron AMF8050

Voordelen

  • Goedkoop
  • Duurzaam ontwerp
  • Uitstekend melkschuim
  • Prettige eindtemperatuur

Nadelen

  • Veel plastic
  • Geen handvat

Onze test
Consumententest | op
8,2

Bestron AMF8050: veel schuim voor weinig geld

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Bestron AMF8050 is niet de mooiste melkopschuimer, maar dat zegt weinig over de uiteindelijke schuimkwaliteit. De plastic buitenkant voelt minder luxe dan de veelal metalen constructies van de concurrentie, maar voorkomt wel dat de buitenkant heet wordt. Dat is in dit geval overigens een belangrijke eigenschap, want de melkopschuimer moet het doen zonder handvat. Met een enkele knop is de bediening uitermate simpel en functioneel. Als de opschuimer maximaal gevuld is, duurt het 1:50 minuten tot het schuim klaar is. De eindtemperatuur van 69 graden is uitstekend en ook de kwaliteit van het schuim is erg goed. Het gebruik van een vaste as en magnetische aansturing van de garde zorgen er niet alleen voor dat het apparaat redelijk makkelijk schoongemaakt kan worden, het is ook nog eens duurzamer. Er zijn namelijk geen rubbertjes die in de toekomst zouden kunnen gaan lekken.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 111 reviews
Consumententester
vanaf 36,45
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 111 reviews
Consumententester
7,0
Bouwkwaliteit / design / hardware
(Weging 10%)
De Bestron AMF8050 is aan de buitenkant volledig van plastic, waardoor er weinig gevoel van luxe is bij het gebruik van dit apparaat. De hoogglans zwarte afwerking zal ook niet iedereen even mooi vinden en is erg gevoelig voor vingerafdrukken. Doordat Bestron gebruik maakt van een vaste as zijn er geen rubbertjes nodig die zouden kunnen uitdrogen of slijten. Hierdoor gaat dit apparaat nooit lekken, ook niet na jaren gebruik.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De melkopschuimer kost op het moment van schrijven slechts 37 euro. Daarmee is het een van de goedkoopste opschuimers op BesteProduct.nl. Hoewel het apparaat voornamelijk van plastic is gemaakt, doet de kwaliteit van het schuim niet onder voor de (veel) duurdere concurrentie.
9,0
Kwaliteit van het schuim
(Weging 40%)
De metalen garde maakt een nagenoeg perfect schuim dat goed is voor ongeveer drie koppen cappuccino. Na 1:50 minuten is een volle kan melk opgeschuimt en op een prettige temperatuur van 69 graden gebracht. Wel adviseren we een lepeltje te gebruiken bij het uitschenken van het schuim, want het is zo dik dat het niet lekker schenkt.
9,0
Bedieningsgemak
(Weging 20%)
Er is maar één knop te vinden op de Bestron melkopschuimer waarmee het apparaat wordt ingeschakeld. Mocht je de melk alleen willen opwarmen, dan volstaat het om de garde uit de melkkan te verwijderen voordat je het apparaat aan zet. Na gebruik is de kan zeer makkelijk schoon te maken, al moet je wel oppassen dat het water niet bij de elektra komt. De garde kan helaas niet in de vaatwasser, maar is wel eenvoudig af te wassen in een sopje.
7,0
Snelheid
(Weging 10%)
Het kost bijna twee minuten om een gevulde kan op te schuimen en op temperatuur te brengen. Dat is echter voor ongeveer drie kopjes cappuccino, met minder melk is het apparaat uiteraard veel sneller klaar.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
De Bestron AMF8050 kan melk opwarmen en opschuimen, maar daar blijft het helaas bij. Er zijn geen instellingen voor verschillende melk/schuim verhoudingen en ook de weergave van de temperatuur ontbreekt. Wel houdt het apparaat het melkschuim op temperatuur als deze klaar is met het opschuimprogramma.

8,2
Eindscore test
Bestron AMF8050
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Bestron AMF8050

Gemiddelde score gebruikers

6,0
Ziet er nog niet zo goed uit voor de Bestron AMF8050 maar het aantal reviews is beperkt. Op basis van de nadelen hieronder kun je een andere Melkopschuimer overwegen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Testen van Bestron AMF8050
Gemiddelde score redacteuren
7,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bestron AMF8050
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,9
Website testen
De Bestron AMF8050 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Bestron AMF8050: veel schuim voor weinig geld
8,2
18-10-2019
BesteProduct.nl

De Bestrom AMF8050 is niet de mooiste melkopschuimer, maar dat zegt weinig over de uiteindelijke schuimkwaliteit. De plastic buitenkant voelt minder luxe dan de veelal metalen constructies van de concurrentie, maar voorkomt wel dat de buitenkant heet wordt. Dat is in dit geval overigens een belangrijke eigenschap, want de melkopschuimer moet het doen zonder handvat. Met een enkele knop is de bediening uitermate simpel en functioneel. Als de opschuimer maximaal gevuld is, duurt het 1:50 minuten tot het schuim klaar is. De eindtemperatuur van 69 graden is uitstekend en ook de kwaliteit van het schuim is erg goed. Het gebruik van een vaste as en magnetische aansturing van de garde zorgen er niet alleen voor dat het apparaat redelijk makkelijk schoongemaakt kan worden, het is ook nog eens duurzamer. Er zijn namelijk geen rubbertjes die in de toekomst zouden kunnen gaan lekken.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Bestron AMF8050 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 36,45 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,9
laagste prijs
€ 36,45
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen Bestron AMF8050Specificaties van Bestron AMF8050

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
AMF8050
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019
Releasedatum
May 2019
EAN
8712184055036
Kleuren
zwart
Vermogen
550 watt
Capaciteit (melkschuim)
300 ml
Capaciteit (warme melk)
190 ml
Type/soort
Melkschuimers
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
6
Beoordeling experts
7,9
Beoordeling consumenten
6,0
Prijs / kwaliteit
8,5