Video preview: Philips GoGear Connect

Door: redactie-besteproductnl | 3 september 2010 01:25
Video preview van de Philips GoGear Connect

Eerste indruk: Philips GoGear Connect

2 september 2010 door Ger de Gram en Tobias Bos
Een paar maanden geleden kondigde Philips een draagbare mediaspeler aan die op het besturingssysteem Android zou gaan draaien. De verwachte specificaties logen er toen al niet om. Tijdens de IFA in Berlijn zag de GoGear Connect eindelijk het levenslicht.

De Philips GoGear Connect
De eerste mediaspeler die op een volledige versie van Android draait

In dezelfde week dat CEO Steve Jobs de iPod Touch de nummer één draagbare spelcomputers noemde, heeft Philips de allereerste serieuze concurrent van Apple's paradepaardje gepresenteerd. De GoGear Connect is namelijk de eerste mediaspeler die op een volledige versie van Android 2.1 draait, inclusief Market, Google Maps en apps, waarmee het toestel verder uitgebreid kan worden.

De GoGear Connect heeft een hoop mogelijkheden. De bediening is bijna volledig gestuurd via het 3,2 inch (480 x 320 pixels) resistive lcd-touchscreen. Met de ingebouwde 2 megapixel camera kunnen foto's en video's worden gemaakt. Behalve het maken en bekijken van media, kun je natuurlijk ook muziek luisteren. Verder is de mediaspeler uitgerust met gps, een kompas en bluetooth, waarmee mediabestanden draadloos gesynchroniseerd kunnen worden. De ingebouwde wifi maakt het mogelijk om via een browser over internet te surfen. Ook leuk is de ingebouwde FM-radio, voor als je je eigen muziekcollectie even zat bent bijvoorbeeld. Philips beweert dat de batterij goed is voor 5 uur video of 25 uur muziek.

Philips heeft er slim aan gedaan met een mediaspeler te komen die op Android draait. De talloze applicaties die de afgelopen tijd door Google ontwikkeld zijn, maken het besturingssysteem interessant voor uitbreidingen. Daarmee zijn alle mogelijkheden voor de GoGear Connect nog lang niet bekeken. Android zet onder meer in op games, waarmee het apparaat ook de potentie heeft een serieuze spelcomputer te worden, mede dankzij het optische trackball op de Go Gear Connect.

Conclusie
Er komen drie edities van de GoGear Connect op de markt: met 8, 16 en 32 GB intern geheugen. Tevens zijn alle versies zijn uitbreidbaar met een microSDHC-geheugenkaart. Het apparaat kost naar alle waarschijnlijkheid ongeveer 250 euro en is vanaf oktober verkrijgbaar in West-Europa.

Pluspunten Eerste indruk: Philips GoGear Connect
+ Android 2.1 gestuurd
+ Ingebouwde wifi
+ Geheugen extern uitbreidbaar

Minpunten Eerste indruk: Philips GoGear Connect
- Reageert af en toe traag