Alles over de multifunction

Door: redactie-besteproductnl | 17 februari 2009 13:20
Een overzicht van alle artikelen over de multifunction op BesteProduct, met informatie over de prijs, techniek en beste merken multifunction.
Informatie over de prijs, techniek en de gebruiker van diverse printers

De printer is een onmisbaar onderdeel van de pc geworden, zowel thuis als ophet werk. Teksten en afbeeldingen worden afgedrukt voor allerlei doeleinden. De laatste jaren zijn de multifunctions in opmars,waarmee je niet alleen kunt printen, maar ook kunt scannen, kopiëren, faxen en somszelfs e-mailen. Welk type printer is voor jou het beste en waar moet je nog meerrekening mee houden bij de aankoop ervan? Op BesteProduct.nl vind je alle informatieover dit apparaat.Index
1. Wat kost een printer?
2. De techniek van een printer
3. De printer en zijn gebruiker
4. Afdrukkosten voor een printer
5. De beste printermerken
6. Printers vergelijken en kopen

1. Wat kost een printer?

Bij de multifunction heb je de keuze tussen de inkjet- en de laserprinter. Als jekiest voor een inkjet, dan ben je volgens onze lijst ongeveer 40euro kwijt. Dit zijn doorgaans multifunctions van goede kwaliteit. Een laserprinterin je multifunction kan ook slechts 50 euro kosten, maar let op dat je bij de goedkopere modellen niet altijd in kleur kan afdrukken. Ook is zo'n goedkope printer is altijdvan goede kwaliteit. Een duurder model is aan te raden.

Ook voor de losse printer heb je de keuze tussen de laser- en de inkjet. Eenvoudigeinkjetprinters van goede kwaliteit staan vaak al in de etalage voor 30 euro. Voor de meeste laserprinters vaneen goede kwaliteit betaal je 40 euro.

Interne links

Ranglijst metde beste multifunctions
Hier vind je een actuele lijst met de beste multifunctionprinters volgens deskundigen.Links in het menu kun je kiezen in welke prijsklasse je apparaat moet zitten enaan welke eisen hij moet voldoen.

Ranglijst metde beste inkjetprinters
Ranglijst metde beste laserprinters

2. De techniek van een printer

Printers worden onderverdeeld in inkjetprinters, laserprinters, multifunctions enfotoprinters. En natuurlijk heeft iedere model zijn voor- en nadelen en eigen techniek.Als je een inkjetprinter weinig gebruikt, kunnen de spuigaatjes gaan zitten of drogende inktpatronen uit. Een laserprinter verbruikt daarentegen weer relatief meer energieom de toner op het papier te zetten. Wij beschrijven in onze koopgids de techniek van de printers en al hun voor- en nadelen.

Daarnaast heeft een printer diverse specificaties waarmee de consument bij de aanschafrekening moet houden. Factoren als afdruksnelheid, resolutie, intern geheugen, printkwaliteiten kleurgebruik bepalen wat een goede printer is. Zo moet het printen niet te langzaamgaan, de kleuren moeten goed worden weergegeven en een afbeelding moet duidelijkzijn.

Interne links

(1) Koopgids: Een printer kopen
(2) Koopgids: Inkjet, laserprinter of multifunction?
(3) Koopgids: Tips voor het kopen van een inkjet
(4) Koopgids: Tips voor het kopen van een laserprinter
(5) Koopgids: Tips voor het kopen van een multifunction
(6) Koopgids: Termen en specificaties van een printer
(7) Koopgids: Informatie over de printer

Uitleg over draadloos printen

Externe links

Printers-printers.nl over de aanschaf van een printer, zowel in de winkel als online.
www.printer-printers.nl

Wikipedia over de techniek van een printer, voor- en nadelen en papierinvoer.
nl.wikipedia.org

3. De printer en zijn gebruiker

Voordat je een printer aanschaft,moet je eerst weten waarvoor je deze gebruikt. Wil je als digitaal fotograaf jefoto?s mooi uitgeprint hebben, dan heb je een heel andere printer nodig dan alsondernemer van een klein bedrijf die vooral behoefte heeft aan kwantiteit. Misschienkoop je wel een printer omdat je kinderen hun schoolwerk thuis kunnen afdrukken.Op de markt is voor ieder wat wils. BesteProduct.nl geeft aan welk type printervoor jou geschikt is.

Interne links

Koop ik een laser-, inkjet- of multifunction?

Externe links

Printer.com laat zien wat voor type gebruiker je bent en toont aan in zes stappenwat voor jou de juiste printer is.
www.printer.com

4. Afdrukkosten voor een printer

De afdrukkosten zijn een van de belangrijkste aspecten voor de aanschaf van eenprinter. Een inkjetprinter ligt dan wel voor een lage prijs in de winkel, maar defabrikanten halen hun winsten uit de verkoop van cartridges. Hiervoor betaal jeal snel veertig euro, terwijl ze slechts enkele honderden printjes mee gaan. Voorde toner van een laserprinter betaal je het dubbele (net als voor de printer zelf),maar daarmee kunnen veel meer printjes worden gemaakt.

Interne links

De afdrukkosten van een printer

Externe links

Kieskeurig.nl laat zien hoe gebruikers verschillende cartridges beoordelen
www.kieskeurig.nl

5. De beste printermerken

Bij de keuze voor een bepaald productis ook het merk een belangrijke factor. HP, Canon en Epson zijn op de printermarktde drie grootste namen. De verkoop van printers, inclusief multifunctions, is in2007 in het EMEA-gebied (Europa, Midden Oosten, Afrika) gestegen met 4,3 % naar52,6 miljoen stuks. Van marktleider HP steeg het aandeel met 3 % naar 44,1 %. ConcurrentenCanon (15,8 %) en Epson (12,7 %) volgen op ruime afstand. Lexmark en Brother kunnenHP nauwelijks bijbenen met respectievelijk 7,6 % en 6,1 %.

In onze lijst is de heerschappij van de ?grote drie? goed te zien. Bij demultifunctions laat HP zich echter flink aftroeven door concurrenten Epson en Canon.De laatstgenoemde heeft de touwtjes stevig in handen in deze opkomende printermarkt.HP wel domineert bij de inkjetprinters, hoewel Canon en Epson op beide gebiedenniet veel toegeven. Overige merken moeten op ruime afstand volgen. De minder prominentenamen slaan wel toe bij de minst populaire en de vooral zakelijk gebruikte laserprinters.Brother is hier goed vertegenwoordigd, maar ook Dell en Samsung scoren hoog.


6. Printers vergelijken en kopen

Wanneer je een printer wilt kopen, moet je je goed voorbereiden. Daarvoor zijn verschillendevergelijkingssites. BesteProduct.nl, de site waar je je nu op bevindt, laat zienhoe experts van vak- en consumentenbladen de printers beoordelen. Op basis van tientallenreviews wordt een gemiddeld cijfer berekend. Op Vergelijk.nl kun je producten, diensten,prijzen, portokosten en levertijden met elkaar vergelijken. Op Kieskeurig.nl leesje hoe consumenten het product beoordelen.

Interne links

Ranglijst metde beste multifunctions
Ranglijst metde beste inkjetprinters
Ranglijst metde beste laserprinters

Externe links

www.vergelijk.nl
www.kieskeurig.nl