Volg ons

Nieuws

Test: De beste hummus is van Albert Heijn
Op 20-6-2017

PureeHummus is hip. De kikkererwtendip uit het Midden-Oosten is niet aan te slepen. Maar wat prakken onze grootgrutters ervan?

Tom Haze
Redacteur
Test: De beste pindasaus is van Inproba
Op 12-6-2017

Bij de saté, door de rijstmaaltijd of over de friet: een goede pindasaus heeft pit, een zuurtje en uiteraard heel veel pindasmaak. In deze AD-test komen zes kant-en-klare supermarktsauzen voorbij. De uitslag blijkt een compleet slachtveld in satéland te zijn, waarbij alleen de goedkoopste een voldoende scoort!

Tom Haze
Redacteur
Test: De beste vintage platenspeler (koffermodel) is van Crosley
Op 6-6-2017
In deze tijden van digitaal luisterplezier klinkt echter een opvallend tegengeluid: de comeback van het vinyl. Vinyl is het zwarte goud. Qua muziekbeleving is het een verschil van dag en nacht vergeleken met digitaal. Vinyl klinkt zoveel natuurlijker, je hoort meer details. Waren pick-ups voorheen veelal bakbeesten die al gauw het halve dressoir in beslag namen, de nieuwe generatie vinylfanaten wordt bediend met vederlichte grammofoons weggestopt in handzame koffertjes, maar kunnen deze wel tippen aan de oerdegelijke kwaliteit van vroeger? Deze week testen we 5 verschillende platenspelers, ondanks de forse prijsverschillen blijken de verschillen echter gering!
Tom Haze
Redacteur
Test: De beste Gin is de Tanqueray
Op 1-6-2017
Van vrijdagmiddagborrel tot cocktailfeest: gin is de hype voorbij en onmogelijk meer weg te denken. Het kundige panel in deze AD-test keurt zes odes aan de jeneverbes.
Tom Haze
Redacteur
Test: De beste elektrische grasmaaier is van MTD
Op 17-5-2017

Vandaag testen we de allemansvriend in maaierland: de elektrische grasmaaier. Simpel, snel en stabiel. Vier merken zetten hun tanden in het testveld: Wolf Garten, MTD, Gardena en Black & Decker. Van de laatste twee wordt ook een kleiner model getest, voor iedereen met een wat kleinere tuin. Op de maaiprestaties valt niets aan te merken, het verschil zit hem in de details. MTD en Wolf Garten onderscheiden zich met hun optionele mulchingfunctie en hun zachte schuim rond het handvat. Gardena scoort punten met zijn simpele, mara solide hoogteverstelknop en eindigt op plek 3 en 4. Black & Decker eindigt op plek 5 en 6. Waar de grote EMax nog wat goed maakt met zijn bedaal om gras door te schuiven in de opvangbak, zodat het niet ophoopt, zijn ze duidelijk de meest 'kale' machines van het stel.

Tom Haze
Redacteur
Premies e-bike verzekeringen stijgen opnieuw fors
Op 13-5-2017

Wie een verzekering voor zijn elektrische fiets wil, moet steeds dieper in de buidel tasten. De verzekeringen voor e-bikes waren al aan de prijs, maar zijn in een jaar tijd opnieuw fors gestegen. In het slechtste geval ben je dit jaar 87 procent duurder uit dan in 2016. De verschillen in premie op basis van je woonplaats zijn ook groter geworden. In een grote stad ben je zomaar drie keer zoveel kwijt als in een kleine gemeente. Diefstal lijkt de voornaamste oorzaak van de stijging in premies.

Niels Willems
Redacteur
Test: Beste stads e-bike van 2017
Op 10-5-2017
Op zoek naar de beste e-bike van 2017? In deze AD-test (in samenwerking met elektrischefietstest.nl) zijn 12 elektrische stadsfietsen van verschillende merken uitvoerig getest. Een twaalfkoppig consumentenpanel heeft de fietsen in de praktijk getest, op fietspaden en de openbare weg. Daarbovenop heeft een expertpanel de fietsen onder de loep genomen. Opvallend is dat vrijwel alle geteste fietsen een dikke voldoende scoren voor ondersteuning. De e-bikes doen dus waarvoor ze gemaakt zijn. Maar welke stalen ros gaat er met de winst vandoor? Dat lees je hier!
Tom Haze
Redacteur
Test: Het lekkerste IPA Bier is van Jopen
Op 26-4-2017
De wortels van Indian Pale Ale bier (oftewel IPA) liggen oorspronkelijk in Engeland. Om ook de landgenoten in de verre koloniën als India te kunnen laten meegenieten van het Britse bier, ontstond in de 19e eeuw het idee om de houdbaarheidsdatum te verhogen door extra hop in de ketels te gooien. De Indian Pale Ale overleefde hierdoor de maandenlange zeereis en kreeg bovendien een flinke smaakopkikker. IPA's zijn ongelofelijke smaakbommen, ze scoren stuk voor stuk hoog op de European Bitterness Unit, een graadmeter voor bittere bieren. Een echte massabier is de IPA daarom niet, maar de populariteit neemt desondanks de laatste jaren enorm toe. In de AD-test van deze week test een deskundig panel vijf verschillende IPA bieren van eigen bodem.
Tom Haze
Redacteur
Test: De lekkerste stroopwafels haal je bij Jumbo
Op 18-4-2017
De stroopwafel is misschien wel het lekkerste en bekendste Nederlandse koekje. Als je een lekkere stroopwafel voor bij de koffie wilt halen, waar kun je die dan het beste kopen? In deze AD-test zoekt een deskundig panel dat uit. Zij testen stroopwafels van zes verschillende merken… en komen tot een verrukkelijk oordeel!
Niels Willems
Redacteur