Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Asus Padfone Infinity: net iets te duur om briljant te zijn

Door: Dennis de Vries | 26 februari 2013 14:54

We hebben het er nog lang over gehad. De combinatie van smartphone, tablet en andere gekkigheid die Asus vorig jaar met de Padfone introduceerde, maakte flink wat indruk. Dit jaar heeft de Padfone een opvolger, de Asus Padfone Infinity. Wij hebben een videopreview.

We hebben het er nog lang over gehad, de combinatie van smartphone, tablet en andere gekkigheid die Asus vorig jaar met de Padfone introduceerde maakte flink wat indruk. Dus nu Asus op het MWC 2013 een nieuwe versie heeft geintroduceerd, gaan wij met piepende bandjes richting de Taiwanezen om eens goed te kijken naar de Asus Padfone Infinity.

De Asus Padfone Infinity is niet de tweede, maar inmiddels al de derde versie van de Padfone. Verdween het origineel redelijk geruisloos uit de aandacht, de Asus Padfone 2 is helemaal aan ons voorbij gegaan. Hopelijk is dat met deze Infinity-versie anders. Het idee is nog steeds identiek: in plaats van een hoop geld te besteden aan een smartphone én tablet -apparaten die praktisch hetzelfde kunnen- heb je met de Padfone één apparaat dat beide is. Een krachtige smartphone en een domme tablet die in essentie niet meer is dan een beeldscherm met accu. Schuif de smartphone in dat dock en tadaaa...een volwaardige tablet.

VIDEO: Asus Padfone Infinity

De Infinity valt of staat met een krachtige smartphone, en dat heeft Asus goed voor elkaar. Veel meer 'high-end' dan dit wordt een smartphone niet. Ik heb het dan over een 5 inch Full HD beeldscherm, een 1,7Ghz quad-core processor, 2GB aan RAM en liefst 64GB aan intern geheugen. Achterop zit nog een 13 megapixelcamera die filmt in Full HD.

Het design is flink aangepakt sinds de originele Padfone. Geen plastic klepje meer waar de smartphone achter wordt gestopt, maar een stevig schuifmechanisme. De tablet is daardoor veel slanker. Daarnaast is de smartphone een fraai exemplaar, mede dankzij de aluminium achterkant. Zodra je de smartphone in de tablet schuift, schakelt hij inderdaad binnen de seconde over naar het grote scherm, ongeacht waar je mee bezig was. Het is de definitie van plug 'n play.

Asus Padfone Infinity kopen?
Grote vraag is of deze vorm inderdaad de losse smartphone en tablet overbodig maakt. Ik zou graag volmondig 'ja' willen zeggen, maar dan moeten we ook even kijken naar de prijs. Een iPhone 5 en iPad 4 krijg je vanaf €1180,-. Een Samsung Galaxy S3 en Galaxy Tab 2 vanaf €840,-. De Asus Padfone Infinity heeft een adviesprijs van, hou je vast, €999 euro. Dan heb je wel modernere specificaties, maar voor het prijsvoordeel hoef je het niet te doen.

De Asus Padfone Infinity wordt eerst in Azië gelanceerd en zal daarna in een aantal Europese landen verkrijgbaar zijn. Of Nederland daar bij zit, is nog niet duidelijk. Het zou goed kunnen dat we deze ook aan ons voorbij moeten laten gaan. Dat hopen we niet.

Deel dit bericht:
Tags