Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Dali Zensor 1 speakers: eenvoud voor fijnproevers

Door: redactie-besteproductnl | 14 januari 2013 10:35

De beste staande speakers in de markt? Dat is de vraag bij het testen van de Dali Zensor 1. Ze komen aardig in de buurt.

De beste staande speakers op de markt? Dat is de vraag bij het testen van de Dali Zensor 1. Ze komen aardig in de buurt, zo concludeert Jaap Veenstra van Alpha-audio.nl in onze videoreview. De kleine, eenvoudig ogende speakers scoren zelfs bijna ed volle vijf sterren.

Dali is bij het grote publiek misschien niet heel bekend. Maar als je weet dat hun naam staat voor 'Danish Audiophile Loudspeaker Industries' dan weet je wel hoe laat het is. Speakers voor fijnproevers, geluidsgeeks. Want eerlijk is eerlijk, voor het design neem je ze niet. Eenvoudig, stijlvol maar absoluut niet spannend. De echte kwaliteit zit in de geluidsweergave.

Speakers voor fijnproevers, geluidsgeeks

Wat viel ons op bij onze Dali Zensor 1 test?

  • De Zensors 1 klinken echt ontzettend goed voor een set in deze klasse. Of zoals Jaap Veenstra het zegt: "Het klankgedrag is bijzonder open, helder en coherent. Er niet voor gekozen om veel bas (laag) uit een klein kastje te halen. Vaak resulteert dat in een rommelige weergave. De Zensor 1 stopt gewoon rond de 50 Hz. En dat is vaak voldoende voor een complete ervaring.
     
  • Over het algemeen kun je wat degelijk en strak design wel overlaten aan de Scandinaviërs. Maar bij Dali komt dat op de tweede plaats. "In de prijsklasse van 260 euro per systeem zul je geen hoogwaardige hdf-kast verwachten of een 'flashy' ontwerp."
     
  • Tip van Jaap: hang de speakers niet aan de muur, maar zet ze op een standaard. Ja, die moet je er apart bij kopen maar de verbetering in geluidskwaliteit is de investering waard.

Meer informatie? Bekijk de volledige videoreview hier onder, of lees het volledige testrapport van de Dali Zensor 1.

Deel dit bericht:
Tags