Jasper Philip
Jasper Philip
Redacteur

Drie goed geteste stoomreinigers voor de grondige schoonmaak

Door: Jasper Philip | 30 mei 2018 12:53

Met de zon er op zie je nog eerder dat je huis toe is aan een goede schoonmaakbeurt. Een stoomreiniger helpt je bij het grondig schoonmaken van vloeren, ramen, keuken en sanitair.

Maak zelf schoon en leef langer

Zo, als dát je niet motiveert om aan de slag te gaan... Volgens Canadees onderzoek van de McMaster university en Hamilton Health Sciences is een half uur beweging per dag genoeg om vroegtijdig overlijden met 28 procent te doen dalen. Dat kan met sporten maar óók met schoonmaken. Doe het minimaal 150 minuten per week en je kans op hartproblemen neemt met 20 procent af.

Gelukkig zijn er voldoende hulpmiddelen die zorgen dat het huishouden geen dagtaak hoeft te zijn. Zo kun je aan een multifunctionele stoomreiniger veel plezier beleven. Je kunt er bijvoorbeeld mee stofzuigen en hij heeft tal van accessoires die verschillende schoonmaakopties bieden. Wij testen en beoordelen stoomreinigers op bouwkwaliteit, gebruiksgemak, mogelijkheden, resultaat en prijs. Drie multifunctionele producten springen eruit.

Drie goed geteste stoomreinigers:


Dirt Devil AquaClean DD302

Deze stoomreiniger en handstoomreiniger in één verrast positief. Wát een stoom komt hier vanaf! Dat ziet er niet alleen indrukwekkend uit, de prestaties zijn er ook naar. Beschikt over 1600 watt aan vermogen en komt met diverse mini-accessoires voor tien toepassingen. Zo reinig je er ook je ramen, douche en gootsteen mee. De snoerlengte is met 8 meter dik in orde. Je moet het wel doen met een inhoud van krap 300 ml en hij heeft geen design om over naar huis te schrijven. Maar de prijs-kwaliteitverhouding is prima.


Bissell Vac & Steam 2-in-1 1977N

Stofzuigen, stomen of allebei tegelijk. De 1977N van Bissell kan het alle drie en nog verdraaid goed ook. De stofzuigfunctie vonden we voor een multifunctioneel apparaat zeker prima. Degelijk gebouwd, heeft een inhoud van 0,4 liter en beschikt over een vermogen van 1600 watt. Zowel de montage als bediening is prettig en we worden ook enthousiast van het 7,5 meter lange snoer. Stof en stoom blijven netjes gescheiden, waardoor het apparaat na gebruik gemakkelijk te reinigen is. Is een oppervlak sterk vervuild? Zorg dan wel eerst dat je eerst even goed stofzuigt.


Black & Decker FSMH1321JMD-QS

Open de doos en de wereld aan accessoires komt je tegemoet, goed voor 17 schoonmaakklusjes. Reinigt niet alleen je vloer, maar ook kleding, de ramen, de oven en veel meer. De meegeleverde 'SteaMitt' valt het meeste op. Die trek je aan als een soort ovenwant die vlakke oppervlakken goed reinigt. Prima inhoud van 500 ml, regelbare stoomkracht en een snoerlengte van 7 meter. Mist alleen een parkeerstand en heeft met 1300 watt niet het grootste vermogen. Zet je hem thuis multifunctioneel in dan is hij het prijskaartje van 200 euro absoluut waard.

Deel dit bericht:
Tags
Gerelateerde artikelen
Nieuwste artikelen
Nieuws overzicht