Bart Frouws
Bart Frouws
Redacteur

Emporia Connect schuivelt richting smartphone

Door: Bart Frouws | 27 februari 2013 08:46

Traditiegetrouw hobbelen we elk jaar een uurtje over een beursstand waar seniorentelefoons liggen uitgestald. Bij de stand van Emporia was het echter alles behalve een ‘trip down memory lane’. Sterker, met de Emporia Connect duwen ze senioren terug in de vaart der jonge volkeren.

Traditiegetrouw hobbelen we elk jaar een uurtje over een beursstand waar seniorentelefoons liggen uitgestald. Even uitpuffen met ouderwets ogende toestellen tussen al het smartphonegeweld. Bij de stand van Emporia was het echter alles behalve een ‘trip down memory lane’. Sterker, met de Emporia Connect duwen ze senioren terug in de vaart der jonge volkeren.

VIDEO: Emporia Connect preview

Op het eerste gezicht is de Emporia Connect een seniorentelefoon zoals we die de afgelopen jaren wel vaker zagen, bijvoorbeeld bij Doro. Grote knoppen, eenvoudige bediening en een alarmknop om bij noodsituaties automatisch een aantal contactpersonen te bellen. Oud nieuws, ook de stand van Emporia lag vol met dit soort apparaten. De Connect sprong er echter uit dankzij een aantal leuke features.

EmporiaME voor iOS en Android
Meest ingenieus is het delen van foto's. Het verhaal werd gelikt gebracht: je bent op reis geweest, wilt grootmoeder de foto's laten zien, maar ze woont honderden kilometers verderop. De oplossing van Emporia: de app EmporiaME voor iOS en Android. Je installeert de app en belt naar oma. Ondertussen wordt via internet verbinding gemaakt tussen de twee telefoons, waarna je foto's vanaf je smartphone naar de Emporia Connect kunt sturen. Oma's telefoon springt automatisch over op de luidspreker functie, waardoor ze naar de telefoon kan kijken en praten tegelijk (zie ook de demo in onze preview!).

Je moet nog wel naar grootmoeders toe om haar nieuwe kunstheup te bewonderen

Het klinkt leuk en de demonstratie werkte ook aardig, maar er komt nog wel wat bij kijken. De Connect heeft geen wifi, dus oma moet verplicht aan een data-abo of prepaidbundel. Daarnaast is het versturen van foto's nog eenrichtingsverkeer, je moet daarom nog wel naar grootmoeders toe om haar nieuwe kunstheup te bewonderen. Volgens Emporia is het versturen van foto's de volgende stap en zouden senioren eerst de lol van het ontvangen door moeten krijgen.

Met de EmporiaME-app is het ook mogelijk om op afstand de telefoon van grootmoeders te bedienen. Zo kun je telefoonnummers programmeren, de agenda aanpassen, alerts versturen zodat medicijnen niet worden vergeten en zelfs checken waar oma uithangt. En mocht ze onverhoopt verdwalen, dan kan ze zelf met behulp van GPS en de 'go home'-knop naar huis navigeren.

Emporia Connect kopen?
Deze zomer moet de Emporia Connect het gat tussen smartphones en seniorentelefoons een stukje kleiner maken. De Connect gaat 149 euro kosten.

Deel dit bericht:
Tags