Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

HTC One X: heel erg lekker

Door: Dennis de Vries | 24 april 2012 09:14

Nog nooit was een smartphone zo dicht bij een vijf-sterren-score als de HTC One X. Wat een lekker apparaat zeg. Als hij zo lekker is, waarom dan de score van 4,5 sterren? Waarom niet gewoon 5? Lees verder voor de review van de HTC One X.

Nog nooit was een smartphone zo dicht bij een vijf-sterren-score als de HTC One X. Wat een lekker apparaat zeg. Er is te veel om van te houden. Prachtige behuizing, krankzinnig goed beeldscherm. Opgepoetst HTC Sense over Android 4.0 heen. Quad-core processor en goede accu. Als hij zo lekker is, waarom dan de score van 4,5 sterren? Waarom niet gewoon 5?

Geen enkel apparaat is perfect, ook de HTC One X niet. Er zijn wat kleine minpuntjes die de score bijschaven. Dat de accu is ingebouwd, wat eventuele reparaties alleen maar ingewikkeld maakt, kan ik nog wel door de vingers zien. En dat de simkaart alleen te verwisselen is met een paperclip, net als in de iPhone, dat zal veel mensen een zorg zijn. Wel jammer vind ik dat er geen MicroSD kaart in kan. Met het ingebouwde geheugen en de bijgevoegde Dropbox-opslag kom je uit op bijna 50GB, en dat helpt je de winter wel door. Maar niets zo praktisch als MicroSD.

De HTC One X is ronduit lekker. Niet dat hij naar aardbeien of vanille smaakt ofzo. Hoewel ik ook dat heus wel getest heb.

Maar het is de camerakwaliteit die de HTC One X nét dat tiende puntje kost waardoor hij uitkomt op een score van 4,5. De HTC One X maakt absoluut geen slechte foto's en ook op videogebied staat hij zijn mannetje. Check voor voorbeelden een uitgebreide vergelijking van de HTC One X camera met zijn concurrenten. Maar waar de HTC One X op veel gebieden het beste van het beste biedt, is wel duidelijk dat er op cameragebied betere telefoons zijn. De Sony Xperia S bijvoorbeeld of, in een heel andere divisie, de Nokia N8. Nogmaals: de camera is niet slecht. En in het enorm handige en uitgebreide 'ImageSense' cameramenu zie je inderdaad dat HTC er veel werk van heeft gemaakt. Maar de foto's die er uit komen, verbazen niet zoals de rest van het toestel doet.

Maar verder is de HTC One X 'gewoon' ontzettend goed. Het beeldscherm is één van de mooiste die je zult vinden op een smartphone en laat het opgepoetste HTC Sense extra mooi voor de dag komen. En vergeet niet dat dit het eerste toestel op de Nederlandse markt is met een quad-core processor. Een mijlpaal. Merk je dat? Zeker. Zware (grafische) applicaties laden in een no-time, terwijl het toestel tegelijkertijd nauwelijks stroom gebruikt als hij standby is en niets ligt te doen. Serieus, de HTC One X is, zelfs vóór de software-update die vandaag is uitgekomen, één van de weinige high-end Android telefoons die 's avonds nog gewoon aan staan bij mij. Daar word ik blij van.

  • HTC maakt veel drukte om de dual-shutter techniek in de camera van de HTC One X. Foto's maken terwijl je een filmpje maakt. Het kan, en het werkt inderdaad zoals ze zeggen. Hier gelden echter wel de beperkingen van de gebruiker. Misschien is het omdat ik een man ben, maar twee dingen tegelijk doen is niet mijn sterkste punt. Het kwam er altijd op neer dat de foto's lelijk, scheef, slecht genomen waren of dat de kwaliteit van de video er aan moest geloven.
  • De One X draait niet alleen op de nieuwste versie van Android, maar heeft ook een nieuwe versie van HTC Sense. Die ziet er wat opgeruimder en strakker uit, de karakteristieke klok staat nog altijd prominent in beeld. HTC heeft de functionaliteit van Android 4.0 intact gelaten, maar zelf aardig wat handigheidjes toegevoegd.
  • De HTC One X is ronduit lekker. Niet dat hij naar aarbeien of vanillie smaakt ofzo. Hoewel ik ook dat heus wel getest heb. Ik bedoel meer dat hij lekker in gebruik is. Lekker in figuurlijke zin. Toch constateerde ik ook, vraag niet hoe, dat de One X lekker ruikt. Naar nieuwe elektronica, mocht dat je ding zijn. Voor de medewerkers van HTC die na het zien van bovenstaande foto het testtoestel terug in ontvangst moeten nemen; ik heb 'm even netjes schoongemaakt met een doekje hoor.

Meer informatie? Lees het volledige testrapport: HTC One X video review

Deel dit bericht:
Tags
Gerelateerde artikelen
Nieuwste artikelen
Nieuws overzicht