Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Review Apple iPad Mini. Wel en geen kooptip

Door: Dennis de Vries | 23 november 2012 16:49

Hij is ontzettend duur. En hij heeft niet eens de beste specificaties. Geen kooptip, dunkt mij. Toch scoort de tablet vier van de vijf sterren. En een dikke kooptip. Het kan soms gek lopen in technologieland, zo ook met de iPad Mini.

 

Hij is ontzettend duur. En hij heeft niet eens de beste specificaties. Geen kooptip, dunkt mij. Toch scoort de tablet vier van de vijf sterren. En een dikke kooptip; Het kan soms gek lopen in technologieland, zo ook met de iPad Mini.

Je kunt het zo bekijken
Je betaalt heel veel voor veel minder. De iPad Mini vertoont op veel punten overeenkomsten met de iPad 2, een tablet die toch alweer een tijdje mee gaat. Dezelfde processor, dezelfde beeldschermresolutie als bijna twee jaar geleden dus. Lekker dan, voor een nieuwe tablet.
>> Vergelijk specificaties van alle iPads

Daarbij, als je een tablet wil van dit formaat kun je honderden euro's besparen. Neem voor de grap even de Nexus 7. Met een zeven inch beeldscherm een fractie kleiner, maar met een krachtigere processor en een iets vriendelijkere prijs. Verkrijgbaar vanaf 250 euro. En daar steekt deze iPad Mini toch schril bij af. De goedkoopste versie kost je 329 euro. Dan heb je 16GB aan geheugen en geen 3G, alleen wifi om verbinding te maken met internet. Wil je de volle bak, met 64GB aan geheugen en wifi + 3G voor mobiel internet, dan betaal je liefst 649,-! Is dit een slechte grap ofzo?!

Maar je kunt het ook anders bekijken
De iPad Mini is niet alleen de meest voordelige, maar ook meest handzame en daardoor meest bruikbare iPad. De tablet doet nauwelijks consessies op de iPad-ervaring. Alle apps die voor de iPad 3 en iPad 4 beschikbaar zijn, werken prima op de iPad Mini. Zelfs de apps die door Apple zelf aangeraden worden als 'ideaal voor een Retina-beeldscherm'. Goed, de resolutie is wat lager, maar kniesoor die daarover valt. Het scherm is prachtig, de processor doet zijn werk.

De iPad Mini is niet alleen de meest voordelige, maar ook meest handzame en daardoor meest bruikbare iPad.

Daarbij zit er nog een ander, heel groot voordeel aan de iPad Mini. De grote iPads kun je met de beste wil van de wereld niet handzaam en licht noemen. Voor mij was dat een flinke drempel om de iPad even snel ter hand te nemen. Als ik de keuze had, kwam standaard de smartphone, immers net zo capabel en een stuk makkelijker in gebruik, tevoorschijn. Met de iPad Mini is dat niet meer zo. Even snel mail checken, Twitter volgen of een Youtube-video bekijken, waar tablet-fans het altijd over hebben, is gewoon veel fijner op de iPad Mini. Om over gamen nog maar te zwijgen.

En dus...?
Wil je een compacte tablet, dan is dit niet zomaar de eerste keuze. Je kunt voor veel minder geld een Android-tablet krijgen die praktisch dezelfde functionaliteit biedt. Maar dan heb je geen iPad. Wil je dat, en kun je leven zonder retina en quad-core, dan is de iPad Mini een dikke vette kooptip.

Het apparaat in actie zien? Bekijk hier onder de videoreview van de Apple iPad Mini.

Deel dit bericht:
Tags