Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Samsung Galaxy Ace Plus is veel te duur

Door: Koen Helder | 7 november 2012 16:29

Wat kan men bij Samsung toch fantastische smartphones maken. Kijk maar naar de Galaxy S3 of Galaxy Note 2 bijvoorbeeld. Maar wat kan men daar de plank ook ongelooflijk mis slaan. En dat is het geval met de Galaxy Ace Plus, waarbij je teveel voor te weinig betaalt.

Wat kan men bij Samsung toch fantastische smartphones maken. Kijk maar naar de Galaxy S3 of Galaxy Note 2 bijvoorbeeld. Maar wat kan men daar de plank ook ongelooflijk mis slaan. En dat is het geval met de Galaxy Ace Plus, waarbij je teveel voor te weinig betaalt.

Vanwege het razende tempo waarin Samsung de smartphones de markt in blijft pompen, kun je af en toe het overzicht een beetje kwijtraken. De Galaxy-reeks kent ondertussen tientallen verschillende modellen, waarvan het gros ook nog een geüpdatete versie heeft gekregen in de vorm van ‘Advance’ of ‘Plus’. Maar waar de originele Ace er naar mijn mening tenminste nog acceptabel uitzag, is er aan de Ace Plus maar barweinig moois te ontdekken.

Te duur
Grootste irritatiefactor is de realisatie dat je te veel geld betaalt voor een smartphone die in vergelijking met de concurrentie simpelweg te weinig presteert. Qua design, specificaties en software wordt de Galaxy Ace Plus naar mijn mening aan alle kanten voorbij gestreefd door smartphones van andere makelij. En daarom kan ik ook maar moeilijk een reden bedenken om voor deze smartphone te gaan.

Qua design, specificaties en software wordt de Galaxy Ace Plus naar mijn mening aan alle kanten voorbij gestreefd door smartphones van andere makelij.

Zo is de resolutie van het beeldscherm erg laag, zit er een 1GHz single-core processor in de telefoon en komt hij uit de doos met een oude versie van Android die vervolgens nog geüpdatet moet worden naar 2.3.6 Gingerbread. Maar voor hetzelfde geld zijn er genoeg smartphones te vinden die uitgerust zijn met een rappere dual-core processor, voorzien zijn van Android 4.0 en niet gebukt gaan onder dat typerende, weinig vernieuwende uiterlijk.

Niks speciaals
Dus hoe valt een prijs die tussen de €200,- en €250,- ligt dan te rechtvaardigen? Niet, naar mijn mening. Dan zou er in ieder geval één functie aan dit toestel moeten zijn die hem onderscheidend of speciaal maakt.

Maar ook de 5 megapixel camera faalt hopeloos en zodoende houd je een smartphone over waarmee je prima kunt bellen, smsen, whatsappen, browsen en je Twitter en Facebook op kunt checken, maar niet veel meer dan dat. Dat maakt hem dus niet speciaal, maar enkel te duur geprijsd. En als je het zo bekijkt, weet deze smartphone zich op die manier toch van de rest te onderscheiden.

Samsung Galaxy Ace Plus review (video) 

Deel dit bericht:
Tags
Gerelateerde artikelen
Nieuwste artikelen
Nieuws overzicht