Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Samsung Galaxy Note 2 N7100 'ultimate device on the go'

Door: Ger de Gram | 1 oktober 2012 19:28

De Nederlandse lancering van de Samsung Galaxy Note 2 N7100 is een feit. Wij haalden hem in Amsterdam en spraken Samsung's Geert Mol. De Note 2 moet het verkoopsucces van de eerste 'phablet' van Samsung doen overstijgen.

Nee. Van veel bombarie was vandaag tijdens de Nederlandse lancering van de Samsung Galaxy Note 2 N7100 geen sprake. Een simpel zaaltje op de vijfde verdieping van een klein edoch hip eetcafé aan de rand van onze hoofdstad was voor de fabrikant voldoende om de pers te voorzien van de nodige informatie. Het staat in schril contrast met de superlatieven die Samsung gebruikt in persberichten, powerpoints en andere ‘uitingen’ over de Galaxy Note 2 N7100. En dat is te begrijpen, want een krachtpatser is het zeker.

Maandagmiddag, iets over drieën, vlakbij het meer ’t IJ in Amsterdam. Het waait hard, de kleur van de lucht: grijs. Niet de meest romantische setting voor een productlaunch van een fabrikant met het statuur van Samsung. De banieren, vrolijk waaiend in de (te) sterk aanwezige wind, moeten het een ander opfleuren.

Vooral ook omdat er vandaag van verdere opsmuk geen sprake is. Ook weleens fijn. Een beamer, wat slides en de Samsung Galaxy Note 2. Het is The Ultimate Device For On The Go Creativity’, als we één van de pagina's in de presentatie van Geert Mol, marketingmanager van Samsung Benelux, mogen geloven. De Galaxy Note 2 heeft een groot 5,5 inch scherm, maar vooral: een hyper state of the art-pennetje waarmee je onderweg (‘on the go’) naar hartenlust je creativiteit kwijt kunt.

Duizelende Tweakers
Maar dat niet alleen, de Samsung Galaxy Note 2 N7100 - zoals het toestel volledig heet – heeft een lijst specificaties waar zelfs de gemiddelde Tweaker van gaat duizelen. Dat Geert Mol bij het tonen van een overzicht een grapje maakte over de (flinke) technische kennis van de aanwezige Arnoud Wokke, smartphoneredacteur van deze grote website, zet deze stelling nog maar eens kracht bij. “Aan Arnoud om in deze slide de fout te ontdekken”, grinnikte Mol. Het bleef stil aan de andere kant van het kleine zaaltje.

Een greep uit de specificaties van de Galaxy Note 2:

  • Android 4.1 (Jelly Bean)
  • 5,5 inch HD Super AMOLED scherm
  • 1,6 GHz quad-core processor
  • 8 megapixel camera en een 1,9 megapixel camera aan de voorkant
  • Full HD videocamera
  • 2 GB werkgeheugen

Een flinke lijst dus. Bij dit soort taferelen is het altijd wel aardig terug te gaan naar, zeg, een jaar of vijf geleden. Toen was je een behoorlijke jongen wanneer je een PC had met daarin een dual-core processor en 512 MB RAM. Andere koek, heet dat. “Dit is momenteel het maximale wat wij in een smartphone, of liever, mobile device, kunnen stoppen”, zegt Mol.

Na het verbazingwekkende succes van de eerste Galaxy Note, het apparaat werd wereldwijd in 9 maanden tijd meer dan tien miljoen keer verkocht, heeft de marketingmanager hoge verwachtingen van het mobiele apparaat dat het midden houdt tussen een smartphone en een tablet. “Bij de vorige Note vroeg iedereen zich nog af wat je met zo’n enorm scherm moet”, verklaart Mol. “Dat zal nu anders zijn.”

Mol mikt met de Note 2 op de mannelijke gadgetfreak tussen de twintig en veertig die graag het nieuwste van het nieuwste wil hebben, maar, zo stelt hij, dan plaats je de koper van dit ruim 650 euro kostende model wel heel erg in een hok. "Ik ken ook een paar vrouwen met een Galaxy Note." Even later: "Die werken overigens niet bij Samsung." Tuurlijk, Geert. Namen en rugnummers graag.

Ook vrouwen lopen met de Galaxy Note

Een pen als telefoon
De Samsung Galaxy Note 2 onderscheidt zich door zijn geavanceerde S-Pen, een stylus waarmee je allerlei (Samsung gerelateerde-) toepassingen uitvoert. Zo heb je speciale previewmodi als je de fotogalerij bekijkt, kun je direct aantekeningen maken wanneer je websites en applicaties laadt en scroll je eenvoudig door de diverse Android-startschermen. Gaaf gedaan en de eerste indruk is erg goed, maar het wordt vooral bizar wanneer blijkt dat de S-Pen zelfs als headset voor je telefoon gebruikt kan worden, middels een accessoire.

In de S-Pen zit een luidspreker en een speaker en zo kun je dus - James Bond is er niets bij - met een pen aan je oor bellen. Tof. Of je er daadwerkelijk op zit te wachten is een tweede, maar tegelijkertijd ziet bellen met de groteske Note 2 er ook al gek uit. Het is een kwestie van wennen, vermoedelijk.

En dat geldt eigenlijk voor het hele apparaat. Deze 'phablet', zoals Amerikaanse media de Note gekscherend noemen als verwijzing naar de kruisbestuiving van phone & tablet, is apart maar heeft specificaties om van te likkebaarden. De verwachtingen zijn hooggespannen. Alleen daarom al was een een eenvoudige perspresentatie voldoende: de Samsung Galaxy Note 2 N7100 heeft geen romantische setting nodig.

Meer informatie over de Samsung Galaxy Note N7100


Deel dit bericht:
Tags