Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Sony Xperia E kan een mens gelukkig maken

Door: Dennis de Vries | 13 december 2012 08:54

Soms kun je gewoon enthousiast worden over de simpele dingen in het leven. Zoals de Sony Xperia E. We kregen het toestel in handen en maakten een videopreview om onze eerste indruk met jullie te delen.

Soms kun je gewoon enthousiast worden over de simpele dingen in het leven. De zon die doorbreekt, een vers kopje thee, de Sony Xperia E. Het toestel zal geen geschiedenis gaan schrijven, maar toch kan ik niet wachten tot deze budget Android-smartphone in de winkels ligt.

Sony Xperia E video preview

Het beste nieuws over de Xperia E werd vorige week al bekend. Het toestel heeft een adviesprijs van 169 euro. Geen geld voor een smartphone met Android 4.1 Jelly Bean. Daarmee zit hij qua prijs zelfs nog onder Sony’s eigen Xperia U, die momenteel voor 180 euro in de webwinkels ligt. En voor dat bedrag krijg je heel wat. In de eerste plaats: een mooi toestel.

Arc-design
Sony heeft een herkenbaar design als het op smartphones aankomt en die vaste hand is ook terug te zien in de Xperia E. Het ‘arc-design’, waarbij Sony toestellen als de Xperia T voorziet van een holle rug, komt ook terug in deze smartphone. Maar het valt vooral op dat Sony niet heeft beknibbeld op de details. Zo wordt het toestel omringd door een zilverkleurige rand, die aan de onderkant dienst doet als fraai, blauw indicatielampje. En de stoere aan/uit-knop op de zijkant is niet te missen.

E tussen de V en het MWC

Sony geeft hoog op van de accuduur van de Xperia E. ‘Extended standby’ noemen ze het, en het moet er voor zorgen dat het toestel vier keer langer aan blijft. Daar hebben ze een heel aardige app voor, waarbij je tot in detail kun instellen wat stroom verbruikt en wat niet. Ziet er fraai uit en heeft ongetwijfeld invloed de accuduur, maar het lijkt ons ook een hoop werk om het helemaal naar wens in te stellen.

Maar als een toestel slechts 169,- euro gaat kosten, dan moet ergens op bezuinigd zijn. In het geval van de Xperia E zijn er twee punten die eruit springen. Zo is het 3,5 inch beeldscherm helder en duidelijk, maar houdt de resolutie (320x480 pixels) niet bepaald over. Zo kwamen de kleine lettertjes in het Android meldingmenu er redelijk beroerd uit. En de 3,2 megapixel camera, zonder flits, belooft niet veel goeds. Eerlijk is eerlijk, we konden het niet in omstandigheden met voldoende licht uitproberen, maar wat we wel zagen stemde niet vrolijk.

Sony Xperia E kopen?
De Sony Xperia E die wij in handen hadden was nog maar een prototype. Het moet gezegd, helemaal ‘af’ was hij nog niet, met hier en daar een vastloper. Sony heeft nog even de tijd om die plooien glad te strijken. Naar eigen zeggen komt de “E tussen de V en het MWC”. Dat is cryptisch, maar vrij vertaald is hij beschikbaar nádat de gisteren gelanceerde Xperia V beschikbaar is, en vóór we eind februari afreizen naar het Mobile World Congress. Januari of februari dus. We houden het in de gaten. Check tegen die tijd een meer uitgebreide videoreview van de Sony Xperia E op BesteProduct.nl.

Deel dit bericht:
Tags