Jeroen Boer
Jeroen Boer
Redacteur

Test: Melkopschuimers voor de perfecte cappuccino

Door: Jeroen Boer | 22 oktober 2019 09:25
Er is 's morgens niets lekkerder dan een goede cappucino. Helaas loopt er bij ons thuis geen barista rond die de kunst van het opschuimen van melk met een stoompijpje beheerst. Dan maar gewoon koffie met melk? Natuurlijk niet, want met een melkopschuimer kan iedereen eenvoudig én snel melk opschuimen voor een lekkere cappucino. BesteProduct.nl test regelmatig melkopschuimers, dit zijn momenteel onze favoriete exemplaren.

Bestron AMF8050

8,2

Bestrons AMF8050 is qua uiterlijk zeker niet de mooiste melkopschuimer die je kunt kopen, maar met een prijs van nog geen veertig euro is hij wel prettig geprijsd. En dat goedkoop uitziende plastic komt wel met een voordeel, want de buitenkant wordt tijdens gebruik niet heet. Dat is ook wel nodig, want een handvat heeft de Bestron helaas niet. Het belangrijkste is natuurlijk het schuim en dat is uitstekend. De metalen garde maakt nagenoeg perfect schuim met een temperatuur van 69 graden en doet dat in 1:50 minuut. Behalve opschuimen kun je ook melk verwarmen door de garde te verwijderen. De melkopschuimer heeft slechts één knop en is dus eenvoudig te bedienen. Kortom een opschuimer zonder fratsen die qua schuimkwaliteit niet onderdoet voor veel duurdere concurrenten.


Krups XL2000

8,2

Bij het oppakken van de Krups XL2000 merk je meteen dat je te maken hebt met een oerdegelijk product. De metalen kan is behoorlijk zwaar en heeft een duurzame anti-aanbaklaag. Een buitenkant van metaal dus, des te opmerkelijker is het dat de garde van kunststof is. Met een prijs van zo’n 84 euro is de XL2000 behoorlijk aan de prijs. Gelukkig maakt de melkopschuimer die hoge prijs wel goed met de kwaliteit van het schuim, iets dat we overigens niet hadden verwacht van de kunststof garde. Die blijkt zijn werk goed te doen met mooi dik schuim terwijl de kunststof garde eenvoudig is schoon te maken. Dat geldt helaas niet voor het asje in het apparaat zelf. Naast schuim kun je ook melk verwarmen. Het apparaat heeft drie knoppen voor cappuccino, latte of warme melk. Eenvoudig en doeltreffend.


Solis Cremissimo 868

8.5

Laten we maar met de deur in huis vallen: deze Solis Cremissimo 868 kost 129 euro. Flink geprijsd dus voor een melkopschuimer. Met het uiterlijk zit het in ieder geval snor, de melkopschuimer is prachtig vormgegeven en gebouwd als een tank. Het schuim is gelukkig uitstekend: luchtig, lobbig en smaakt zoet. Ook de kleine belletjes, zogenoemd microfoam, maken ons enthousiast. Helemaal fijn is dat de ingestelde temeperaturu van 60 graden exact gehaald wordt. Genieten dus. Anders dan de twee andere melkopschuimers kun je op dit luxe exemplaar de temperatuur zelf instellen. Vervolgens moet je ergens tussen de anderhalve en tweeënhalve minuut wachten op je schuim. En ben je klaar met opschuimen, dan kan de melkkan gewoon in de vaatwasser.

Deel dit bericht:
Tags
Gerelateerde artikelen
Nieuwste artikelen
Nieuws overzicht