Roel Stortelder
Roel Stortelder
Redacteur

Test: de drie beste bladblazers van 2019

Door: Roel Stortelder | 24 oktober 2019 07:38
Het is weer herfst en dat betekent dat de grond weer wordt bezaaid met blad van de bomen. Dit kan opgeruimd worden met een traditionele hark of bezem, maar een bladblazer is vaak sneller en effectiever. Vroeger had je dan de keus tussen een bladblazer met een lang 230V-snoer, of een bladblazer met benzinemotor. De eerste beperkt je bewegingsvrijheid, terwijl de tweede zwaar is en veel kabaal maakt. Tegenwoordig zijn er ook bladblazers op accu, die bieden het beste van beide werelden.

Bladblazers komen in alle soorten en maten, maar over het algemeen hebben ze allemaal een lange buis waar met hoge snelheid lucht uit wordt geblazen. Sommige merken voegen daar iets aan toe zoals een optie om het blad ook op te zuigen of kleine wieltjes voor een verhoogd comfort. De prijzen van de bladblazers uit onze test variëren van 33 euro tot ongeveer 189 euro, maar wat is nou een goede koop? BesteProduct.nl heeft vijf bladblazers getest waarvan we de beste drie nu bespreken.


Einhell GE-CL 18 Li

8,1

We beginnen met de goedkoopste bladblazer uit onze test. De Einhell GE-CL 18 Li is een zeer goedkope accubladblazer die redelijk goed presteert. De afwerking valt tegen, maar het apparaat is zo klein dat je hem makkelijk kunt opbergen. De snelheid van de lucht is uitstekend, maar de kleine opening in de tuit zorgt er voor dat netto weinig lucht wordt verplaatst. Op grotere afstanden is de bladblazer dus niet erg effectief. De accu houdt het met 24 minuten wel lang vol, maar wordt helaas niet standaard meegeleverd en verviervoudigt de totaalprijs.


DeWalt DCM562PB

9,4

De DeWalt DCM562PB is precies hoe een accubladblazer zou moeten zijn. Het apparaat is enorm eenvoudig in gebruik en heeft een uitstekende bouwkwaliteit, maar blinkt vooral uit in zijn blaaskracht. De accuduur had beter gekund, maar met dit apparaat ben je veel eerder klaar dan met de andere bladblazers die ik heb getest. Het is jammer dat het apparaat niet kan functioneren als bladzuiger, dus als je die functionaliteit zoekt kun je beter naar iets anders kijken.


Black & Decker GWC3600L25

7,3

De Black & Decker GWC3600L25 is een zeer degelijk apparaat met helaas een aantal gebreken. De prijs van 189 euro is, mede door de meegeleverde accessoires en accu, zeer netjes. De blaaskracht is tevens prima, maar het zuigvermogen valt tegen. Daarnaast is het wisselen tussen accessoires niet zo handig als een apparaat die alles kan met een druk op de knop. De GWC3600L25 is daarom vooral geschikt voor degene die een apparaat zoekt dat erg lang mee gaat op een batterij en vooral gebruikt wordt voor bladblazen. Dat de bladblazer ook af en toe gebruikt kan worden om blad te zuigen, is dan mooi meegenomen.

Deel dit bericht:
Tags