Jeroen Boer
Jeroen Boer
Redacteur

Test: de drie beste ruitenreinigers

Door: Jeroen Boer | 19 december 2019 08:55
Het is vast niet je favoriete klusje, maar je zal het toch zeker vier keer per jaar moeten doen wil je nog een beetje naar buiten kunnen kijken: de ramen lappen. En eigenlijk zou je iedere maand wel even je raam moeten zemen. Zie je op tegen een kliederboel met spons, zeem, trekker en een hoop water? Dan bieden ruitenreinigers uitkomst. Eenvoudig in gebruik en gegarandeerd een streeploos resultaat. Wat zijn de drie beste?

De basis van ruitenreinigers is een trekker die water opzuigt. Hierdoor is je raam direct droog én hebben strepen geen kans. Daarnaast krijg je doorgaans ook een zeem waarmee je schoonmaakmiddel op de ramen spuit en je ramen afneemt. Wij hebben diverse ruitenreinigers getest, maar wat is nou een goede koop? BesteProduct.nl zet de beste drie op een rij.


Karcher WV 6 + KV 4 Premium

9,2

De Karcher WV 6 en KV 4 kost een hele duit, maar daar krijg je twee zeer goede apparaten voor terug. De bouwkwaliteit is uitstekend en met name de accuduur is ongekend goed. Ook het reinigingsresultaat van de combinatie van deze twee apparaten is perfect. De KV 4 trilt al het vuil los, waarna je dit met de krachtige WV 6 opzuigt. De grootste valkuil voor deze set is de prijs, want ze moeten opboxen tegen goedkopere ruitenreinigers en de ‘normale’ zeem en wisser die samen nog geen tientje hoeven te kosten.


AEG WX7-60CE1

8,3

De AEG WX7-60CE1 is een professioneel ogende ruitenreiniger die erg goede resultaten levert. Met behulp van de meegeleverde spuitfles en microvezel zeem is het zeer eenvoudig om een raam schoon te maken. De raamzuiger doet ondanks de krachtige motor zeer stil zijn werk en houdt het meer dan een uur vol op de batterij. Het kost enige kracht om de dop van het waterreservoir open te maken, maar dat geeft wel vertrouwen in de waterdichtheid van het product. Het grootste nadeel is de prijs, want 72 euro is een hoop geld voor een apparaat als deze.


Leifheit Raamzuiger Dry en Clean

7,7

De Leifheit Dry and Clean ruitenreiniger is een goedkoop apparaat die goed is in wat hij moet doen: ruiten drogen. De batterij houdt het, zeker gezien de prijs van 55 euro, erg lang uit. Helaas worden er naast een oplader geen extra accessoires meegeleverd zoals een zeem en spuitfles. Ook valt de kwaliteit van het apparaat een beetje tegen en is de zuigmotor niet zo sterk als de (duurdere) concurrentie.

Deel dit bericht:
Tags
Gerelateerde artikelen
Nieuwste artikelen
Nieuws overzicht