Jeroen Boer
Jeroen Boer
Redacteur

Test: de drie beste scheerapparaten

Door: Jeroen Boer | 7 januari 2020 09:16
Een nieuw jaar, een nieuwe look? Die baard kan in 2020 echt niet meer, tijd voor een glad gezicht. Scheren kan natuurlijk ouderwets met een mesje, maar ook met een scheerapparaat. Het ene scheerapparaat is zeker de andere niet, zo heb je naast de traditionele droogscheerapparaten ook varianten die je nat kunt gebruiken. Wij hebben onze favoriete apparaten van dit moment op een rij gezet.

Er zijn verschillende merken die elektrische scheerapparaten maken. Afhankelijk van de fabrikant kun je kiezen voor een roterende of vibrerende kop. Bij een roterende kop die je kunt herkennen aan cirkels op de scheerkop (waarbij Philips de bekendste fabrikant is) scheer je jezelf met ronddraaiende bewegingen. De vibrerende variant heeft één rechte scheerkop en gebruik je als een scheermesje: je maakt rechte banen op je gezicht. Braun is de bekendste fabrikant die dit systeem gebruikt. Beide type scheerkoppen zijn ook verkrijgbaar in een variant waarmee je nat kunt scheren, het is maar net wat je prettig vindt.


Philips Series 6000 S6640/44

8,6

De Philips Series 6000 is een uitstekend scheerapparaat voor wie een degelijk product zoekt. Hij kan zowel droog als nat gebruikt worden en het resulterende scheerresultaat is erg goed. De meebewegende koppen volgen netjes alle contouren van het gezicht waardoor alle hoekjes mooi glad worden. De accuduur is prima en na luttele minuten is het scheerapparaat al voldoende opgeladen voor een scheerbeurt. Prettig is dat je nast het scheerapparaat ook een hoop accessoires meegeleverd krijgt.


Remington Ultimate Series R8

7,9

De Remington R8 is een veelzijdig apparaat. Er worden voldoende accessoires meegeleverd, al hadden we graag de mogelijkheid gehad om meer dan 5 millimeter haar over te houden. De snellaadfunctie is handig en dat geldt ook voor het extra opzetstukje. Helaas trekken de roterende mesjes een beetje tijdens het scheren, maar het kan zijn dat je huid gewoon nog moet wennen.


Braun Series 3 - 3010 BT 3 in 1 WetDry

8,2

De Braun Seris 3 3010BT is een degelijk scheerapparaat met een gepaste prijs. Het doordachte design zorgt er voor dat er geen overbodige nattigheid achter klepjes blijft zitten en alle knoppen doen precies wat je verwacht. Het scheerresultaat is uitstekend, maar kan nog niet op tegen een ouderwets mesje en een beetje schuim. Als je vrijwel elke dag scheert gaat de batterij ongeveer twee weken mee en schoonmaken is een eitje. Het is alleen jammer dat er voor het onderhoud geen flacon olie wordt meegeleverd.

Deel dit bericht:
Tags
Gerelateerde artikelen
Nieuwste artikelen
Nieuws overzicht