Jeroen Boer
Jeroen Boer
Redacteur

Test: drie goede staafmixers

Door: Jeroen Boer | 23 januari 2020 15:18
Als er één keukenapparaat is dat we niet willen missen, dan is het de staafmixer. Soep, slagroom, eten pureren en zelfs smoothies blenden: het kan met de staafmixer. Voor sommige taken zijn er vast betere apparaten, zoals een mixer of blender, maar juist de veelzijdigheid van de staafmixer maakt het een handdig apaparaat. Mits je een goede hebt natuurlijk...

Staafmixers bestaan uit een handvat waar de motor is ingebouwd waarop je vervolgens het jusite hulpstuk klikt. De belangrijskte accessoire is de staafmixer zelf die mesjes bevat die alles fijnsnijdt. Daarnaast krijg je doorgaans ook andere accessoires zoals een blender en garde om te kloppen.


Philips ProMix HR2657

8,9

De Philips ProMix HR2657 ziet er niet alleen luxe uit, hij voelt ook oerdegelijk. Je hebt echt het gevoel dat je een kwaliteitsproduct in de handen hebt. Het aansluitmechanisme van de accessoires geeft een lekkere klik en de onderdelen koppel je los met behulp van een knop. Alle accessoires voelen degelijk aan, maar helaas stelt de drinkbeker flink teleur. Ook is het jammer dat sommige onderdelen, waaronder de mix-staaf, niet in de vaatwasser kunnen.


Tefal HB4531 Easychef

8,2

De Tefal HB4531 Easychef is een goedkope staafmixer die wel erg veel goed doet. Het design is goedkoop en er is veel plastic, maar alle onderdelen doen het uitstekend. De collectie aan accessoires voegt ook veel waarde toe en zorgt er voor dat je weinig andere blenders of mixers nodig zult hebben. Met name de garde is erg goed, maar ook de mixer en blender doen hun werk zoals je verwacht. Het enige minpunt s het aansluitmechanisme van de accessoires. Als je te veel kracht zet, is het eenvoudig om deze dol te draaien.


Kenwood HDX754RD

8,0

De Kenwood HDX754RD is een eyecatcher van een staafmixer. Je moet er echter wel diep in de buidel voor tasten. Hoewel zeer fraai en compleet, betaal je er liefst 120 euro voor. Qua prijs-kwaliteitverhouding niet de beste score, de resultaten van (flink) goedkopere staafmixers zijn haast identiek. Qua bouwkwaliteit en design vinden we ‘m wel prachtig. Materiaal, opbergunit, veiligheid en uitstraling… overal is aan gedacht. Het is aan jou of je hier ook zo veel voor wil betalen.

Deel dit bericht:
Tags