Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

WK TV-test: met tips van Arie Koomen

Door: Eelko Wester | 13 juni 2014 15:00

"Juichen!" Dat gaan we volgens comedian en ex-Lama Arie Koomen de komende weken zeker tijdens het WK-voetbal. Arie kijkt het liefst thuis met vrienden televisie. Maar stelt hoge eisen aan zijn TV. De redactie van BesteProduct.nl heeft hem daarom uitgenodigd om de Top 3 uit onze Grote WK TV-test te becommentariëren. Bekijk de video met de beste toestellen. En Arie's mening over irritante logo's, onnodige features en dikke vrouwen.

"Juichen!" Dat gaan we volgens comedian en ex-Lama Arie Koomen de komende weken zeker tijdens het WK-voetbal. Arie kijkt het liefst thuis met vrienden televisie. Maar stelt hoge eisen aan een televisie. De redactie van BesteProduct.nl heeft hem daarom uitgenodigd om de Top 3 van onze Grote WK televisietest te becommentariëren. Bekijk de video met de beste toestellen. En Arie's mening over irritante logo's, onnodige features en dikke vrouwen. 

Voetbal kijken in een kroeg is natuurlijk erg gezellig. Maar als je sterren als Ronaldo, Messi, Neymar en Robben echt goed aan het werk wilt zien, moet je thuis kijken. Op een goede televisie. Niet voor niets is een wereldkampioenschap voetbal voor veel mensen aanleiding om toch die nieuwe televisie te kopen. Aangezien een televisie een hele investering is, hebben wij voor jou de afgelopen maanden een groot aantal televisies bekeken en getest. Grote exemplaren en kleinere. Dure, maar vooral betaalbare.
Over de soort televisie hoeven we ons tegenwoordig niet meer druk te maken. Voor een nieuwe tv moet je dus bij een LED-televisie zijn. De tijd van plasma, onze vroegere liefde, is voorbij (tip: de laatste serie Panasonic plasma-televisie's is nog verkrijgbaar). Voor Oled is het nog te vroeg (te duur en de techniek is niet ver genoeg doorontwikkeld).

Top 3
Voor de test hebben we ons dus beperkt tot LED-tv's. Van alle grote merken hebben we televisies aangevraagd en getest. Hier onze Top 3. 

1. Philips 47PFK7509
De beste televisie uit onze test is deze Philips. De beeldkwaliteit is uitstekend en de televisie kan goed omgaan met snelle, actievolle beelden. En van alle tv’s heeft deze Philips het beste geluid. Doordat alle LED-tv’s plat zijn, is het geluid vaak niet om over naar huis te schrijven. Maar Philips heeft hier een grote speaker in geplaatst en is uitgerust met een aparte subwoofer. Dat zorgt voor een toffe beleving en heb je nog een beetje het idee dat je in het stadion zit.
Bekijk de review + video van de Philips 47PFK7509
Prijs: 1299 euro. Vergelijk de prijzen van de  Philips 47PFK7509.

2. Sony KDL-40W605B
Deze televisie weeg echt helemaal niks. Hij is slechts 8 kilo. Je kunt je bijna niet voorstellen dat hier wat goed uit komt. Maar niets is minder waar: deze lichtgewicht is een zwaargewicht in prestaties. Vooral de beeldkwaliteit is uitstekend voor een LED-tv uit deze prijsklasse. Wat je ook goed op deze tv kunt, is internetten. Met een druk op de apps-knop. Je krijgt dan alle apps die jij belangrijk vindt op je scherm. Deze Sony heeft ook een Social Viewing knop op zijn afstandsbediening. Daarmee kun je op een tv-programma reageren via Twitter of Facebook.
Door zijn goede kwaliteit en aantrekkelijke prijs, verdient deze Sony een dikke kooptip.

Bekijk de review + video van de Sony KDL-40W605
Prijs: 490 euro. Vergelijk de prijzen van de  Sony KDL-40W605

3.Samsung UE48H5500
Samsung maakt echt ontzettend veel LED-televisies. Op BesteProduct.nl kun je nu kiezen uit 230 verschillende Samsung LED-televisies. Duur, goedkoop, groot en klein. Als je een Samsung-fan bent, vind je er vast wel een. Voor iets meer dan 600 euro heb je deze 48 inch thuis staan. Dat is niet veel geld voor een complete televisie met een prima beeld. En handig voor het WK: deze tv heeft een voetbalmodus. Herkenbaar aan het balletje op de afstandsbediening. Je krijgt met de voetbalmodus extra contrast en kleur. Een leuke gimmick, waar je van moet houden. Wij vinden het beeld er niet beter op worden, maar Arie was blij dat oranje ook echt oranje is. Ook het geluid wordt aangepast. Het klinkt wat ruimtelijker en de commentaarstem gaat wat naar de achtergrond.
Prijs: 630 euro. Vergelijk de prijzen van de Samsung UE48H5500 

Buitencategorie: Ultra HD televisies
Bovenstaande televisies hebben al een uitstekende beeldkwaliteit. Maar het kan nog beter en indrukwekkender en natuurlijk duurder. Als je het beste van het beste wil (en geld minder een rol speelt), moet je eens aan een 4K of Ultra HD-tv denken.
Ultra HD wordt de nieuwe standaard voor televisies, zoals HD dat nu is. De beeldkwaliteit van Ultra HD is vier keer zo goed als van HD. Dat is inderdaad heel scherp. Het enige probleem: om van 4K te kunnen profiteren, heb je ook beelden nodig in 4K-kwaliteit. Die zijn er nog amper. Het WK wordt bijvoorbeeld nog niet in 4K opgenomen (op een enkele wedstrijd na). Maar die 4K-beelden gaan echt wel komen.
Wij waren enkele weken geleden met Sony naar Londen waar we ondergedompeld werden onder het Sony 4K geweld.
Op de redactie hebben we twee 4K's bekeken: de Samsung UE65Hu7500 en de LG 55UB950V.
Op de uitgebreide test moet je nog even wachten, maar wij waren onder de indruk van de prestaties. Dat is echt lekker voetbal kijken. 

Koopgids LED-televisies
Wil je meer hulp bij het kiezen van een LED-televisie, bekijk dan de koopgidsvideo voor televisies die onze tv-specialist Bas Waarts onlangs heeft gemaakt. 

LED-tv's vergelijken
Je kunt meer dan 1000 LED-televisies vergelijken in onze ranglijst. Bij de televisies vind je expertscores, gebruikersscores en natuurlijk de aanbiedingen van de beste webwinkels.

Deel dit bericht:
Tags