Alie Sierkstra
Alie Sierkstra
Redacteur

Alles over Singles Day 11/11

Door: Alie Sierkstra | 11 november 2019 10:23

Misschien heb je wel eens gehoord van Black Friday en Cyber Monday; op deze twee dagen kun je allerlei producten met korting shoppen. We horen tegenwoordig echter ook steeds meer over Singles Day. Deze uit China overgewaaide shopping-dag is er ook eentje om in de gaten te houden. Waarom dat zo is, vertellen we je graag in dit artikel over Singles Day.

Wat is Singles Day?

Singles Day is een van oorsprong Chinese feestdag. Al sinds begin jaren ’90 vieren Chinese vrijgezellen op die dag dat ze vrijgezel zijn. En hoe kun je zoiets nou beter vieren dan met een dagje shoppen? De laatste jaren groeide Singles Day in China steeds verder uit tot een van de populairste online winkeldagen.

Wat betekent de naam?

Wanneer we Singles Day vertalen vanuit het Engels dan staat er natuurlijk letterlijk Vrijgezellendag. Zoals gezegd is de dag ook echt bedoeld voor singles, die willen te vieren dat ze vrijgezel zijn. Al deze singles vieren op deze dag in november samen feest. Singles Day kan zodoende ook uitstekend dienen als een dag om alsnog een partner te vinden.

Wanneer is Singles Day?

Anders dan Black Friday en Cyber Monday kent Singles Day een vaste dag. De dag valt elk jaar op 11 november. Die datum is symbolisch gekozen vanwege de vier enen. Het getal 1 staat in China namelijk symbool voor individualiteit, oftewel het single zijn. In 2020 valt 11 november op een woensdag.

Black Friday, Cyber Monday en Singles Day

Black Friday en Cyber Monday volgen snel na Singles Day. Alle drie de dagen vallen in november. Te beginnen met Singles Day op 11 november. Black Friday valt dit jaar op 27 november en Cyber Monday wordt op 30 november gevierd. Wie voordelig wil shoppen om bijvoorbeeld cadeautjes te scoren voor Sinterklaas en Kerst kan de komende tijd dus zijn slag slaan.

Singles Day in Nederland

Singles Day komt dus oorspronkelijk uit China. Er zijn echter ook veel andere landen in Azië die meedoen, zoals Singapore en Thailand. Singles Day verspreidt zich steeds verder over de wereld en heeft inmiddels ook Europa bereikt. In Europa doen er sowieso allerlei winkels in België, Duitsland én Nederland mee.

Welke winkels doen mee?

Het is je vast wel opgevallen dat er elk jaar meer winkels meedoen aan Black Friday. Datzelfde beeld zien we bij Singles Day, dat ook steeds populairder wordt in Nederland. Ook in 2020 verwachten we dat de grote webshops allerlei deals voor je hebben. De nadruk daarbij ligt op het scoren van deals voor jezelf.

Deel dit bericht: