Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Ook Logitech lekker aan de muziekstream in de woonkamer

Door: Paul Gersen | 1 april 2012 09:54

Ook Logitech waagt zich aan de streaming audio. De Squeezebox Touch streamt alle muziek van je computer en Spotify naar je hifi-installatie in de woonkamer. Een review van dit apparaat.

Bij BesteProduct is zelfs de meest sceptische muziekluisteraar inmiddels over op de streaming audio. In dit digitale tijdperk is dat natuurlijk ook niet raar, nu de meeste muziek bij veel mensen op de computer staat of via muziekdiensten als Spotify wordt beluisterd. En dat willen we ook in de woonkamer horen, dus dan zijn mediaplayers als de Logitech Squeezebox Touch een handige aanvulling op onze huidige hifi-installatie.

In het kort

De Logitech Squeezebox Touch is een mediaspeler die je gebruikt als aanvulling op je huidige hifi-installatie. Sluit de Logitech mediaspeler aan op je versterker en je krijgt enorm veel mogelijkheden tot je beschikking: je kunt namelijk muziek van je computer en internet streamen. Handig dus voor mensen die een enorme digitale collectie met albums of nummers hebben en die ook in de woonkamer willen horen, zonder eerst je laptop op je audioset aan te sluiten. Mensen met een Spotify Premium-account zullen ook in hun handen wrijven, want met dit apparaat speel je de muziek via deze dienst gewoon af op je eigen hifi-installatie. Geen krakende pc-speakers meer, maar je eigen boxen brengen het geluid dus.

Behalve muziekbestanden van je computer, kun je met de Squeezebox ook muziek van Spotify afspelen.

Qua uiterlijk is de Logitech Squeezebox Touch wat gewoontjes, maar dat mag de pret niet drukken. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben we hier te maken met een touchscreen en bedien je alles dus in de menu’s op het scherm. Of met de meegeleverde afstandsbediening of app voor je iPhone of android-telefoon: wel zo modern. Qua geluidsinstellingen is er niet zo veel mogelijk, maar aangezien de meeste mensen dat toch bepalen via hun versterker, is ook hier geen man overboord. En het geluid klinkt lekker, al wordt dat weliswaar vooral wordt bepaald door de kwaliteit van je opgeslagen muziekbestanden en de hifi-set die je hebt staan. Je kunt het vergelijken met de apparatuur van Sonos, met in het achterhoofd dat deze Logitech een stuk goedkoper is. Hij is namelijk vanaf ongeveer 215 euro te koop. Daarvoor krijg je een prima, goed klinkende, degelijke mediaspeler die je de mogelijkheid geeft naar muziek van je harde schijf of naar andere geluidsbronnen te luisteren en zijn zeker prijs waard is.

 Meer weten? Bekijk onderstaande video en de uitgebreide Logitech Squeezebox Touch review

•Behalve muziekbestanden van je computer, kun je met de Squeezebox ook muziek van Spotify afspelen. Een uitkomst, want hierdoor heb je ineens toegang tot miljoenen liedjes van duizenden artiesten.

•De Logitech Squeezebox Touch heeft geen ingebouwde luidspreker, dus je kunt alleen muziek luisteren als je de Touch aansluit op je hifi-installatie, of je moet er een hoofdtelefoon in pluggen. 

•Deze mediaplayer voelt degelijk en stevig aan. Het scherm, met een diagonaal van 11 cm, is kleurrijk en duidelijk. De gladde kunststof behuizing van de Logitech Squeezebox touch geeft snel vingerafdrukken, ook op het aanraakscherm.

Deel dit bericht:
Tags