Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Philips SHP2000 koptelefoon kooptip voor binnenshuis

Door: Dennis de Vries | 22 februari 2012 09:00

Wil je goed geluid, dan moet je flink in de buidel tasten. Dat lijkt een unversele wet bij het kopen van een koptelefoon. Philips maakt korte metten met die logica, met de SHP2000 koptelefoon.

Wil je goed geluid, dan moet je flink in de buidel tasten. Dat lijkt een unversele wet bij het kopen van een koptelefoon. Omgekeerd is net zo goed waar: geef je er weinig aan uit, dan krijg je er ook niet veel voor terug. Philips maakt met die logica korte metten. Hun SHP2000 klinkt heel aardig en is ronduit een koopje.

Hij ziet er alleen niet echt geweldig uit. Prima voor thuis bij de computer of tv, niet iets waar je mee op straat gezien wilt worden. Aan de andere kant: loop je met een dure, trendt Beats by Dre koptelefoon rond, dan loop je kans dat die van je hoofd gegrist wordt, zo bleek vorige week. De Philips SHP2000 net zo min bij criminelen als bij audiofielen gewild zijn. Maar dat wil nog niet zeggen dat het geen fijn apparaat is.

Niet iets waar je mee op straat gezien wilt worden.

  • Ondanks het vele plastic is hij wel stevig gebouwd, hier en daar zelfs wat stug. Opvouwen en makkelijk opbergen lukt niet. En als hij net nieuws is, knelt hij een beetje onder je oor. Dat gaat welover, gelukkig.
  • Hadden we al gezegd dat hij voordelig is? Momenteel rond de 15 euro.
  • Dat hoor je er niet aan af. De audiofiel neemt er geen genoegen mee, maar over het algemeen is de geluidskwaliteit prima. Hier en daar schelle hoge tonen, maar verder ruim voldoende.

Kopen; ja of nee?

Ja: Als je op zoek bent naar een goede en zeer betaalbare hoofdtelefoon voor computer- , thuis-, en kantoorgebruik, dan heb je aan deze een heel goede. Hij voldoet gewoon en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Onder de twintig euro vind je bijna geen betere.

Nee: Een audiofiel zal meer van zijn hoofdtelefoon verlangen en moet het daarom in een hogere prijsklasse zoeken. Wil je een koptelefoon voor onderweg met je mp3-speler, dan moet je wel realiseren dat hij aan de lompe kant is. Je maakt zo gezegd geen fashionstatement met deze Philips.

Prijsinformatie
Op het moment van schrijven was de prijs €15,00. Bekijk de actuele prijs van de Philips SHP2000.

Lees de volledige review van de Philips SHP2000 

Deel dit bericht:
Tags