Eelko Wester
Eelko Wester
Redacteur

Wat een week (deel 7)

Door: Eelko Wester | 8 april 2012 10:44

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening. En die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

  • Oorlog onder de gebruikers van smartphones. Eén van de meest populaire apps voor de iPhone, fotoprogramma Instagram, is sinds deze week ook beschikbaar voor Android-telefoons. Iedereen blij? Niet bepaald. iPhone-gebruikers klagen massaal over het feit dat ze het bijbehorende sociale netwerk nu moeten delen met ‘die tokkies van Android’, terwijl Android-gebruikers aangeven geen zin te hebben in snobistisch fotogedrag van iPhone-gebruikers. Mocht je niet bij de miljoenen (!!) Android-gebruikers horen die de app in een paar dagen hebben gedownload, dan kan dat alsnog in de Google Play Store. Dan kun je ook met je Android-telefoon met kapitale 8 megapixel-camera met backlit CMOS-sensor lekker foto’s maken alsof je een wegwerpcamera uit 1973 hebt. 
     
  • Kan iemand de deur even open doen, de toekomst is zojuist gearriveerd. Google heeft details bekend gemaakt over zijn geheime project ‘Google Glass’. Een futuristische bril die altijd en overal relevante informatie in je gezichtsveld kan projecteren. In het bijbehorende filmpje tonen de ontwikkelaars van Google alleen hoe het eruit kan zien; het is nog maar een concept. Feit is wel dat Google de techniek aan het testen is en er bloedserieus over is. Klinkt leuk, tot je je realiseert, dat dit betekent dat jouw realiteit dus wordt gefilterd door ‘s werelds grootste advertentiebedrijf. Dat klinkt een stuk minder leuk. Daar ben ik dan weer bloedserieus over.
     
  • We zijn zelf niet helemaal onbekend op de nationale radio, zo nu en dan worden we gevraagd door Radio 1 of BNR om tekst en uitleg te geven over een ontwikkeling of nieuwtje op technologiegebied. Vinden we hartstikke tof, werken we graag aan mee. Teleurstelling alom dus wanneer BNR nieuwsradio voor een item over Nokia niet ons, maar onze grote vrienden van de Consumentenbond belt. Bij het beluisteren van het item waren wij wat verbaasd. Luister zelf wat André Schild, onderzoeker van De Bond, zegt over Nokia Lumia 800.Een Windows Phone met een 3,7 inch beeldscherm en een 8 megapixel camera.
     
  • Nee. Erg verrassend was de TeleVisieBeurs in Nieuwegein niet. Bij voorbaat vroegen we ons al af wat we er gingen doen. Toen we onze auto parkeerden en we voor honderd meter per pendelbus werden vervoerd, ging ons hartje toch sneller kloppen. De organisatie had de uiterst vriendelijke bestuurder goed geïnstrueerd. “Jullie zoeken zeker een goede smartphone hè? Ja, ik heb gehoord dat de Samsung Galaxy S3 hier ligt. Maar ik mag er niet al te veel over zeggen...” Sprak hij mysterieus. Wij hebben gezocht naar de opvolger van de succesvolle Samsung Galaxy S2, maar niet gevonden. Wel werden we toegelachen door ene Sebastiaan van Samsung die nog maar eens benadrukte dat Samsung ‘haar eigen launchdate’kiest.
     
  • Niet veel op de TeleVisieBeurs dus. Wel goeie fingerfood. Een selectie: 
    - Vers gebakken hamburgers op een Ciabattabroodje met gorgonzola kaassaus
    - Mini-wraps met satesaus en kip
    - Kleine saladeshakers 
    - Tacochips met chilisaus 
    - Verse frites met mayonaise
    Nu we jullie lekker hebben gemaakt, willen we daar ook wat tegenover stellen. Wil je volgend jaar met ons mee naar de TeleVisieBeurs? Stuur dan een week voor aanvang van de TeleVisieBeurs 2013 een mail naar redactie@besteproduct.nl met daarin een van de bovengenoemde gerechten. Wij trekken een winnaar uit de goede inzendingen.Bestron waterkoker

  • De 'meel van week' is afkomstig van ene D (achternaam bij de redactie bekend). Waarom zijn er geen waterkokers zonder een "waterniveau indicator"! Als men technisch onbekwaam is om zo'n indicator waterdicht te maken laat 'm dan weg. Het dient nergens toe! Weten jullie er een zonder zo'n snertgaatje?? Wat denk je van deze Bestron waterkoker:
     
  • We moesten drie keer lezen, maar Canon introduceert echt een nieuwe versie van haar Canon EOS 60D. De EOS 60Da is gericht op astrofotografie. Juist ja, astrofotografie. Om extra mooi het heelal te filmen en fotograferen. Andre Kuipers heeft naar verluidt het eerste model in ontvangst genomen. 
Deel dit bericht:
Tags