Volg ons
Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

6 foto's die Instagram even zinvol als irritant maken

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

Fotograferen is een kunst. Onlangs gaf vriend en collega Paul Gersen in een column toe er geen hout van te kunnen. Je moet het overlaten aan de professionals. Maar daar is Instagram. Het vermaledijde Instagram. Voor een 1 miljard gekocht door Mark Zuckerberg van Facebook. Waar iedere lelijke foto mooi wordt gemaakt. 6 foto's die dat bewijzen.

Wat is Instagram?
Mocht je onder een steen gelegen hebben, of gewoon een simpel mobieltje hebben even een korte toelichting. Instagram is een applicatie voor je smartphone. Het legt kleine of grote effecten over je met een smartphone gemaakte foto heen. Vervolgens kun je die dan delen via allerhande social media als Twitter of Facebook of binnen het Instagram-netwerk. Eventueel kun je ook nog de locatie 'geotaggen', dan kun je later precies terugvinden waar de foto is gemaakt.

Draai een drol, zet ‘m op de foto en Instagram maakt er een haast smaakvol hapje van.

Instagram is hot. Instagram is happening. Het is alles wat fotograferen met een smartphone interessant maakt. Vaak zijn telefoons voorzien van een beroerde camera met veel ruis, korreltjes of een gebrekkige witbalans. Geen nood, Instagram is daar. Gooi een kekke filter met ouderwetse look over je plaatje en het lijkt net alsof iedere pixel bewust door de fotograaf wordt neergezet. En dat is magisch en frustrerend tegelijk.

Want nu wordt iedere lelijke compositie al gauw ‘lekker gek’ en ‘crea-bea’. Ieder plat plaatje krijgt opeens diepte door een simpel wazigheids-effect. Je hoeft niets meer te kunnen. Draai een drol, zet ‘m op de foto en Instagram maakt er een smaakvol hapje van. En dat gaat ver. Hieronder zes foto's die dat bewijzen. Voor uw dagelijkse portie pseudo-intellectuele kunstzinnigheid. Overigens niet gemaakt door Paul. Die moet de applicatie vermoedelijk nog downloaden voor zijn Android-telefoon.


6 foto’s die de applicatie Instagram zinvol/irritant maakt

72157629829908223