Volg ons
Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

HTC kondigt One X PLUS aan

door Koen Helder
Deel dit bericht:

Het lijkt een trend te zijn die zo nu en dan even de kop op steekt. Smartphonefabrikanten die een nieuw vlaggenschip uitbrengen om vervolgens een paar maanden daarna een geüpdatete versie ervan te introduceren. Natuurlijk beter en sneller, maar ook duurder. Het is de HTC One X PLUS in een notendop.

Er gingen  al een tijdje geruchten over dit toestel, maar nu is hij dan ook echt officieel aangekondigd. “We brengen de HTC One serie naar een hoger niveau met de introductie van de nieuwe HTC One X PLUS”, aldus Mark Moons, executive director Mediterranean and Benelux. En die opmerking lijkt zomaar hout te snijden, want de specificaties van deze One X PLUS liegen er niet om.

Nieuwe processor, meer geheugen
Zo zit er een vernieuwde 1,7 GHz quad-core processor in dit model, die de telefoon op alle mogelijke manieren rapper moet maken. Dat zal niet ten koste gaan van de levensduur van de batterij, want ook die is vernieuwd van 1800 mAh naar 2040 mAh. De One X hield het al makkelijk een dag vol, wellicht doet de One X PLUS daar nog een schepje bovenop. Ook het interne geheugen wordt uitgebreid. Maar liefst 64GB heb je straks als gebruiker tot je beschikking. De dropbox-integratie biedt daar bovenop nog eens 25GB aan opslag, mits je je daar voor het einde van 2013 voor registreert.

Het toestel heeft een adviesprijs van €675,- meegekregen. Een stevig prijskaartje, net als de iPhone 5.

HTC Sense 4+
De HTC One X PLUS zal gaan draaien op, jawel, Android 4.1 Jellybean. Daaroverheen wordt natuurlijk de schil van HTC gezet, maar ook dit is een geüpdatete versie die - heel toepasselijk - HTC Sense 4+ gaat heten. En die brengt een aantal nieuwe functies met zich mee. Vooralsnog aangekondigd zijn de 'Self Portrait'-modus op de frontcamera die moet zorgen voor hoge kwaliteit foto’s door het intuïtief herkennen van gezichten onder verschillende hoeken en verder twee nieuwe weergavemogelijkheden in de galerij, die je in staat stellen afbeeldingen en video’s weer te geven en ze te groeperen afhankelijk van waar en wanneer ze genomen zijn.

Design en prijs
HTC claimt dat de One X PLUS een beter afgewerkt design geniet. Hoe groot de verschillen zijn in vergelijking met de originele One X moet nog blijken. Wel duidelijk is wat de smartphone straks moet gaan kosten. Het toestel heeft namelijk een adviesprijs van €675,- meegekregen. Een stevig prijskaartje, net als de iPhone 5 en een stukje duurder dan bijvoorbeeld de 16 GB Galaxy S3. Maar nogmaals, de specificaties liegen er dan ook niet om en HTC lijkt klaar om de strijd aan te gaan met Apple en Samsung en deelt vast een tik uit naar de Nokia Lumia 920.

Producten genoemd in dit artikel
HTC One X
Geen prijzen
Samsung Galaxy S3
Geen prijzen
Nokia Lumia 920
Geen prijzen
Apple iPhone 5
Geen prijzen