Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

HTC J Butterfly, evenveel pixels als je thuisbios

Door: Dennis de Vries | 17 oktober 2012 09:21

Het is een toestel voor de Japanse markt, maar toch trekt hij onze aandacht. HTC neemt met de HTC J namelijk een koppositie in in de nimmer aflatende race van fabrikanten om de beste specificaties. De smartphone is namelijk voorzien van een beeldscherm met 1080p Full HD resolutie.

Het is een toestel voor de Japanse markt, maar toch trekt hij onze aandacht. HTC neemt met de HTC J namelijk een koppositie in in de nimmer aflatende race van fabrikanten om de beste specificaties. De smartphone is namelijk voorzien van een 5 inch beeldscherm met 1080p Full HD resolutie. Net als jouw gloednieuwe televisie thuis aan de wand, zeg maar.

Het is niet de eerste keer dat we een beeldscherm van 5 inch met Full HD resolutie zien. LG pronkte enkele maanden geleden al met zo'n schermpje. HTC is echter de eerste fabrikant die zoiets ook echt gebruikt en op de markt brengt in een smartphone. Het 5 inch 'Super-LCD3'-beeldscherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat komt neer op een krankzinnige 440 pixels per inch. En daarmee onttroont HTC Sony's high-end Xperia's als toestellen met de hoogste pixeldichtheid. Applaus.

Over het nut van kleine beeldschermen met zulke krankzinnig hoge resoluties hebben we al eens onze twijfels geuit.

Los van het beeldscherm is de HTC J ook het neusje van de zalm. Ondanks het, voor smartphonebegrippen, enorme beeldscherm is hij maar nauwelijks groter dan de HTC One X. Binnenin snort een 1,5Ghz quad-core processor en het toestel heeft de beschikking over 2GB aan werkgeheugen. Android 4.1 Jelly Bean is het besturingssysteem en er zit een heel stevige accu in, van maar liefst 2020 mAh. Toch zal het goed weergeven van al die pixels op de HTC J ook wat extra stroom eisen, we verwachten geen bijzondere accuduur.

Full HD op een smartphone
Over het nut van kleine beeldschermen met zulke krankzinnig hoge resoluties hebben we al eens onze twijfels geuit. Er is een grens aan wat het menselijk oog tenslotte nog kan waarnemen, het toevoegen van extra pixels maakt dan niets uit. Tenzij je echt je neus tegen het beeldscherm drukt. Maar laten we die twijfels dan nu maar even in de ijskast zetten. Het S-LCD2 van de HTC One X biedt misschien wel de mooiste kijkervaring die we op een telefoon zijn tegen gekomen. Als HTC er met de J Butterfly nog een schepje bovenop heeft gedaan, dan belooft dat veel.

HTC J Butterfly Nederland?
Helaas is de HTC J Butterfly dus niet in Nederland of Europa beschikbaar. Maar HTC zal vast niet te lang wachten met een soortgelijk toestel in Europa. We houden het in de gaten. Voor de eerste indrukken, we waren zelf even niet in de buurt van Japan, verwijzen we je graag door naar tech-site The Verge. Daar komt ook bovenstaande vandaan.

Deel dit bericht:
Tags