Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Bosch Free: een geketende stofzuiger

Door: redactie-besteproductnl | 24 oktober 2012 15:47

Een advertentie in de krant trok mijn aandacht: de Bosch Free stofzuigers. De fabrikant adverteert trots met de eigenschappen van het nieuwe product. 'Voel de vrijheid van 15 meter bereik.' En inderdaad, dat klinkt interessant. Een snoerloze stofzuiger, eindelijk. Vijftien meter bereik leek me dan weer wat aan de karige kant, maar who cares?

Een advertentie van Bosch in de krant trok mijn aandacht. De fabrikant adverteert trots met de eigenschappen van haar nieuwe Bosch Free stofzuigers. 'Voel de vrijheid van 15 meter bereik.' En inderdaad, dat klinkt interessant. Een snoerloze stofzuiger, eindelijk. Vijftien meter bereik leek me dan weer wat aan de karige kant, maar who cares?

De stofzuiger die verder gaat, schrijft Bosch ook nog in hun advertentie. Helaas, eenmaal aanbeland op de website was mijn hoop op draadloos en onbekommerd stofzuigen alweer vervlogen. De Bosch Free Stofzuigers zijn niet revolutionair. Een snoer van maar liefst vijftien meter lengte moet garant staan voor de beloofde vrijheid.




Misleidend
De stofzuiger is verkrijgbaar in heel veel kleuren. Dat is keuzevrijheid. Maar vijftien meter snoer heeft in mijn ogen weinig met gebruiksgemak te maken. Eerder struikelgemak. Als ik een langere lijn nodig heb, dan gebruik ik toch gewoon een verlengsnoer? Ik snap dat ze het bij Bosch niet zo bedoeld hebben, want op de advertentie is bij nadere beschouwing ook gewoon een snoer te zien. Maar ja, daar heb je 's ochtends vroeg natuurlijk geen oog voor, dan valt je blik eerder op het woordje 'vrijheid'. 

Deel dit bericht:
Tags