Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Sennheiser U320: comfortabel op je hoofd, niet om aan te sluiten

Door: Koen Helder | 24 oktober 2012 08:44

Gamen is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als Whatsappen of bier drinken; bijna iedereen doet het. En dan is om verscheidene redenen geluid ook erg belangrijk en komt een gaming koptelefoon zeker van pas.

Gamen is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als Whatsappen of bier drinken; bijna iedereen doet het. We gamen in full HD, spellen worden steeds realistischer en we gaan graag online de strijd met elkaar aan. En dan is om verscheidene redenen geluid ook erg belangrijk en komt een gaming koptelefoon zeker van pas.

Een potje Call of Duty op mute is niet te doen. Wanneer iemand wanhopig een handvol hagel in je bips probeert te schieten, kun je namelijk afgaan op het geluid en zodoende misschien een keer zelf de trekker overhalen. En nu we steeds vaker online spelen, is het ook van belang dat je kunt praten met maten of tegenstanders. Gelukkig kan allemaal met de Sennheiser U320.

Sennheiser U320 hoofdtelefoon video

Heerlijk om zo nu en dan eens je tegenstander verrot te schelden. 

Prima geluid op Sennheiser U320
Het geluid dat uit deze koptelefoon komt klinkt erg goed. Het zorgt voor een intense ervaring en ontploffende granaten klonken nog nooit zo echt. Maar ben jij iemand die tijdens het spelen graag tactisch overleg pleegt met je vrienden of heb je de behoefte om je tegenstander even flink verrot te schelden nadat hij in de verlenging op Duitse wijze de overwinning binnen counterde? Ook dan voorziet deze Sennheiser in je behoeften.

Boel draden
En daarom is het zo jammer dat het aansluiten van deze koptelefoon niet vanzelfsprekend is.Op een PC of Mac is het goed te doen, maar wil je hem aansluiten op je PlayStation 3 of Xbox 360, dan heb je een boel extra draden nodig die toch wel aardig misstaan op een console die verder praktisch draadvrij is. Ook omdat aansluitingen op tv’s nog wel eens variëren kan het zoeken zijn naar de juiste plugjes en heb je in het ergste geval een verloopstukje nodig dat hopelijk ooit bij je televisie werd geleverd en dat je, natuurlijk, veilig hebt bewaard.

Nu we steeds vaker online spelen, is het ook van belang dat je kunt praten met maten of tegenstanders.

Jammer is bovendien dat het geluid ook nog via de tv stroomt. Het voordeel van een koptelefoon is dat jij kunt gamen terwijl anderen daar geen last van hebben. Maar gaat de telefoon op mute, dan hoor je ook niks meer door de headset. Gelukkig kun je het volume op de headset zelf aanpassen. Oftewel, geluid van de tv op laag, geluid van de headset op max en zodoende kan je het nog enigszins corrigeren.

Sennheiser U320 kopen?
Gamen met deze Sennheiser U320 op je kop maakt de ervaring op alle mogelijke manieren intenser en prettiger. Alleen doen het omslachtige aansluiten en de vele draden daar een beetje afbreuk aan. Stoor jij je daar niet aan? Dan heb je hier een prima headset. Maar wellicht valt er voor €130,- wel een draadloos ander model aan te schaffen. Ik weet dat dat toch wel mijn voorkeur zou hebben.

Deel dit bericht:
Tags