Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Samsung Galaxy S3 gelanceerd

Door: Dennis de Vries | 3 mei 2012 19:45

Lang verwacht, maar nu toch gekomen: de Samsung Galaxy S3, het nieuwe vlaggenschip onder de smartphones van Samsung. Onze eerste indruk: het toestel was het wachten waard. De Samsung Galaxy SIII heeft alle top specificaties en daarnaast nog heel veel andere mogelijkheden. 'Hey S3, ik wil een foto maken.'

De next Galaxy heet Samsung Galaxy S3. Dat is geen verrassing, maar nu is het officieel. Vertel eens iets wat we nog niet wisten. Nou, de Galaxy SIII ziet je, hoort je, weet wat je doet. Op 29 mei kun je dat zelf ervaren, want dan ligt hij in de winkel.

Aan de hardware werd tijdens de presentatie, op een kolossaal podium in hartje Londen, weinig tijd besteed. De Samsung Galaxy S3, de opvolger van de Samsung Galaxy S2, is groot, dat wel. Het 4,8 inch beeldscherm is daar debet aan. Het is een Super AMOLED HD scherm. We moeten het nog zien, maar afgaande op eerdere beeldschermen van Samsung smartphones belooft dat heel wat. Verder heeft het toestel een acht megapixel camera, en ligt hij qua uiterlijk aardig in de lijn van de tientallen andere Galaxy toestellen. Maar dan groter en platter. Het meest enthousiast worden we van de accu. Een 2100mAh batterij klinkt alsof dit toestel misschien wel twee dagen mee gaat zonder op te laden. We zullen zien.

Onder de motorkamp zit een indrukwekkend vermogen: een 1,4 GHz quadcore processor en 1GB aan RAM geheugen. Als alle applicaties zo snel draaien als bij de presentatie, dan wordt dat genieten. De Samsung Galaxy S3 draait op Android 4.0, de nieuwste versie van Google's besturingssysteem voor smartphones, ook wel bekend als Ice Cream Sandwich. 

Je kunt de Samsung Galaxy S3 opdrachten geven, maar hij verstaat geen Nederlands

Belangrijke nieuwe feature van de S3 is S-Voice. Intelligente spraakherkenning. Gaan we het zeggen? Ok....we noemen het een keer. Het lijkt wat op Siri, een soortgelijke functie op de Apple iPhone. Tijdens een demonstratie op het podium werd onder meer getoond hoe het toestel uit standby-modus kwam na het roepen van de naam van het toestel. Verder gaat de Samsung S3 ook niet meer in de slaapstand, zo lang je er naar kijkt. De camera aan de voorkant houdt je in de gaten. 

En als je tegen je telefoon zegt dat je een foto wil maken, gaat de camera aan. Je moet voor spraakbesturing wel de Engelse, Italiaanse, Duitse, Spaanse, Franse of Koreaanse taal machtig zijn. De S3 verstaat geen Nederlands.

Bijzonder is ook de 'pop up play' feature van de Samsung Galaxy S3. Daarmee kun je een video kijken bovenop een andere app. Een soort picture-in-picture, zoals we dat van televisies kennen. Zo kun je surfen op internet, terwijl je op hetzelfde scherm een video bekijkt. Of een e-mail versturen, terwijl je een serie volgt op je 4,8 inch grote scherm. 

Het delen van foto's, video's en andere content kan bij de Samsung Galaxy S3 op bijzondere manieren. Zo kun je gemakkelijk grote bestanden versturen door de S3 naast een ander toestel te houden. Een video van 1GB wordt in een minuut of drie overgezet naar het andere toestel. S Beam noemt Samsung dat. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dus dat gaan we snel uitgebreid testen.

Ook naar Allshare play zijn we benieuwd. Dat geeft je niet alleen de mogelijkheid om altijd en overal je eigen content te bekijken, ook al staat die thuis op je computer. Maar je kunt ook anderen die op hetzelfde Wifi-netwerk zitten, laten meekijken op jouw scherm. Klinkt tof. 

Wil je alle ins & outs qua specs: check de site van Samsung.

72157629958476995

Deel dit bericht:
Tags