Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Je hout het niet voor mogelijk!

Door: redactie-besteproductnl | 31 oktober 2012 10:11

Nee. In bovenstaande kop zit geen spelfout. Een paar decennia geleden was hout een product voor achterblijvers, om niet te zeggen losers. Hout was volledig uit de tijd. Verschillende soorten plastic, aluminium en koolstofsamenstellingen, dat was hightech, daar kon je mee voor de dag komen. Veel ontwerpers bewijzen tegenwoordig dat hout en de modernste technieken ook uitstekend samengaan. 

Nee. In bovenstaande kop zit geen spelfout. Een paar decennia geleden was hout een product voor achterblijvers, om niet te zeggen losers. Hout was volledig uit de tijd. Verschillende soorten plastic, aluminium en koolstofsamenstellingen, dat was hightech, daar kon je mee voor de dag komen. Veel ontwerpers bewijzen tegenwoordig dat hout en de modernste technieken ook uitstekend samengaan. 

Producten voor iPhone-toepassingen spannen momenteel de kroon qua hout en hightech. Het merk Areaware komt met de iPhone wekkerradio, televisie en radio...

...terwijl het Nederlandse familiebedrijf Miniot zich bezighoudt met 'hout couture' voor je iPhone en andere Apple-producten.

Maar daarmee zijn we er nog lang niet, want hout is momenteel zo hot dat je soms bang bent dat de boel in de fik vliegt. Wat te denken bijvoorbeeld van deze fiets? Een samenwerking tussen de britse meubelfabrikant Thonet en ontwerper Andy Martin. Kost wel wat trouwens; zo'n 70.000 dollar per op maat gemaakte fiets.

Het weerbericht op een stukkie hout? Tuurlijk, doen we! Vergaapten we ons eind jaren tachtig nog voor de beeldbuis waar je met een paar drukken op je afstandsbediening het weerbericht op teletekst tevoorschijn kon toveren, nu gaan we ook metoreologisch gewoon weer back to nature met dit houten weerstation van het Franse Inovaxion

Draadloos typen op een stukkie hout is sinds kort ook geen probleem. Dit stijlvolle toetsenbord van Orée is helemaal van hout gemaakt, nou ja, zo lijkt het in ieder geval.

 Wie zijn collectie 'wood tech' graag klein wil beginnen, zowel qua uitgaven als qua omvang, kan bij Oooms terecht voor een USB-stokkie.

Deel dit bericht:
Tags