Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een week! (deel 36)

Door: redactie-besteproductnl | 10 november 2012 12:54

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

  • Een klein poll om deze week af te sluiten: Hoe meld jij je ziek bij je baas?
    a. Ik bel hem netjes op 
    b. Ziek melden? Mijn baas mist me toch niet.
    c. Via een sms-bericht, want Whatsappen snapt hij niet
    d. Mijn baas is hip. Een Whatsapp-bericht is genoeg.
     
  • Als je D hebt ingevuld, is het verstandig hier terughoudend mee te zijn als je je ziek meldt omdat je mot hebt met je baas. Een medewerker van Flexjob overkwam dat. Hij had een arbeidsconflict met zijn baas en meldde zich via Whatsapp ziek. Zijn baas ontkende later het bericht te hebben ontvangen. De rechter maakte daar korte metten mee omdat bij het verzonden bericht twee groene vinkjes stonden. Dit was volgens de rechter het bewijs dat het bericht was gelezen. Toch opmerkelijk omdat whatsapp zelf in haar voorwaarden heeft staan. "Twee vinkjes betekent dat een bericht succesvol afgeleverd is bij de telefoon van je vriend(in) waarmee je chat. Opmerking: dit geeft niet aan dat het bericht is gelezen, enkel dat het is afgeleverd." 

  • We besteedden vorige week in deze rubriek aandacht aan de handschoenenactie bij Nokia. De touchscreens van hun nieuwe toestellen, de Lumia 920 en 820, kun je zelfs mét handschoenen bedienen. Bijzonder. Maar naar nu blijkt, kun je het ook omdraaien. Door een persbericht over de lancering van een nieuwe app kwamen we op FAB.com terecht. Een soort hippe Bol.com. Tot onze verrassing troffen we daar deze handschoenen aan, waarmee je gewoon elke smartphone kunt bedienen. En dat voor 25 pond. Voor dat geld koop je geen nieuwe Nokia Lumia 920.

  • Wil je geschiedenis schrijven. Retweet dan dit bericht. Het is de meest geretweete tweet ever.

  • Het was niet de spannendste productlancering van Apple ooit. Wij stonden niet op de banken toen de nieuwe iPad (was dit nu de vier of de vijf, wij zijn de tel kwijt) en de iPad Mini gelanceerd werden. Maar het verkoopsucces blijft niet uit. Maar liefst drie miljoen iPads gingen er over de toonbank in het eerste weekend, zo maakte Apple bekend. En ja, dat is weer ontzettend veel. Om er even een vergelijking tegenaan te gooien: als je ze allemaal zou opstapelen, krijg je een toren van iPads ruim drie keer zo hoog als de Mount Everest. Zoveel. In één weekend.

  • Met je nieuwe iPad ben je natuurlijk heel voorzichtig, al kan er altijd was mis gaan. Niettemin ga je ervan uit dat hij bij je aankoop onbeschadigd is en prima werkt. Dat dit niet altijd zo hoeft te zijn, blijkt uit onderstaande video. De lessen die je hieruit kunt trekken zijn: 1. Controleer producten goed als je ze hebt gekocht. 2. Film geen onbezonnen daden met je smartphone, want voor je het weet lekt de video uit en ben je ontslagen en word je vervolgd.

  • Goed, tablets brengen dus bakken met geld binnen. Dan wil Microsoft daar ook wel wat van. De van origine softwareproducent baarde al opzien door met de Surface ineens zijn eigen hardware te ontwikkelen. Daar gaan ze vrolijk mee door, als we The Verge moeten geloven. Zij beweren dat er een 7 inch Xbox tablet in de maak is, voornamelijk gericht op gamers. En terwijl Microsoft zijn game-platform blijft uitbreiden met nieuwe ontwikkelingen, gaat de Playstation 3 er steeds bejaarder uit zien. Gaat het een beetje, Sony?
Deel dit bericht:
Tags