Volg ons
Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Je kunt beter krijgen dan de Huawei Ascend P1

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft aangegeven grote ambities te hebben op de Nederlandse markt, en dat juichen we toe. Laat ze maar wat zien, geef 'm van jetje! Als dat gepaard gaat met prachtige toestellen die voor een schijntje te krijgen zijn, dan krijg je ons wel enthousiast voor deze nieuwkomer. De Huawei Ascend P1 is niet zo’n toestel.

De Ascend P1 is een mooi en krachtig toestel die een aantal zaken heel erg goed doet. Toch konden we moeilijk een reden vinden om het toestel aan te raden. Besteed jouw 370,- euro aan een ander toestel. Hoe zit dat?

Waar de Huawei Ascend P1 goed in is:
Een van de zaken die we waarderen, is het feit dat Huawei geen eigen ontworpen interface of software probeert op te dringen. Android 4.0 op de Ascend P1 ziet er uit als, nouja…als Android 4.0. Slechts op enkele punten heeft Huawei een snelkoppeling of app geplaatst, vaak nog best nuttig ook. De eigen interface is er wel degelijk, maar Huawei heeft er voor gekozen dit niet de standaard optie maken. Via een menu kun je er zelf voor kiezen de 3D-interface te activeren. Het gevolg is waarschijnlijk hoofdpijn, huilende kinderen en gillende vrouwen: het is niet om aan te zien. Het feit dat Huawei dit niet als standaard interface heeft ingesteld, is ronduit sympathiek.

Waarom je beter kunt krijgen:
Er zijn maar weinig fabrikanten die de verleiding van een eigen interface op een Android-toestel kunnen weerstaan. En soms is dat zonde, want zeker de recente versies van Android, 4.0 en hoger, zien er bijzonder mooi uit en werken ook nog eens heel fijn. Daarnaast is het vaak de software van die fabrikanten zelf toevoegen aan telefoons de bottleneck als het om snelle updates naar een nieuwe versie van Android gaat. Hoe minder hoe beter. En als dat jouw argumentatie is, dan zijn de Nexus-toestellen de beste optie. Zeker nu de Galaxy Nexus nog maar zo’n 325 euro kost. Daar krijg je dan ook nog eens een nieuwere versie van Android voor, 4.1 Jelly Bean, wat erg de moeite waard is. En dat de camera heel matig is…nouja, dat is die van de Huawei ook.

Bekijk de videoreview: 'Galaxy Nexus waardige uitverkorene'

Hoe goed deze Huawei ook is, ze hebben weinig in te brengen tegen de concurrentie

Waar de Huawei Ascend P1 ook goed in is:
Ok, hoe zit het dan met de specificaties? Niets mis toch? Een 1,5 Ghz dual-core processor met 1GB aan RAM. Dat was eind vorig jaar het snelste wat je kon krijgen. Het zorgt er voor dat Android 4.0 op de Ascend P1 bijzonder vlot loopt en hij grafisch zijn mannetje staat.

Waarom je toch beter kunt krijgen:
Maar als je dit soort specificaties belangrijk vind, dan loop je vast ook warm voor een Android toestel met 1,5Ghz quad-core processor en 1GB aan RAM. Voor praktisch hetzelfde geld. De LG Optimus 4X HD bleek in onze review een heerlijk toestel, met fraai design en krachtige specificaties. En momenteel kun je die al krijgen voor 380 euro, slechts een tientje meer dan de Ascend P1. Hmmm….interessant.

Bekijk de videoreview: 'LG Optimus 4X HD krachtig en prachtig'

Waar de Huawei Ascend P1 nog meer goed in is:
Los van de specificaties en de interface is het natuurlijk het totaalpakket dat telt. En Huawei biedt een aantrekkelijk pakket met de Ascend P1. Alles zit er op en er aan. Van snelle processor, tot groot Super AMOLED scherm en natuurlijk de Google Play Store tjokvol met apps om te proberen. Serieus…waarom niet?

Waarom je evengoed beter kunt krijgen:
De HTC One S. Daarom niet. HTC biedt in grote lijnen hetzelfde pakketje. Ook een Android 4.0 toestel, aangedreven door een 1,5Ghz dual-core processor, voorzien van 4,3 inch Super AMOLED. Maar de HTC One S heeft dan een camera die wél aanspoort tot gebruik. En waar het geluid van de Huawei Ascend P1 via de koptelefoon voluit moet staan voor normaal niveau, produceert de One S dankzij Beats Audio in ieder geval een lekker volume. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het uiterlijk. Smaken verschillen, maar wij worden liever gezien met de mat zwarte, van geanodiseerd aluminium vervaardigde One S, dan met het dertien-in-een-dozijn design van de Huawei Ascend P1.

Bekijk de videoreview: HTC One S prima toestel, ondanks behuizing

Hoe goed de eerste poging van Huawei ook is, met de Ascend P1 hebben ze weinig in te brengen tegen de concurrentie die momenteel al te verkrijgen is. Wil je toch meer weten?
Check het volledige testrapport van de Huawei Ascend P1, en bekijk hier onder natuurlijk even de videoreview.

Video Review: Huawei Ascend P1

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht
Producten genoemd in dit artikel
Samsung Galaxy Nexus i9250
Geen prijzen
HTC One S
Geen prijzen
Huawei Ascend P1
Geen prijzen
LG Optimus 4X HD P880
Geen prijzen