Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Check & Run: blenders (5)

Door: redactie-besteproductnl | 2 december 2012 10:12

Hardlopen en voeding, voor velen is het een logische combinatie. Iedere hardloper gaat er op een andere manier mee om. Blenders zijn keukenapparaten die je kunnen helpen met het bereiden van voeding, zowel gezond als een lekkernij.  Check & Run testte er twee. De Princess 212034 en de Moulinex Faciclic Glass LM310.

Hardlopen en voeding, voor velen is het een logische combinatie. Hardlopen en ‘gezonde’ voeding, maar ook trainen om af te vallen, of jezelf belonen met een lekkere kroket of koud biertje als je eindelijk die lange duurloop in de beoogde tijd hebt voltooid. Iedere hardloper gaat er op een andere manier mee om. Blenders zijn keukenapparaten die je kunnen helpen met het bereiden van voeding, zowel gezond als een lekkernij. Met een blender maak je gezonde vruchtenshakes voor een vitamineboost, maar ook heerlijke cocktails om ’savonds op de bank na te genieten van een pittige training of een geslaagd evenement. Check & Run testte er twee. De Princess 212034 en de Moulinex LM310.

In de winter is onze weerstand gebaat bij wat extra’s en die bouw je op door er een goed en gezond voedingspatroon op na te houden. De juiste eiwitten, mineralen en vitamines. Zeker voor hardlopers geldt dat zij moeten letten op hoe en wat zij eten. Een zware training door een regenachtig bos terwijl de koudedampen van je afslaan, is een verkwikkende ervaring, maar vergt aan de andere kant veel van je lichaam. Om de training om te zetten in een daadwerkelijke groei van je conditie, is het van belang dat je alle energie op een goede manier aanvult.

Waarom een blender?

Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren waarop je gezonde voeding kunt bereiden, maar vaak gaat dat gepaard met een uitgebreide – en dus tijdrovende – voorbereiding. In het drukke dagelijks leven is het soms al moeilijk genoeg om tijd te vinden voor een rondje hardlopen, laat staan dat je elke dag uitgebreid kunt stilstaan bij de juiste ingrediënten, om daarnaast ook nog eens uitgebreid te gaan koken. Een blender kan zowel het voorbereiden van een maaltijd makkelijker maken, als garant staan voor een complete voedzame maaltijd in de vorm van een shake.

Princess 212034 versus Moulinex LM310

Blenders zijn simpele keukenapparaten en juist daarin ligt hun kracht. Beide blenders zitten in het relatieve midden/topsegment onder de blenders, dat betekent dat ze voorzien zijn van een glazen mengbeker en dat de rotatiesnelheid van de messen instelbaar is via diverse programma’s.

Princess 212034 blender (vanaf €34,95)

 

  • Fabrikant: Princess
  • Vermogen : 350 watt
  • Afneembare mengbeker : Ja
  • Inhoud mengbeker : 1,25 liter
  • Schenktuit: ja

 

Princess blenderDe Princess 212034 blender is uitgevoerd in glanzend wit met een solide glazen mengkan en beschikt over vijf verschillende instelbare programma’s: chop, mix, crate, blend en liquify. Elk programma is geschikt voor een specifieke bereiding. Het fruit en de andere ingrediënten voor een babyhapje zul je gewoon even snel ‘blenden’, terwijl je voor producten met een vaste sunstantie zult kiezen voor het chop-programma. Het deksel is heeft een rubberen binnenband waardoor hij goed strak op de mengkan bevestigd zit. Zo strak dat het best lastig is om hem los of vast te krijgen.


Moulinex LM310 blender (vanaf €41,00)

 

  • Fabrikant: Moulinex
  • Vermogen : 500 watt
  • Afneembare mengbeker : Ja
  • Inhoud mengbeker : 1,25 liter
  • Schenktuit: ja

Moulinex blender

De Moulinex LM310 blender ziet er strak en chique uit met de kleurencombinatie van zwart en rvs-look. De glazen mengkan is lekker zwaar en voelt daardoor solide en massief aan. De Moulinex blender heeft drie standen, waarvan twee snelheden en een ‘pulse’ stand die bedoelt is om een extra powerboost te geven. Het deksel van de Moulibex blender bevestig je gemakkelijk via een draaisluiting.


Op papier is de Moulinex een apparaat met meer power. Zijn vermogen is met 500 Watt duidelijk hoger dan dat van de Princess met 350 Watt. In de praktijk viel de 'blendpower‘ echter een beetje tegen. De Princess wist moeilijke ingrediënten zoals nootmuskaat en pepernoten in een zelfde tijd een stuk fijner te malen dan de Moulinex.

Blendertest (zie de videoreview)

Voor de test hebben we de volgende ingrediënten gebruikt:

 

  • citroen
  • banaan
  • yoghurt
  • grapefruit
  • nootmuskaat
  • pepernoten
  • speculaas

1. Een vruchtenshake

  • De Moulinex in verlegenheid doordat hij begon te lekken aan de onderkant en uiteindelijk zelfs het messenblok losraakte van de mengkan. Bij een tweede poging herstelde de blender zich en produceerde deze een prima shake. Hoe dit mis kon gaan, is onduidelijk. Op de doos staat een vermelding van het Veiligheidssysteem Secure Lock dat ervoor zou moeten zorgen dat de blender niet start als deze niet goed bevestigd is.
  • De priness blender kweet zich prima van zijn taak en produceerde zonder problemen een shake bij de eerste poging.

2. Sinterklaasnotenmix (hele nootmuskaat, speculaas & pepernoten)

  • Beide blenders banen zich in ongeveer dezelfde tijd door de twee stukken nootmuskaat heen, en vermalen deze helemaal tot poeder.
  • De Moulinex heeft duidelijk meer moeite met de combinatie van speculaas en pepernoten. De Princess weet in eenzelfde tijdsbestek de pepernoten beduidend fijner te malen dan de Moulinex.


Uit onze test kwam de Princess duidelijk als winnaar naar voren, omdat deze blender het qua resultaten duidelijk beter scoorde dan de Moulinex. In bedienings- en gebruiksgemak ontlopen de twee apparaten elkaar weinig. Het design van de Moulinex is subtieler en stijlvoller dan de Princess. Maar alleen op stijl win je geen wedstrijd.

Op weg naar de halve van Egmond

Een lange duurloop vergt veel van je lichaam. Om goed te herstellen moet je zorgen voor voldoende rust en daar hoort gezonde voeding bij. Beide zaken schoten er de afgelopen week een beetje bij in. Door de vele andere bezigheden, was ik al blij dat ik tijd vrij kon maken voor een stukje rennen, waardoor een gezonde maaltijd er wel eens bij inschoot. Dit resulteerde in algehele moeheid, in plaats van de frisse fitheid die normaal zo kenmerkend is als je goed aan het trainen bent. Tijdens één van mijn trainingsrondjes kreeg ik last van mijn achillespees. Even vreesde ik voor een op handen zijnde blessure, maar een paar dagen later was de pijn verdwenen. Maar goed, je kunt pijntjes beter vroeg signaleren, dan er onnodig lang tegenin te gaan. Om te zorgen voor optimale fysieke gezondheid van mijn spieren en pezen test ik in de volgende afleveringen onder meer verschillende soorten hardloopschoenen en technieken, en andere maatregelen om spieren en gewrichten een beetje te ontzien op weg naar de Halve van Egmond op zondag 13 januari 2013. 

Check & Run via BesteProduct & Hardlopen.nl. Updates op Twitter: volg @CheckAndRun

 

Deel dit bericht:
Tags