Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Logitech UE Boombox: ideaal voor klein huis

Door: redactie-besteproductnl | 19 december 2012 17:12

Het was geen liefde op het eerste gezicht tijdens elektronicabeurs IFA in Berlijn. Hij oogde nogal lomp, met logge afgeronde hoeken en een robuust uiterlijk. Niet bepaald het knapste jongetje van de klas. Toch trok de Logitech Boombox UE de aandacht. Het apparaat is namelijk een draadloze speaker en dat betekent dat het op elk apparaat door middel van bluetooth kan worden aangesloten.

Het was geen liefde op het eerste gezicht tijdens elektronicabeurs IFA in Berlijn. Hij oogde nogal lomp, met logge afgeronde hoeken en een robuust uiterlijk. Niet bepaald het knapste jongetje van de klas. Toch trok de Logitech Boombox EU de aandacht. Het apparaat is namelijk een draadloze speaker en dat betekent dat het op elk apparaat door middel van bluetooth kan worden aangesloten.

De werking is even simpel als dat het klinkt. Op je laptop, smartphone, tablet of mp3-speler koppel je het apparaat door middel van bluetooth aan de Boombox, er gaat een lampje knipperen en klaar is Kees. Alle muziek die je via het externe apparaat opent, wordt via de draadloze speaker afgespeeld. Gebruik je Spotify? Ook dan speelt de gadget de muziek moeiteloos af.

Video Logitech Boombox UE review 

Het meest bijzondere is natuurlijk dat je niet langer afhankelijk bent van stopcontacten en andere draden. Hij heeft een flinke batterij, waardoor je probleemloos een lange middag van je muziek kunt genieten. Logitech claimt een accuduur van zo'n zes uur en die verwachting wordt waargemaakt, mits je de volumeknop niet helemaal opendraait, zo blijkt uit onze uitvoerige Logitech Boombox UE review. De bijgeleverde unit dient als adapter; een kind kan de was doen.

Het enige addertje onder het gras bij de Boombox UE is de goed presterende concurrentie


Voor draadloos gemak kies je dus voor de Logitech Boombox EU. De audiofanaat die voor het beste geluid gaat, moet zich misschien nog een keer achter de oren krabben en toch de Soundlink van Bose overwegen. De Logitech UE Boombox heeft een prijskaartje van 250 euro en dat is niet gek voor wat je krijgt. De accuduur is prima, de geluidskwaliteit redelijk acceptabel en het feit dat 'ie draadloos is, maakt 'm vooral voor onderweg (de camping, het strand, van mijn part de fiets) heel interessant. Het enige addertje onder het gras is de concurrentie. De Bose Soundlink is slechts 50 euro duurder, maar scoort qua geluid toch net wat beter.

Meer informatie? Bekijk onze uitgebreide review inclusief testrapport.

Deel dit bericht:
Tags