Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

Alcatel OT-903: smartphone voor 65 euro

Door: Wouter Waayer | 10 december 2012 17:12

Nog net op tijd voor onder de kerstboom, introduceert Alcatel een nieuw budgettoestel. DeAlcatel One Touch 903 komt met de lage aanschafprijs van 65 euro ongetwijfeld op het verlanglijstje van vele tieners te staan. 

Nog net op tijd voor onder de kerstboom, introduceert Alcatel een nieuw budgettoestel. De Alactel One Touch 903 komt met de lage aanschafprijs van 65 euro ongetwijfeld op het verlanglijstje van vele tieners te staan. Alcatel introduceerde vorige week al de waterbestendige OT-997D voor 200 euro. 

Wil je voor de Alcatel OT-903 nog minder betalen, neem dan een prepaid-kaartje van KPN of een van haar dochters Hi of Telfort. Door een tijdelijke actie kost de Alcatel OT-903 dan nog maar 50 euro. Alcatal claimt daarmee de best betaalbare Android telefoon van Nederland te hebben. Na wat speurwerk blijkt dat inderdaad te kloppen. De goedkoopste Android telefoon tot dusver was de Samsung Galaxy Pocket, die voor zo'n 90 euro te koop is.

De fabrikant richt zich met name op jonge mensen die minder geld te besteden hebben

Goedkoop heeft een prijskaartje
Voor 65 euro krijg je met de Alcatel OT-903 een vrij compleet toestel, met Android 2.3 Gingerbread, Bluetooth 3.0, een uitgebreide muziekspeler en een MicroSD-kaart ingang met een maximum van 32 GB. Toch is het allemaal wel van budgetkwaliteit. De Alcatel-smartphone is uitgerust met een klein touchscreen van maar 2,8 inch. Daarnaast heeft dit scherm ook nog eens een lage resolutie van 320x240 pixels.
Je hoeft ook geen topprestaties van Alcatel's nieuwste telg te verwachten, de CPU mag met 650 MHz gerust summier genoemd worden. Apps laden duurt daardoor langer. De OT-903 heeft een camera aan boord, al heeft deze slechts 2 megapixels. Verwacht niet dat je daarmee de World Press Photo award gaat winnen. Daarentegen mag je voor 65 euro ook niet te veel verwachten. Wel heeft de budgettelefoon een prima stand-by tijd van 300 uur. Ter vergelijking: de nieuwe iPhone 5 gaat 225 uur mee. 

HD voice
De meest opmerkelijke functie van de Alcatel OT-903 is toch wel de ondersteuning van HD Voice. Met HD Voice ervaar je een rijker geluid, omdat hogere en lagere tonen beter hoorbaar zijn. Ook worden achtergrondgeluiden beter onderdrukt. Op dit moment werkt HD Voice alleen nog maar op het netwerk van KPN.

Alcatel OT-903 kopen
Al met al lijkt de Alcatel OT-903 een prima instaptelefoon, waarbij de prijs een belangrijke rol zal spelen bij potentiële kopers. De fabrikant richt zich met de OT-903 met name op jonge mensen die minder geld te besteden hebben. De smartphone wordt standaard geleverd met antivirus-software van AVG. In de doos vind je een Micro-USB oplader, een Micro-USB datakabel, 3,5 mm oortelefoon en een 2 GB MicroSD-kaart. De Alcatel One Touch 903 ligt vanaf half december in de winkels. Zodra hij beschikbaar is maken wij natuurlijk een videoreview.

 

Deel dit bericht:
Tags