Volg ons
Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

LG Optimus L9 veruit beste uit de reeks

door
Deel dit bericht: Facebook Twitter

De L-reeks van LG bestaat in totaal uit vier toestellen. In volgorde van low naar high end: de L3, L5, L7 en L9. De L7 haalde we reeds door de mangel en die smartphone stelde voornamelijk teleur. Dus met een zekere scepsis ging het sim-kaartje deze keer in de L9, die vanaf het eerste moment een veel betere indruk achterliet.

Hoe de verschillen zo groot kunnen zijn? Het lijkt simpel te verklaren. Waar de L7 was uitgerust met een 1GHz single-core processor, heeft de L9 twee rekenkernen tot zijn beschikking en dat komt deze LG nogal ten goede.

Bespaard
En ondanks dat dit een high end toestel is, is het prijskaartje zelf bepaald niet hoog. Er is her en der dan natuurlijk wel een beetje bespaard. Allereerst is het toestel erg plastic en is de schermresolutie met 960 x 540 pixels niet fantastisch hoog. De vijf megapixel camera maakt geen schitterende foto’s, voornamelijk geschikt voor een casual kiekje, en de telefoon heeft slechts 4GB aan opslagruimte. Dat laatste is gelukkig wel uit te breiden met een SD-kaartje.

Prettig in gebruik
Maar ondanks deze beperkingen is de L9 gewoon zo lekker prettig in gebruik. Dat is dankzij het scherm dat helder en 4,7 inch groot is en omdat het toestel vlotjes draait. In vergelijking met de echte vlaggenschepen blijft hij ietsjes achter, maar traag wordt hij nergens en daarom ook niet vervelend in gebruik.

En zodoende gaat de L9 een beetje aan de concurrentie ten onder.

Maar…
Er is echter een flinke ‘maar’ en dat is dat deze L9 veel concurrenten heeft. Concurrentie met soortgelijke specificaties die goedkoper zijn, bijvoorbeeld de HTC Desire X, en concurrentie van ietwat gedateerde vlaggenschepen na de eerste prijsverlaging. Want voor hetzelfde geld zijn er smartphones te koop die niet al te lang geleden nog werden bestempeld als ‘het beste van het beste’. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Nexus.

Maar de grootste dooddoener, komt van LG zelf met de LG Optimus 4X HD. Een prachtig vlaggenschip met quad-core processor, meer intern geheugen en betere camera. En je hoeft er maar een paar tientjes meer voor te betalen. Ik had het wel geweten.

Concurrentie
En zodoende gaat de L9 een beetje aan de concurrentie ten onder. Het is absoluut geen slecht toestel, verre van dat. Mooi vormgegeven, groot scherm, prettig in gebruik, maar smartphoneland biedt in dezelfde prijscategorie nog zoveel meer waardoor een kooptip er simpelweg niet in zit. Heb jij je oog al op de LG Optimus L9 laten vallen dan kun je hem gerust aanschaffen. Maar het is dus aan te raden even een blik op de concurrenten te werpen.

Lees en bekijk onze uitgebreide LG Optimus L9 review. Hieronder staat alvast de testvideo. 

Video review: LG Optimus L9

Gerelateerde berichten
Nieuwsoverzicht
Producten genoemd in dit artikel
Samsung Galaxy Nexus i9250
Geen prijzen
LG Optimus 4X HD P880
Geen prijzen
HTC Desire X
Geen prijzen