Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

De beste smartphone in elke prijsklasse

Door: Dennis de Vries | 17 januari 2013 16:42

Wat is de beste smartphone? Dat is een vraag die we ontzettend vraag krijgen op de redactie van BesteProduct.nl. En we hebben het antwoord voor elke portemonnee. Dit zijn de beste smartphones van dit moment, van goedkoop tot heel duur.

Wat is de beste smartphone? Dat is een vraag die we ontzettend vraag krijgen op de redactie van BesteProduct.nl. Dan kunnen we natuurlijk een apparaat van meer dan 600 euro aanraden, maar we houden rekening met elke portemonnee, met elk budget. Dit zijn de beste smartphones van dit moment, van lekker goedkoop tot heel duur. We houden de lijst elke week bij, hij is altijd up to date.

We hebben toestellen gekozen die passen in elk budget. Van voordelig, tot 150 euro, tot prijzig, meer dan 450 euro. Als er goede alternatieven zijn, noemen we die ook. Er is gebruik gemaakt van de actuele, losse verkoopprijzen. Bekijk voor alle toestellen, met hun actuele prijzen en scores van andere experts, onze smartphones ranglijst. Klaar? Gaan we:

  • LG Optimus L5 Beste smartphone tot 150 euro: LG Optimus L5
    Het is moeilijk om in deze prijsklasse een toestel aan te wijzen dat aantoonbaar heel erg goed is. Komt nog bij dat we lang niet alles zelf getest hebben. De laatste écht goede smartphone in deze prijsklasse was de Samsung Galaxy Gio. Maar die is alweer uit 2011 en zijn opvolger de Samsung Galaxy Mini 2 kon een stuk minder bekoren. Als we even naar de ranglijst kijken dan staat de Galaxy Y2 hoog. Maar de dual-SIM constructie zal voor veel mensen overbodig zijn. Zonde om daar dan voor te betalen. Ook de Nokia Lumia 610, met Windows Phone, scoort aardig. Maar die kon ons dan weer helemaal niet tevreden stellen. Blijft de LG Optimus L5 over. We hebben 'm kort in handen gehad, dat zag er goed uit. En momenteel lijkt dit toestel, met standaard Android 4.0 aan boord, de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden.

    > Prijzen en aanbiedingen LG Optimus L5

    Alternatieven:
    Eventueel alternatief is de Blackberry Curve 9320. Nee, Blackberrys zijn niet bijzonder populair en daar zijn goede redenen voor en we raden 'm ook niet van harte aan. Maar voor mailen, whatsappen of pingen is het toetsenbord natuurlijk welkom. Check ook even de HTC Desire C.
  • Beste smartphone tot 250 euro: Sony Xperia U
    Sony heeft misschien niet de meest aansprekende 'high-end' smartphones. Maar heb je iets minder te besteden, dan ben je bij de Japanners aan het juiste adres. De Sony Xperia U is een vrolijke alleskunner. Hij heeft inmiddels een update gehad naar een nieuwere versie van Android, 4.0 Ice Cream sandwich. Dat maakt 'm nog wat sneller en bruikbaarder dan het model dat wij reviewden. De coole, meekleurende 'Ambight' lampjes onder het beeldscherm blijven leuk.

    > Video review: Sony Xperia U
    > Prijzen en aanbiedingen Sony Xperia U

    Alternatieven:

    Misschien nog wel iets mooier en beter uitgerust dan de Xperia U, is de HTC One V. Alleen de tegenvallende snelheid, met een overdaad aan kleine haperingen, viel ons toch een beetje tegen. En heel eerlijk....hij is eigenlijk 6 euro te duur voor deze categorie. De Alcatel OT-995 is ook een tip.

  • Sony Xperia PBeste smartphone tot 350 euro: Sony Xperia P
    Een mid-rangetoestel met enkele high-end kenmerken. Dat klinkt goed. Een mooie, aluminium behuizing met een cool design. Een dual-core processor die Android 4.0 vlot draaiende houdt. Maar bovenal een scherm van ongekende helderheid. Het ultrafelle WhiteMagic beeldscherm doet wat Sony belooft: namelijk leesbaarheid in de volle zon. Daar kunnen de veel duurdere toestellen nog een puntje aan zuigen!

    > Video review: Sony Xperia P
    > Prijzen en aanbiedingen Sony Xperia P

    Alternatieven:
    De Samsung Galaxy S Advance is niet het meest spannende toestel, maar biedt wel uitstekende specificaties voor minder dan 300 euro. Ook in deze prijscategorie verkrijgbaar is het Beste Product van 2011, de Samung Galaxy S2. Met de Desire X heeft HTC ook een prima alternatief. Laat Windows Phone 7 toestellen als de Nokia Lumia 900 links liggen. Beter is het om te kijken naar de modernere Windows Phone 8 toestellen, zoals de HTC Windows Phone 8S. Onze review volgt hopelijk snel.

  • Beste smartphone tot 450 euro: LG Optimus 4X HD
    Krachtig en prachtig, zo luidt de kop boven de review. De LG Optimus 4x HD heeft alles wat een moderne smartphone moet hebben. Een quad-core processor, een nieuwe versie van Android en een erg goed beeldscherm. En dat allemaal in een stijlvolle en platte behuizing. Komt nog eens bij dat hij de afgelopen tijd enorm in prijs is gedaald. Momenteel is hij al te krijgen voor net iets meer dan 350,- euro, terwijl directe concurrenten toch echt flink duurder zijn. Voor zo'n prijsje kunnen we deze LG van harte aanbevelen.

    > Video review LG Optimus 4X HD
    > Prijzen en aanbiedingen LG Optimus 4X HD

    Alternatieven
    :
    De HTC One X kunnen we blind aanbevelen, maar is wel wat duurder en in inmiddels al opgevolgd door een 'Plus' versie. Zie hier onder. Wil je liever iets kleiners? Check de HTC One S. Liever juist iets groters? De originele Samsung Galaxy Note valt inmiddels ook in deze prijscategorie en is nog altijd geen kinderachtig toestel.

  • Beste smartphone voor meer dan 450 euro: Samsung Galaxy S3
    Heb je veel te besteden, dan kun je het je veroorloven de crème de la crème te kopen. De 'cream of the crop', het neusje van de zalm. Een HD scherm, quad-core processor, goede accu, prachtig design, prima camera en de nieuwste snufjes. Het is een fotofinish tussen de Samsung Galaxy S3 en de HTC One X. Maar de Samsung Galaxy S3, een fantastisch toestel, valt met een verkoopprijs van 460,- nog nét in deze duurste categorie.

    > Video review Samsung Galaxy S3
    > Prijzen en aanbiedingen Samsung Galaxy S3

    Alternatieven
    :
    De Samsung Galaxy S3 scoorde bijna gelijk aan de HTC One X. Die laatste is al wat in prjis gezakt, en zijn plek is overgenomen door de HTC One X PLUS. Ook een toestel dat we heel, heel warm kunnen aanbevelen. Niet voor iedereen geschikt, maar wel erg goed: de Samsung Galaxy Note 2. Geen zin in Android? De iPhone 5 is één van de beste, maar ook duurste telefoons die je kunt krijgen. Windows Phone 8 doet ook mee. De HTC 8X verdient een vermelding, maar is niet direct een kooptip.
Deel dit bericht:
Tags