Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

Langverwachte Pebble Watch heeft uitleveringsdatum

Door: Wouter Waayer | 9 januari 2013 23:47

Vanavond heeft Pebble op de CES eindelijk bekend gemaakt wanneer het smartphone-horloge verscheept wordt. Vanaf 23 januari worden de eerste exemplaren naar de Kickstarter-investeerders gestuurd. Het kan twee maanden duren voordat alle kopers hun 'smart-watch' binnen hebben.

Vanavond heeft Pebble op de CES eindelijk bekend gemaakt wanneer het smartphone-horloge verscheept wordt. Vanaf 23 januari worden de eerste exemplaren naar de Kickstarter-investeerders gestuurd. Het kan twee maanden duren voordat alle kopers hun 'smart-watch' binnen hebben.

De Pebble Watch zou eigenlijk al in september vorig jaar uitgeleverd worden. Maar de makers van het multifunctionele horloge werden overrompeld door de enorme media aandacht. Dat leidde weer tot ontzettend veel bestellingen. Daardoor heeft Pebble maar liefst tien miljoen dollar ingezameld via het crowdfunding-platform Kickstarter, terwijl ze maar een ton voor ogen hadden. Al dat geld is gebruikt voor de ontwikkeling van de software en hardware van het slimme horloge.

De makers werden overrompeld door de enorme media aandacht

Nieuw
Sindsdien heeft de Pebble Watch een paar wijzigingen ondergaan. Het horloge dat in verbinding staat met je iPhone of Android smartphone, heeft nu een 'ambient light sensor'. De schermverlichting wordt automatisch aangepast naar de lichtomstandigheden in je omgeving. Is het donker, dan dimt de schermverlichting. Is het licht, dan wordt het scherm juist helderder. Tevens is het horloge nu waterdicht en krasbestendig. Als laatst heeft het horloge een nieuwe USB-oplader gekregen.

72157632484043004

Wat is het?
De Pebble Watch is speciaal ontwikkeld voor samenwerking met je smartphone. Het multifunctionele horloge staat via Bluetooth 4.0 constant in verbinding met je iPhone of Android telefoon. Daardoor kun je er onder andere email, berichten en notificaties op ontvangen en lezen. Alleen op Android telefoons kun je óók sms'jes lezen. Op de iPhone kan dit niet, omdat Apple deze data beschermt. Je bedient er ook de muziek, die je afspeelt op je telefoon mee. Omdat het horloge een e-paper scherm heeft kun je het uiterlijk aanpassen. Dat kan door een van de vele voorgeïnstalleerde digitale horloges te selecteren, of een nieuwe te downloaden. Je kunt namelijk ook apps downloaden op het horloge, waardoor deze nieuwe functionaliteiten krijgt. 

Hoe lang moet jij wachten?
De verzending vindt plaats in de volgorde waarin mensen hebben besteld. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Wil je weten hoe lang jij moet wachten voor je Pebble Watch wordt bezorgt? Dat kan! Ga naar deze website, vul je naam in en zie op welke plek jij in de wachtrij staat. Laat het ons weten door een reactie achter te laten. Heb je nog niet besteld? Op de website van Pebble plaats je voor 150 dollar een pre-order

Deel dit bericht:
Tags