Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Apple iMac 2012 review: een mooiere all-in-one is er niet

Door: Ger de Gram | 14 januari 2013 15:17

De Apple iMac 2012 deed nogal wat stof opwaaien. Wat een design! Prachtig. Maar met het woord 'prachtig' komt bij Apple ook altijd een duivel om de hoek kijken. Want hoe mooi de 21,5 inch iMac uit 2012 ook is, je portomonnee wordt er niet blij van. 

De Apple iMac 2012 deed nogal wat stof opwaaien. Wat een design! Prachtig. Maar met het woord 'prachtig' komt bij Apple ook altijd een duivel om de hoek kijken. Want hoe mooi de 21,5 inch iMac uit 2012 ook is, je portomonnee wordt er niet blij van. 

Er zijn maar weinig producten waarbij we echt van onze stoel vallen als het gaat om design. Af en toe gebeurt het, bijvoorbeeld bij de inmiddels stokoude Sony Ericsson Aino met halfwerkend touchscreen en de gekke Casio Tryx compactcamera. Maar meermalen is het Apple die ons weet te verbazen. De allereerste iPhone, de Macbook Air uit 2010, de vierkante iPod Nano - zo maar drie producten die destijds uitblonken in originaliteit en functioneel design.

De iMac 2012 blinkt uit in originaliteit en functioneel design

Bij de iMac 21,5 inch uit 2012 is dat niet anders. Een 'all-in-one' met randen die nog geen 5 mm dik zijn, dat is even onvoorstelbaar als mooi. Dat hij bij de voet een stuk dikker is, nemen we voor lief want ook die is mooi afgewerkt. Een computer met strakker design is er naar mijn mening niet. Zijn jullie het met me oneens, laat het dan vooral weten in de comments. 

Meer weten? Bekijk onze uitgebreide Apple iMac 21,5 inch review

 Wat viel nog meer op tijdens onze Apple iMac 2012 test?


  • De iMac 2012 heeft niet alleen een nieuw design,maar ook een nieuwe techniek aan boord. Fusiondrive combineert een razendsnelle SSD-schijf met traditioneel opslaggeheugen. Gevolg: razendsnel switchen tussen je favoriete applicaties of programma's. Handig.
     
  • De iMac 2012 is er in twee edities. De 21,5 inch versie kost (minimaal) 1300 euro, de 27 inch basisversie kost 1900 euro. Niet goedkoop. Ik heb - voor de grap want ook mijn portomonnee is niet zo dik - eens gekeken hoe gek je het kunt maken. De ultra-superdeluxe-maximum iMac 27 haal je voor niet minder dan 4335,01 euro in huis. Wordt hij wel gratis bezorgd. Dan dan weer wel. 
     
  • Het scherm heeft Apple flink verbeterd. Vroeger kon je door reflectie de iMac bij volle zon haast niet gebruiken. Dat is nu anders, dankzij een nieuwe techniek waarbij het scherm in feite op te hardware is 'geplakt'. Da's een heel ingewikkeld (te) technisch verhaal maar het komt erop neer dat het, volgens Apple, tot 75% minder reflecteert.Of dat percentage klopt weet ik niet precies, maar feit is wel dat het enorm veel scheelt.
Deel dit bericht:
Tags